Etherische Olie Combineren en Mengen

We hebben enkele van onze etherische of essentiële oliën gecombineerd voordeelsetjes. De verschillende etherische oliën in deze setjes hebben een bepaalde eigenschap gemeen of passen goed bij elkaar om een andere reden. Vaak worden etherische oliën zelf gemengd om een lekkere, persoonlijke geur te maken om te verdampen, voor een persoonlijke parfum, zeep of ander idee dat u heeft.

Combinatie van de etherische oliën zijn uitermate geschikt om zelf met deze etherische oliën te experimenteren en uw eigen persoonlijke 'blend' of mengsel te maken voor aromatherapie. Moeite met kiezen van de juiste etherische olie? Een handig, kort overzicht van alle etherische oliën en hun eigenschappen op lichaam en geest, bij verdamping vindt u hier>>
 

Zelf mengen etherische oliën

Etherische olie mengen met een pure, basisolie of andere etherische olie is redelijk eenvoudig. Belangrijk is in ieder geval om schone materialen te gebruiken en plastic zoveel mogelijk te vermijden. Sommige kunststoffen kunnen namelijk worden aangetast door bepaalde etherische oliën. De etherische olie en de basisolie of andere ‘drager’ altijd goed mengen als u zelf mengsels (DIY) met etherische olie gaat maken. Probeer te voorkomen dat er 'druppels' pure etherische olie los "zweven" in het drager product of basisolie, deze kunnen dan in contact met de huid komen en zo soms lichte irritatie veroorzaken.
 

Gehalte etherische olie in DIY product

Zeer veel ‘reguliere’ huidproducten, die u in de winkels of op internet vindt, bevatten etherische oliën. Deze etherische oliën geven geur aan het product. De etherische oliën zijn dan verdund aanwezig in het product.
Pure etherische oliën zijn krachtige stoffen. Op een enkele uitzondering na is pure etherische olie dan ook irriterend voor de huid en slijmvliezen, een enkele keer zelfs bijtend. Dit betekent dat gebruik van zuivere etherische olie of olie die onvoldoende verdund is, kan leiden tot een branderig, prikkelend gevoel op de huid, rode vlekken. Daarom zijn etherische oliën slechts zeer spaarzaam puur op de huid te gebruiken. Verdunnen is dan belangrijk,

Bij verdunnen van een etherische olie om een DIY product te maken kunt eventueel aanhouden:
Maximaal 3-4% etherische olie in huidproducten die worden afgespoeld zoals zeep of shampoo en maximaal 0,5-0,8% in huidproducten die langer op het lichaam blijven, zoals crèmes, zalven, natuurlijke oliën en massageolie. Huidproducten voor het gezicht en handen kunnen beter niet meer dan 0,2-0,4% pure etherische olie bevatten.


We hebben, vooralsnog, de volgende voordeelsetjes etherische olie samengesteld. De etherisch olie is gevuld in handige 10ml glazen druppelflesjes, deze zijn zuinig in gebruik. Alle setjes met gratis verzending in Nederland en België.

-Starterset etherische olie, ideaal om te beginnen met etherische oliën en aromatherapie. Deze set bevat Lavendelolie, Sinaasappelolie, Pepermuntolie, Eucalyptusolie, Citroengras en Tea Tree Olie
>> naar starterset

-Ontspannende etherische oliën set: Deze 5 etherische oliën worden namelijk van oudsher gebruikt worden om een ontspannen en rustgevende sfeer of gevoel te krijgen. De set bevat: Lavendelolie, Geraniumolie, Kamperfoelie Olie, Sinaasappelolie en Basilicumolie.
>> naar ontspannende oliënset

-Opwekkende en stimulerende etherische oliën voor meer energie en een opwekkende effect voor lichaam en geest. Deze set bevat: Limoenolie, Grapefruitolie, Kruidnagelolie, Citronella Olie en Dennenolie.Geeft vrolijkheid om een lamlendige dag te helpen vergeten.
>> naar opwekkende oliënset

-Frisse Citrusoliën set met Bergamotolie, Citroenolie, Grapefruitolie, Limoenolie en Sinaasappelolie. Heerlijke citrusoliën met een verkwikkend effect.
>> naar citrusoliënset

- Meditatie set met 4 Etherische Oliën, die veel gebruikt worden om te mediteren. Kan helpen voor extra focus en concentratie bij het mediteren. Deze set bevat Wierookolie, Bergamotolie, Ylang Ylang Olie en Mirre Olie.
>>naar meditatieset

-Houtoliën set bestaande uit heerlijk geurende Sandelhoutolie, Cederhoutolie en Dennenolie. Geeft een lekkere houtachtige geur bij verdamping.
>>naar houtoliënset

-Insectenwerende oliën. Deze set bevat krachtige etherische oliën om insecten te verdrijven. De set bevat: Citronella olie, Eucalyptusolie, Kruidnagelolie, Pepermuntolie en Lavendelolie. Heeft een afwerend effect voor insecten bij verdamping.
>>naar insectenset

-Kruidoliënset met heerlijke etherische oliën van kruiden: Nootmuskaatolie, Kruidnagelolie, Kurkuma olie, Basilicumolie en Kaneelolie. 
>>naar kruidoliënset

-Slapen en nachtrust etherische oliën set .Vier krachtige etherische oliën: Lavendelolie, Neroli Olie, Wierookolie en Ylang Ylang Olie. Deze etherische oliën zijn geselecteerd om hun ontspannen en rustgevend effect voor het slapen in uw slaapkamer.
>>naar slaap oliënset

-Bloemenoliën met geurige bloemen etherische oliën: Rozenolie, Geraniumolie en Lavendelolie.
>>naar bloemenoliën

-Krachtige etherische oliën voor luchtwegen, bij hoesten of om vrijer te ademen: Tijmolie, Eucalyptus Olie, Jeneverbesolie, Scharlei Olie en Dennenolie
>>naar luchtwegen etherische oliën

-Zomer etherische oliën. Heerlijke etherische oliën met frisse of verkoelende geuren voor warme, klamme zomerdagen. De zomerset bevat: Bergamotolie, Kamperfoelie Olie, Pepermuntolie, Limoenolie en Sinaasappelolie.
>>zomer etherische oliën

-Warme winter etherische oliën. Ideaal voor de koude en donkere wintertijd. Set bevat: Kaneel, Sinaasappel, Jeneverbes, Gember en Kruidnagelolie. Geven een warme, geborgen sfeer n huis.
>>winter etherische oliën

-Groot voordeelpakket met 12x etherische oliën in druppelflesjes van 10ml. U vindt hier twaalf bekende etherische oliën om zelf met te combineren en te mengen tot uw persoonlijke, favoriete etherische olie mix.
>>Voordeelpakket 12x etherische oliën→ Informatie Etherische Oliën
 

  BeriVita.com         Reacties (9)

Reacties (9)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties