Etherische Olie Combineren en Mengen

Etherische Olie Combineren en Mengen

We hebben enkele van onze etherische of essentiële oliën gecombineerd voordeelsetjes. De verschillende etherische oliën in deze combinatie setjes hebben een bepaalde eigenschap gemeen of passen goed bij elkaar om een andere reden. Vaak worden etherische oliën zelf gemengd om een lekkere, persoonlijke geur te maken om te verdampen, voor een persoonlijke parfum, zeep of ander idee dat u heeft. U kunt dus makkelijk zelf mixen om een unieke geur te maken.

Combinaties van de etherische oliën zijn uitermate geschikt om zelf met deze etherische oliën te experimenteren en uw eigen persoonlijke 'blend' of mengsel te maken voor aromatherapie. Moeite met kiezen van de juiste etherische olie? Een handig, kort overzicht van alle etherische oliën en hun eigenschappen op lichaam en geest, bij verdamping vindt u hier>>
 

Zelf mengen etherische oliën

Etherische olie mengen met een pure, basisolie of andere etherische olie is redelijk eenvoudig. Belangrijk is in ieder geval om schone materialen te gebruiken en plastic zoveel mogelijk te vermijden. Sommige kunststoffen kunnen namelijk worden aangetast door bepaalde etherische oliën. De etherische olie en de basisolie of andere ‘drager’ altijd goed mengen als u zelf mengsels (DIY) met etherische olie gaat maken. Probeer te voorkomen dat er 'druppels' pure etherische olie los "zweven" in het drager product of basisolie, deze kunnen dan in contact met de huid komen en zo soms lichte irritatie veroorzaken.
 

Gehalte etherische olie in DIY product

Zeer veel ‘reguliere’ huidproducten, die u in de winkels of op internet vindt, bevatten etherische oliën. Deze etherische oliën geven geur aan het product. De etherische oliën zijn dan verdund aanwezig in het product.
Pure etherische oliën zijn krachtige stoffen. Op een enkele uitzondering na is pure etherische olie dan ook irriterend voor de huid en slijmvliezen, een enkele keer zelfs bijtend. Dit betekent dat gebruik van zuivere etherische olie of olie die onvoldoende verdund is, kan leiden tot een branderig, prikkelend gevoel op de huid, rode vlekken. Daarom zijn etherische oliën slechts zeer spaarzaam puur op de huid te gebruiken. Verdunnen is dan belangrijk,

Bij verdunnen van een etherische olie om een DIY product te maken kunt eventueel aanhouden:
Maximaal 3-4% etherische olie in huidproducten die worden afgespoeld zoals zeep of shampoo en maximaal 0,5-0,8% in huidproducten die langer op het lichaam blijven, zoals crèmes, zalven, natuurlijke oliën en massageolie. Huidproducten voor het gezicht en handen kunnen beter niet meer dan 0,2-0,4% pure etherische olie bevatten.


We hebben, vooralsnog, de volgende voordeelsetjes etherische olie samengesteld. De etherisch olie is gevuld in handige 10ml glazen druppelflesjes, deze zijn zuinig in gebruik. Alle setjes met gratis verzending in Nederland en België.

-Starterset etherische olie, ideaal om te beginnen met etherische oliën en aromatherapie. Deze set bevat Lavendelolie, Sinaasappelolie, Pepermuntolie, Eucalyptusolie, Citroengras en Tea Tree Olie
>> naar starterset

-Ontspannende etherische oliën set: Deze 5 etherische oliën worden namelijk van oudsher gebruikt worden om een ontspannen en rustgevende sfeer of gevoel te krijgen. De set bevat: Lavendelolie, Geraniumolie, Kamperfoelie Olie, Sinaasappelolie en Basilicumolie.
>> naar ontspannende oliënset

-Opwekkende en stimulerende etherische oliën voor meer energie en een opwekkende effect voor lichaam en geest. Deze set bevat: Limoenolie, Grapefruitolie, Kruidnagelolie, Citronella Olie en Dennenolie.Geeft vrolijkheid om een lamlendige dag te helpen vergeten.
>> naar opwekkende oliënset

-Frisse Citrusoliën set met Bergamotolie, Citroenolie, Grapefruitolie, Limoenolie en Sinaasappelolie. Heerlijke citrusoliën met een verkwikkend effect.
>> naar citrusoliënset

- Meditatie set met 4 Etherische Oliën, die veel gebruikt worden om te mediteren. Kan helpen voor extra focus en concentratie bij het mediteren. Deze set bevat Wierookolie, Bergamotolie, Ylang Ylang Olie en Mirre Olie.
>>naar meditatieset

- Bijbel set met 3 Etherische Oliën. Op veel plaatsen in de Bijbel wordt gesproken over bepaalde geuren en zalven en oliën. In deze set hebben 3 van de genoemde oliën bij elkaar gebracht. Deze oliën zijn Mirre Olie, Wierook Olie en Hysop Olie.
>>naar Bijbelset

-Houtoliën set bestaande uit heerlijk geurende Sandelhoutolie, Cederhoutolie en Dennenolie. Geeft een lekkere houtachtige geur bij verdamping.
>>naar houtoliënset

