magnolia water spray 100ml hydrosol magnolia bloem certificaat berivita
magnolia water spray 100ml hydrosol
magnolia bloem
certificaat berivita

Magnolia water 100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat

Magnolia spray van magnolia champaca bloemen. In handige sprayflacon. Onverdund en zonder toevoegingen. Magnolia water heeft een exotische en bloemige geur. Zonder alcohol.

Variant:
6,25
6,95
per Sprayfles
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 6,25 € 6,95
2 € 6,10 € 6,95 2% korting
3 € 5,95 € 6,95 4% korting
magnolia water spray 100ml hydrosol
Magnolia water 100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat
6,25
6,95
per Sprayfles
  • Handige Sprayfles
  • Zonder Alcohol, Chemische Toevoegingen
  • Verkoelend en Verfrissend

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Magnolia Water Spray

Puur Magnolia water in een handige sprayflacon. Heerlijk als gezichts- of body mist en ideaal om toe te voegen aan zelfgemaakte, DIY producten. Werkt ontspannend en verwijdert onzuiverheden en sporen van make-up. Heeft een exotische, bloemige geur. Geen toevoegingen, bevat dus geen alcohol.
 

Wat is Magnolia water

Magnolia water is een hydrolaat of hydrosol. Dat zijn vloeistoffen met water als basis. Magnolia water blijft als bijproduct over, na het maken van etherische Magnolia olie door stoomdestillatie. Bij stoomdestillatie wordt hete waterdamp door Magnolia bloemen geleid. In de stoom lossen dan allerlei biologische stoffen uit de bloesem op. Hierna wordt de stoom afgekoeld tot kamertemperatuur en daardoor ontstaat weer water (condensatie) uit de stoom. Olieachtige biologische stoffen, die met de stoom uit de Magnolia bloemen zijn gekomen, blijven op het afgekoelde water drijven en deze olieachtige stoffen worden voorzichtig afgegoten: Dat is etherische magnolia olie. Het geurige water dat overblijft wordt ook gebruikt, dit heet dan een Magnolia hydrolaat, hydrosol of Magnolia water. U kunt Magnolia water onverdund op de huid gebruiken.
Magnolia water is vrolijk, ontspannend en rustgevend met een aangename, bloemige geur.

 

Magnolia boom

De Magnolia Champaca is een tropische boom, die groeit in Zuid-Oost Azië. De boom kan tot 50 meter hoog worden. De boom groeit in tropische bossen op ongeveer 200-1600 meter hoogte. Magnolia champaca heette voorheen Michelia Champaca en behoort tot de tulpenboomfamilie, Magnoliaceae.
De Magnolia boom heeft zeer sterk geurende witte bloemen, die bloeien van ongeveer juni tot september. De zoete, bloemige, exotische geur kan op een halve kilometer van de boom al worden waargenomen. Verder zou 1 bloem voldoende zijn om een hele ruimte een aangename geur te geven. Magnolia bloemen worden dan ook gebruikt in allerlei huidproducten en parfums. Een zeer bekende parfum, Joy, heeft als belangrijkste bestanddeel Magnolia. Magnolia water en Magnolia olie worden veel gebruikt in cosmetica, zepen en parfum.

 

Gebruik cosmetisch Magnolia water

U kunt Magnolia water op verschillende manieren gebruiken. Hieronder hebben we een aantal veel gebruikte toepassingen van Magnolia water op een rijtje gezet.
 

Magnolia water als gezicht en body mist

Magnolia water is prima als verfrissende, ontspannende lichaamsspray of gezicht spray te gebruiken, soms beter bekend als face en body mist spray. Magnolia water kunt u onverdund sprayen op uw lichaam. Magnolia water als spray is niet zo sterk als een eau de toilette of parfum. De geur is dus minder 'aanwezig'. Bij gebruik op het gezicht eindje ervan af houden, zodat de make-up in orde blijft.
Mocht de geur toch nog te overheersend zijn dan kunt u deze spray verdunnen met kraanwater.

 

Reinigen van uw gezicht, natuurlijke toner

Magnolia water wordt ook gebruikt als een natuurlijke toner. Makkelijk voor het verwijderen van make-up resten en verwijderen van een resten van gezichtsmaskers.
U kunt uw gezicht reinigen door op een wattenschijfje een paar keer Magnolia water te sprayen en hiermee uw gezicht schoon te maken.

 

Fris laten ruiken kleden of lakens

Spuit het geurende water lichtjes op (vloer-) kleden, kussens en lakens.


Bevat: Magnolia champaca hydrolaat 100%
Bewaring: Na openen, in koelkast bewaren en tenminste 12 maanden houdbaar
Andere namen: Destillaat magnolia bloemen, Champaca hydrolaat, Magnolia hydrosol

Alles over Hydrolaten, Hydrosolen

Alles over de verfrissende geurwaters, zoals toepassingen, tips over het gebruik en houdbaarheid, vindt u hier. Deze hydrosolen of hydrolaten komen vrij bij het maken van etherische oliën.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008