magnolia witte champaca olie 10ml magnolia champaca michelia champaca certificaat berivita
magnolia witte champaca olie 10ml
magnolia champaca
michelia champaca
certificaat berivita

Magnolia Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Magnolia Champaca

Magnolia Olie van witte champaca bloemen. Pure etherische Magnolia olie in glazen druppelfles. Krachtige, exotische bloemen geur. Zuivere essentiële Magnolia olie, onbewerkt. Bevat geen alcohol.

Variant:
12,95
per druppelfles
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 12,95
2 € 12,45 € 12,95 3% korting
3 € 12,20 € 12,95 5% korting
4 € 11,95 € 12,95 7% korting
magnolia witte champaca olie 10ml
Magnolia Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Magnolia Champaca
12,95
per druppelfles
  • Krachtige Geur
  • Makkelijke Druppelfles
  • 100% Plantaardig

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Etherische Magnolia Olie 

Magnolia, Michelia champaca


Geur: Bloemig, zoet, exotische geur
Extractiemethode: Stoomdestillatie van de bloemen magnolia, michelia champaca

Herkomst: India
 

Wat Etherische Magnolia olie?

Etherische Magnolia Olie wordt gewonnen uit verse bloemen van de witte Magnolia Champaca. Deze tropische boom groeit in Zuid-Oost Azië en kan tot 50 meter hoog worden. De boom groeit in tropische bossen op ongeveer 200-1600 meter hoogte. Magnolia champaca heette voorheen Michelia Champaca en behoort tot de tulpenboomfamilie, Magnoliaceae.
De Magnolia boom heeft zeer sterk geurende witte bloemen, die bloeien van ongeveer juni tot september. De zoete, bloemige, exotische geur kan op een halve kilometer van de boom al worden waargenomen. Verder zou 1 bloem voldoende zijn om een hele ruimte een aangename geur te geven. Magnolia bloemen worden dan ook gebruikt in allerlei huidproducten en parfums. Een zeer bekende parfum, Joy, heeft als belangrijkste bestanddeel Magnolia. Meestal wordt Magnolia als etherische olie gebruikt.
Etherische Magnolia olie wordt gewonnen uit de verse bloemen met stoomdestillatie. Hiervoor wordt hete waterdamp door vers geplukte bloemen geleid. Vervolgens komt er een plantaardige, natuurlijke olie vrij: Magnolia etherische olie.
Het geurige water dat overblijft na het maken van Magnolia olie, wordt ook gebruikt. Dit heet dan een Magnolia hydrolaat, hydrosol of Magnolia water. U kunt Magnolia water onverdund op de huid gebruiken.

De geur van Magnolia etherische olie zou kalmerend werken en een vrolijke sfeer geven, dus ideaal voor mensen die onrustig zijn en zwaarmoedig. Daarnaast worden er ook zinneprikkelende effecten aan Magnolia olie toegeschreven. Toegevoegd aan een pure huidolie, zou Magnolia olie celvernieuwing bevorderen en een geïrriteerde huid kalmeren.
 

Verdamping Magnolia Olie

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: Los 5 tot 10 druppels magnolia olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Magnolia olie op de huid 

Massage- en huidolie: Los 5 tot 15 druppels pure magnolia olie op in neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.
Parfum: Maak van 1-2 druppels Magnolia olie en 5 ml pure Jojoba- of Amandelolie een heerlijke parfum die lang blijft geuren.


Magnolia Olie is prima te combineren met: Cederhoutdennenolie, lavendelolie, rozenolie, mirre, sandelhout, gardenia, orchidee en ylang ylang.

► We hebben ook heerlijk geurend Magnolia water deze vindt u hier>>

Magnolia etherische olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.
Bevat: Magnolia Olie, Magnolia Champaca oil 100%
Andere namen: Michelia Champaca, Witte Champaca, Oleum Michelieae, Champak, Michelia Alba

CASnr: 94333-99-0

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Alles over etherische oliën

Alle informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën. 

Info

Alles over etherische oliën

Hier vindt u veel informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008