Wortelzaadolie 100% 10ml - Etherische Olie - Carrot Seed Oil

wortelzaadolie wortelolie carrot oil 10ml wortelzaad olie Wortelzaadolie certificaat berivita
wortelzaadolie wortelolie carrot oil 10ml wortelzaad olie Wortelzaadolie certificaat berivita
Wortelzaadolie 100% 10ml - Etherische Olie - Carrot Seed Oil
0 Reviews | Review toevoegen
Wortelzaadolie 100% Puur, uit Daucus carota. Pure Etherische wilde wortelolie of peenolie, in handige glazen druppelfles. Onze wortelzaadolie is onverdund en zonder toevoegingen.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 8,95
Prijs per Druppelfles

Op voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Etherische Wortelzaadolie 

Daucus carota, wilde wortelolie, carrot seed oil

Geur: houtig, aards en wortelachtig
Extractiemethode: stoomdestillatie uit wortelzaden
Herkomst: Frankrijk

 

Wat is Wortelzaad olie

Pure wortelzaadolie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit de wortelzaden van de soort Daucus carota. Deze essentiële olie wordt ook weleens, onterecht, wortelolie of peenolie genoemd.
De wortel, Daucus carota, komt algemeen voor in Nederland en België. Oorspronkelijk komt deze plant waarschijnlijk uit het Middellandse zee gebied. Deze wortel soort is anders dan de soort wortel met de bekende oranje, dikke wortel. Wilde wortel heeft een wat kleinere, witte wortel, die taai is en niet eetbaar. De plant kan tot 0,9 meter hoog worden. De bloemen van deze wortelplant zijn klein en wit tot roze en groeien in een soort waaier, dat iets weg heeft van een vogelnestje, daarom wordt deze plant ook wel vogelnestje genoemd. 
Er zijn veel artikelen in de handel die de term 'wortelolie' gebruiken, dit zijn meestal oliën, waarbij aan een pure, basisolie enkele druppels etherische wortelzaadolie zijn toegevoegd. 

 

Wortel olie en zonnebescherming

Van wortelzaadolie circuleren ook vele artikelen op internet over de, vermeende, natuurlijke SPF factor. Wortelzaadolie is echter een etherische olie, gemaakt van wortelzaden. Deze etherische wortelzaadolie kan alleen verdund op de huid worden gebruikt. De SPF van wortelzaadolie is daarmee waarschijnlijk niet zo groot als wordt beweerd, een SPF tot 40 wordt vaak genoemd, eerder zal de SPF van wortelzaadolie, na verdunning, rond de 1-3 liggen. Informatie over natuurlijke zonbescherming en natuurlijke zonnebrand oliën vindt u hier>>
Onze etherische wortelzaadolie wordt met stoomdestillatie gewonnen de gedroogde zaden van de wilde wortel. Wortelzaadolie is geelachtig van kleur. De houtige, aardse geur van wortelzaadolie zou een kalmerende werking hebben.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

Op de huid 

Huidolie bij jeuk, huidverzorging of zelf wortelolie maken: los 5 tot 10 druppels wortelzaadolie op in 50ml neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.


Wortelzaadolie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals: Lavendelolie, JeneverbesGeranium, Bergamot, Limoen, Citroen, Sinaasappel, Rozemarijn, Rozenolie en Sandelhout

Wortelzaad Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden. Bevat een kleine hoeveelheid allergenen: Linalool, Geraniol en Limoneen.

Bevat: Etherische Wortelzaadolie 100%
Andere namen: carrot seed oil, wilde wortel olie, peen olie

CASnr: 8015-88-1

→ Informatie Etherische Oliën

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008