Baobab Olie Puur Informatie, Gebruik en Toepassingen

Baobab Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Baobab olie is een koudgeperste olie, die afkomstig is van de zaden van het fruit van de baobab boom, uit Afrika.
 

 • hydratatie huid en haar
 • verbetert de elasticiteit van de huid
 • regeneratie van de cellen
 • elk huidtype
 • koudgeperste natuurlijke olie
 • Baobab, Adensonia, Olie = 100% natuurlijk en plantaardig
 • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
 • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG).

 

Wat is Baobab Olie

Het zaad in het Baobab fruit is bijzonder rijk aan proteïne en vetzuren, zoals omega-3, omega-6 en omega-9. Deze vetzuren komen in hoge concentratie voor in de olie, die uit deze zaden wordt gewonnen. De huidolie is prachtig goud van kleur en bijzonder heilzaam voor de menselijke huid. Het wordt gebruikt bij een veelvoud aaan huidproblemen, die kunnen variëren van psoriasis tot eczeem en van puisten tot allerlei andere ontstekingsvormen. De olie is ook bijzonder rijk aan antioxidanten, welke een chronisch droge huid helpen verzorgen en daarbij ook de huid nog aangenaam zacht en elastisch maken. Doordat de epidermale verzachting van de huid wordt gestimuleerd.

Baobabolie hydrateert huid en haar, wordt snel op genomen door de huid, verbetert de elasticiteit van de huid, moedigt de regeneratie van de cellen aan zonder de poriën te verstoppen en de essentiële vetzuren dragen bij aan het behoud van een gezonde huid. Baobab olie hoort bij de half-drogende oliën.
 

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" cremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid kan een meer niet-drogende olie geschikter zijn. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

► We hebben ook Baobab Poeder in ons assortiment: Deze vindt u hier


Koudgeperste Baobab Olie

De zaden van de Baobab vruchten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.
 

Toepassingen Baobab Olie

Baobab huidolie is een koudgeperste olie die afkomstig is van de zaden van de baobab boom.
Het zaad in het Baobab fruit is daarnaast bijzonder rijk aan proteïne en vetzuren, zoals omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren. Deze vetzuren komen het meest voor in de olie die via koude persprocessen uit de zaden wordt gewonnen. De olie is prachtig goud van kleur en bijzonder gezond voor de menselijke huid. Het gaat een veelvoud van huidproblemen tegen, die kunnen variëren van psoriasis tot eczeem en van puisten tot allerlei ontstekingsvormen. De olie is ook bijzonder rijk aan antioxidanten, welke een chronisch droge huid bestrijden en de huid lekker zacht en elastisch maken, omdat de epidermale verzachting van de huid wordt gestimuleerd.
 
Baobabolie hydrateert huid en haar, wordt snel op genomen door de huid, verbetert de elasticiteit van de huid, moedigt de regeneratie van de cellen aan zonder de poriën te verstoppen en de essentiële vetzuren dragen bij aan het behoud van een gezonde huid.

 

Aanbevolen gebruik Baobab Olie

1-2 keer per dag aanbrengen. Laten intrekken. Blijven herhalen tot de huid geheel is hersteld. Na de behandeling gedurende 1 maand nog drie keer per week gebruiken of naar behoefte

Uitsluitend uitwendig gebruiken.  

 

Nog enkele tips over baobab olie:

 • Voeg een paar druppels Baobab huidolie toe aan uw gezichtscrème.
 • Voor het hydrateren van de gelaatshuid: masseer de olie rond de ogen, mond en wangen.
 • Voor het hydrateren lichaamshuid: maak de handen nat met water, enkele druppels Baobab olie toevoegen en dan op de huid aanbrengen
 • Voor gezonde haren: doe een paar druppels door uw hairconditioner voor het herstellen van beschadigd haar.
 • ​Voor in bad: voeg een paar druppels toe aan uw badolie of badschuim, en uw huid voelt daarna heerlijk zacht aan.

 

Bevat

Adansonia/Baobab olie (99,9%); vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Bij aanbevolen gebruik zijn er geen bijwerkingen bekend.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.
 

Bewaring

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
 

Verpakking

20ml pipetfles glas
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
200ml glazen pompfles
1000ml fles

Productie

In Afrika gewonnen en verwerkt in Europa.


 

Achtergrond informatie Baobab Olie

Baobab of apenbroodboom (Adansonia) is een geslacht van acht soorten dikstammige bomen uit droge, warme gebieden. Zes soorten stammen uit Madagaskar, één soort uit het vaste land van Afrika en één soort uit Australië. De bomen kunnen wel 500 tot 600 jaar oud worden en ruim 40 meter hoog. Ze hebben een uitzonderlijk grote stamomtrek (diameter van de Afrikaanse baobab tot 11 m met een omtrek tot 34 m). De boom slaat water op in de dikke stammen tijdens het natte seizoen om zo het droge seizoen te kunnen overleven.
 
Door zijn vorm lijkt het alsof de baobab op zijn kop staat. Volgens een legende van het San-volk is de boom voor straf door de goden uit de hemel op de aarde gegooid en op zijn kop terechtgekomen. Daardoor lijkt het alsof de wortels in de lucht steken (en de kruin in de grond staat). De bomen kunnen erg oud worden. Afrikaanse olifanten eten de zachte bast van de Afrikaanse baobab. Onder meer bavianen en andere apen eten de vruchten. Daarom worden de bomen ook wel apenbroodboom genoemd. de boom staat ook wel bekend onder de namen ‘boab’, ‘boaboa’, ‘tabaldi’, ‘bottle tree’, ‘upside down tree’ en ‘monkey bread tree’. De Afrikaanse baobab boom heet Adansonia digitata.

 

Baobab olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Baobab olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008