Pepermuntolie 100% 10ml - Etherische Olie

pepermuntolie peppermint pepermunt plant certificaat berivita
pepermuntolie peppermint pepermunt plant certificaat berivita
Pepermuntolie 100% 10ml - Etherische Olie
0 Reviews | Review toevoegen
Heerlijke Pepermuntolie van de mentha piperita. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Pepermunt essentiële olie, zonder toevoegingen: Puur.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 5,95
Prijs per druppelfles

Op voorraad :

Variatie: Pepermuntolie 100% 10ml - Etherische Olie
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Etherische Pepermuntolie 

mentha piperita


Geur: zuiver, mint, prikkelend
Extractiemethode: stoomdestillatie blad en stengels

 

Wat is Pepermuntolie

Onze Pepermuntolie wordt gewonnen uit bladeren en stengels van de munt plant, Mentha Piperita. Dit aromatische, zachtgroene kruid wordt ongeveer tot één meter hoog en komt vrijwel over in de hele wereld voor. Delen van de plant worden gebruikt in allerlei artikelen van pepermuntsnoepjes, tandpasta en thee. Van oudsher wordt deze etherische olie gebruikt bij klachten van het spijsverteringskanaal.
De geur van etherische pepermuntolie wordt onder andere gebruikt om haar zuiverende eigenschappen en het zou de concentratie verbeteren. Hoewel de geur van pepermuntolie voor mensen vaak aangenaam is denken insecten daar anders over. Vandaar dat etherische pepermuntolie vaak gebruikt wordt als afwerend middel tegen allerlei insecten, zoals mieren, zilvervisjes, schildwantsen, spinnen en bladluizen.
We hebben muntblad poeder in ons assortiment, deze plant is familie van de pepermunt, muntblad poeder vindt u hier>>

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 10 tot 15 druppels pepermuntolie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Huidolie: los 10 tot 15 druppels pepermuntolie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.
 

Peprmuntolie tegen insecten

Pepermuntolie wordt ook vaak toegepast als afwerend middel tegen allerlei insecten, zoals mieren, spinnen, zilvervisjes, schildwants en bladluis. Een pepermuntspray is eenvoudig zelf te maken: 2-4 druppels etherische pepermuntolie in een sprayflacon doen en aanvullen tot 100ml water. Sprayen op plekken waar deze beestjes het huis binnen kunnen komen of verstoppen. Goed schudden en klaar voor gebruik.

Pepermuntolie is prima te mengen met: Lavendel, Marjolein, Eucalyptus, Citroen en Rozemarijn.


Pepermunt Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: Pepermunt Olie 100%
Andere naam: Oleum menthae piperitae 
CASnr: 8006-90-4.

→ Informatie Etherische Oliën

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008