Wortelzaadolie 100% 10ml - Etherische Olie
Reviews | Review toevoegen

Wortelzaadolie 100% Puur, uit Daucus carota. Pure Etherische wilde wortelolie of peenolie, in handige glazen druppelfles. Onze wortelzaadolie is onverdund en zonder toevoegingen.

Verzendkosten

€ 2,95 

Levertijd

Voor 12:00 uur besteld=dezelfde dag verzonden

€ 8,95
Prijs per Druppelfles

Op voorraad :

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product, over de verzending of retourneren?

Mail ons uw vraag

Etherische Wortelzaadolie 

Daucus carota, wilde wortelolie, carrot seed oil

Geur: houtig, aards en wortelachtig
Extractiemethode: stoomdestillatie uit wortelzaden
Herkomst: Frankrijk

Pure wortelzaadolie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit de wortelzaden van de soort Daucus carota. Deze essentiële olie wordt ook weleens, onterecht, wortelolie of peenolie genoemd.


De wortel, Daucus carota, komt algemeen voor in Nederland en België. Oorspronkelijk komt deze plant waarschijnlijk uit het Middellandse zee gebied. Deze wortel soort is anders dan de soort wortel met de bekende oranje, dikke wortel. Wilde wortel heeft een wat kleinere, witte wortel, die taai is en niet eetbaar. De plant kan tot 0,9 meter hoog worden. De bloemen van deze wortelplant zijn klein en wit tot roze en groeien in een soort waaier, dat iets weg heeft van een vogelnestje, daarom wordt deze plant ook wel vogelnestje genoemd. 
Er zijn veel artikelen in de handel die de term 'wortelolie' gebruiken, dit zijn meestal oliën, waarbij aan een pure, basisolie enkele druppels etherische wortelzaadolie zijn toegevoegd. 
Van wortelzaadolie circuleren ook vele artikelen op internet over de, vermeende, natuurlijke SPF factor. Wortelzaadolie is echter een etherische olie, gemaakt van wortelzaden. Deze etherische wortelzaadolie kan alleen verdund op de huid worden gebruikt. De SPF van wortelzaadolie is daarmee waarschijnlijk niet zo groot als wordt beweerd, SPF tot 40 wordt vaak genoemd, eerder zal de SPF van wortelzaadolie, na verdunning, rond de 1-3 liggen. Meer informatie over natuurlijke zonnebrand oliën vindt u hier>>

Onze etherische wortelzaadolie wordt met stoomdestillatie gewonnen de gedroogde zaden van de wilde wortel. Wortelzaadolie is geelachtig van kleur. De houtige, aardse geur van wortelzaadolie zou een kalmerende werking hebben.Verdamping

Aromalamp: 3-5 druppels wortelzaadolie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje. 
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels wortelzaadolie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie met koude diffusie.Op de huid 

Huidolie bij jeuk, huidverzorging of zelf wortelolie maken: los 5 tot 10 druppels wortelzaadolie op in 50ml neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.


Wortelzaadolie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals: Lavendelolie, JeneverbesGeranium, Bergamot, Limoen, Citroen, Sinaasappel, Rozemarijn, Rozenolie en Sandelhout

► vanaf een bestelling vanaf 3x 10ml pure wortelzaadolie is de verzending gratis.Wortelzaad Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden. Bevat een kleine hoeveelheid allergenen: Linalool, Geraniol en Limoneen.

Bevat: Etherische Wortelzaadolie 100%
Andere namen: carrot seed oil, wilde wortel olie, peen olie

CASnr: 8015-88-1

→ Informatie Etherische Oliën


Pure Etherische wortelzaadolie kopen, bestellen of retourneren is veilig en eenvoudig via BeriVita.com. Bestellingen boven €20,-: Altijd gratis verzending in Nederland en België.

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Review toevoegen

Bedankt!
Uw terugkoppeling stellen we zeer op prijs. Uw review wordt nu beoordeeld door een beheerder van onze website. Bij goedkeuring zal de review op BeriVita.com verschijnen, in het algemeen zal de beoordeling binnen 48 uur plaatsvinden.

Heeft u een klacht over een product of onze service? We helpen u graag om tot een goede oplossing te komen, neemt u gerust contact met ons op via info@berivita.com.

Uw review is anoniem voor ons, wij kunnen naar aanleiding daarvan helaas geen contact met u opnemen bij eventuele problemen
.

 


Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Meer reviews

Aantal

Prijs per Druppelfles (incl. btw)

1 of meer

€ 8,95

2 of meer

€ 8,95  € 8,20

3 of meer

€ 8,95  € 7,45

4 of meer

€ 8,95  € 6,70

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.