Tarwekiemolie Puur Informatie, Gebruik en Toepassingen

Tarwekiemolie Puur, Koudgeperst en Onbewerkt

Tarwekiemolietriticum vulgare germ olie, wheat germ oil is een goudgele, heldere olie met een typische, niet onaangename geur.

 
  • rijk aan natuurlijke vitamine e
  • voor droge huid
  • verzorging littekens
  • koudgeperste natuurlijke, plantaardige olie
  • Tarwekiemolie, triticum vulgare germ olie = 100% natuurlijk
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)
​ ​

Wat is Tarwekiemolie

Tarwekiemolie of Wheat Germ Oil voor de huid, wordt gewonnen uit kiemende tarwekorrels. Tarwe is één van de oudste gecultiveerde granen en zijn geschiedenis gaat zeker tot zo’n 10.000 jaar terug. Tegenwoordig hoort het nog steeds bij één van de belangrijkste gewassen waar de mensheid zich mee voedt, samen met mais.

Onze tarwekiemolie is koudgeperst en heeft daardoor een hoog gehalte vitamine e en is zeer geschikt voor gebruik op de huid. Van alle natuurlijke huidoliën heeft tarwekiemolie zelfs één van de hoogste gehaltes vitamine e. Vitamine e zou ontstekingsremmend werken op de huid. Onderzoek lijkt ook uit te wijzen dat het aanbrengen hiervan, de ruwe en droge huid verbetert en fijne lijntjes verzacht. Meer informatie over vitamine e op de huid vindt u hier>>
Daarnaast bevat tarwekiemolie ook caroteen en lecithine.

Pure Tarwekiemolie zou een natuurlijke zonbeschermingsfactor hebben van rond de 20 en op die manier een natuurlijke bescherming tegen de zon zijn. Belangrijk is wel dat bij natuurlijke producten deze UV-factor per batch anders kan zijn, het blijft belangrijk alert te blijven op verbranding door de zon.


>> Extra informatie over natuurlijke zonnebrand oliën

Naast Tarwekiemolie hebben we nog een pure graanolie in ons assortiment: Haverolie


Toepassingen tarwekiemolie

Tarwekiemolie wordt gebruikt bij een droge, schilferige huid met name bij een wat rijpere huid. Koudgeperste tarwekiemolie staat bekend om het gebruik bij littekens. Tarwekiemolie is ook een veel gebruikt bestanddeel van anti-cellulitis ook wel sinaasappelhuid genoemd, producten, samen met rozemarijn etherische olie en pure jojoba olie.
Verder wordt tarwekiemolie toegepast als natuurlijke haarolie, vooral bij droog en gespleten haar. Voor een vette huid is tarwekiemolie minder geschikt. Tarwekiemolie hoort bij de drogende oliën.
 

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen. Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.


Koudgeperste Tarwekiemolie

De kiemende tarwekorrels worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de tarwekorrels gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.
 

Aanbevolen gebruik tarwekiemolie

Huid: Tarwekiemolie kunt u tot 10% mengen met 90% van een andere natuurlijke olie zoals BeriVita Jojoba olie of Sesamolie. 1 tot 2 keer daags aanbrengen en inmasseren.
Puur te gebruiken door enkele druppels in te masseren op de huid of op de aangedane plekken.
Haarolie: 1-2 druppels masseren in handdoek droog haar.

Tarwekiemolie kan prima worden gemengd met enkele druppels etherische olie voor een lekkere geur.


BeriVita Tarwekiemolie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.
 

Samenstelling

Tarwekiemolie, Triticum vulgare germ oil 100%
 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. Pure tarwekiemolie kan vlekken op kleding of beddengoed geven. Bij irritatie meteen stoppen of minder frequent aanbrengen.
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring 

Droog en koel en donker bewaren (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

20ml pipetfles glas
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
200ml glazen pompfles
1000ml, liter fles


 


Tarwekiemolie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze pure tarwekiemolie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden. 

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Vanaf €35 verzending = GRATIS, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008