-Insectenwerende oliën. Deze set bevat krachtige etherische oliën om insecten te verdrijven. De set bevat: Citronella olie, Eucalyptusolie, Kruidnagelolie, Pepermuntolie en Lavendelolie. Heeft een afwerend effect voor insecten bij verdamping.
>>naar insectenset

-Kruidoliënset met heerlijke etherische oliën van kruiden: Nootmuskaatolie, Kruidnagelolie, Kurkuma olie, Basilicumolie en Kaneelolie. 
>>naar kruidoliënset

-Slapen en nachtrust etherische oliën set .Vier krachtige etherische oliën: Lavendelolie, Neroli Olie, Wierookolie en Ylang Ylang Olie. Deze etherische oliën zijn geselecteerd om hun ontspannen en rustgevend effect voor het slapen in uw slaapkamer.
>>naar slaap oliënset

-Bloemenoliën met geurige bloemen etherische oliën: Rozenolie, Geraniumolie en Lavendelolie.
>>naar bloemenoliën

-Krachtige etherische oliën voor luchtwegen, bij hoesten of om vrijer te ademen: Tijmolie, Eucalyptus Olie, Jeneverbesolie, Scharlei Olie en Dennenolie
>>naar luchtwegen etherische oliën

-Zomer etherische oliën. Heerlijke etherische oliën met frisse of verkoelende geuren voor warme, klamme zomerdagen. De zomerset bevat: Bergamotolie, Kamperfoelie Olie, Pepermuntolie, Limoenolie en Sinaasappelolie.
>>zomer etherische oliën

-Warme winter etherische oliën. Ideaal voor de koude en donkere wintertijd. Set bevat: Kaneel, Sinaasappel, Jeneverbes, Gember en Kruidnagelolie. Geven een warme, geborgen sfeer n huis.
>>winter etherische oliën

-Groot voordeelpakket met 12x etherische oliën in druppelflesjes van 10ml. U vindt hier twaalf bekende etherische oliën om zelf met te combineren en te mengen tot uw persoonlijke, favoriete etherische olie mix.
>>Voordeelpakket 12x etherische oliën


► 10 snelle en praktische tips over het gebruik van etherische of essentiële oliën vindt u hier>>


→ Informatie Etherische Oliën
 
      07-08-2018 14:41     Reacties ( 10 )
Reacties (10)
 J -  12-06-2020

Bedankt, hartstikke handig overzicht met combinaties van etherische oliën. Ik vind het persoonlijk prettiger om zelf een mix te maken dan de kant en klare mengsels die in de handel zijn overal. Ik zou nog wel een setje willen zien dat makkelijk is bij het wassen met wasnoten ofzo, daar kan dan citroen in , lavendel of zoiets...

 Karin -  02-04-2019

Bedankt. Super handige tips, zeker voor t mixen van olie en de hoeveelheden. Ik gebruik alrijd butters om te combineren met eth olie. Setjes zij erg goedkoop. Hoe doen jullie dat toch. Goede kwaliteit en mooie geuren....

 dip -  04-01-2019

Ik gebruik deze etherische olie in allerlei combinaties tegen de winterdip waar ik vaak last van heb, vooral na de feestdagen, nu dus in januari. Misschien wel een idee om die een keer in een voordelsetje de etherische olie te combineren. Zelf gebruik ik veel citrus vooral citroen en bergamot en lavendel in deze periode.... t is maar een idee, verder uitstekende olin hoor en rest van de combinaties zijn leuk bij elkaar gezocht.

 Mart -  26-10-2018

Goedemiddag, ik heb de houtgeur set besteld van de olien. Super echt heerlijke geuren. Top.

 Berivita -  05-10-2018

Mochten er nog tips zijn van etherische olien die goed bij elkaar passen en het mooi zou zijn om er een setje van te maken, dan horen wij het graag via info@berivita.com Alvast bedankt voor de tips!

 Chrisje -  30-09-2018

Kaneel olie vind ik echt een heerlijke wintergevoel geven. Had deze al los besteld. Combineer deze olie vaan met patchouli.

 l.s. -  21-09-2018

De tijmolie, van de olie set voor ademen die je kunt verdampen bij verkoudheid en benouwd zijn, heb ik geprobeerd en moet zeggen werkt best goed. Tegen hoesten hielp het bij mij niet echt maar ja dat zal wel bij iedereen verschillend zijn

 Heidi -  15-09-2018

Citrusolie set geprobeerd en bevalt erg goed. Mooie kwaliteit olin. Heerlijk fris hoewel ik sinaasappel wellicht wat te is, beetje aan andere citrusolie dan de rest van de set. Citroenolie is mijn favoriet.

 Clau -  12-09-2018

Ik vind t een handig artikel over zelf mengen van etherisch ole. Tips over gehalte etherische olie ook... Etherische olie Setjes zijn goedkoop maar hoop dat er nog wel wat meer volgen... wat dachten jullie van wintergeuren, met kaneel, tijm of wierook... iets zoiets???

 Handig -  06-09-2018

Mooi bij elkaar verzonnen de setjes. Mn.n bij meditatie etherisch oli gebruiken zou ik niet zo 123 hebben bedacht. Ik zet nu rustige muziek op. Toch een met een paar druppels olie proberen, hoe dat gaat....

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008