Bezig met laden...
visibility

Baobab Poeder 100% Zuiver 100gr

Zuiver Baobab blad poeder is een fijngemalen poeder van Baobab bladeren, afkomstig van de bekende Afrikaanse Baobab boom, Adensonia....

5,95

10%
visibility

Baobab Poeder 100% Zuiver 1kg

Zuiver Baobab blad poeder is een fijngemalen poeder van Baobab bladeren, afkomstig van de bekende Afrikaanse Baobab boom, Adensonia....

29,95

27,00

visibility

Baobab Olie Puur 50ml flacon

Baobab olie is een koudgeperste olie, die afkomstig is van de zaden van het fruit van de baobab boom, Adansonia. Mooie goudgele...

11,95

Baobab Poeder

Dit natuurlijke poeder zijn fijngemalen Boabab bladeren, afkomstig van de bekende Afrikaanse Baobab boom, Adensonia. Zonder bewerkingen en zonder toevoegingen. Toegepast in vele traditionele recepten voor huidproducten. Baobab poeder is verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakking.

Baobab of apenbroodboom, Adansonia is een geslacht van acht soorten dikstammige bomen uit droge, warme gebieden. Zes soorten stammen uit Madagaskar, één soort uit het vaste land van Afrika en één soort uit Australië. De bomen kunnen wel 500 tot 600 jaar oud worden en ruim 40 meter hoog. Ze hebben een uitzonderlijk grote stamomtrek, de diameter van de Afrikaanse baobab tot 11 m met een omtrek tot maar liefst 34 meter. De boom slaat water op in de dikke stammen tijdens het natte seizoen om zo het droge seizoen te kunnen overleven.

Door zijn vorm lijkt het alsof de baobab boom op zijn kop staat. Volgens een legende van het San-volk is de boom voor straf door de goden uit de hemel op de aarde gegooid en op zijn kop terechtgekomen. Daardoor lijkt het alsof de wortels in de lucht steken (en de kruin in de grond staat). De bomen kunnen erg oud worden. Afrikaanse olifanten eten de zachte bast van de Afrikaanse baobab. Onder meer bavianen en andere apen eten de vruchten. Daarom worden de bomen ook wel apenbroodboom genoemd. de boom staat ook wel bekend onder de namen ‘boab’, ‘boaboa’, ‘tabaldi’, ‘bottle tree’, ‘upside down tree’ en ‘monkey bread tree’. De Afrikaanse baobab boom heet Adansonia digitata.

Baobab bladeren worden geplukt, gedroogd en fijngemalen. In Afrika wordt Boabab blad poeder gebruikt in allerlei traditionele recepten voor huidproducten en/of lichaamspakkingen.


Puur Baobab poeder kopen, bestellen of retourneren is veilig en eenvoudig via BeriVita.com. Bestellingen boven €20,-: Altijd gratis verzending in Nederland en België.

De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.


De waardering van www.berivita.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9,1/10 gebaseerd op 814 reviews.

© 2008-2019 - BeriVita.com is een onderdeel van de Nederlandse Bereidingsapotheek b.v. te Rotterdam.