neemolie etherische 10ml Neem tree nuts neembladeren neembomen certificaat neemolie
neemolie etherische 10ml
Neem tree nuts
neembladeren
neembomen
certificaat neemolie

Neemolie 10ml - Zuivere Etherische Olie

Neem Etherische Olie uit de bladeren van de Azadirachta Indica. Etherische Neem olie in handige glazen druppelflacon. Essentiële Neemolie: Onverdund en zonder toevoegingen. Aangename geur.

Variant:
4,95
per druppelfles
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 4,95
2 € 4,75 € 4,95 4% korting
3 € 4,45 € 4,95 10% korting
5 € 4,20 € 4,95 15% korting
neemolie etherische 10ml
Neemolie 10ml - Zuivere Etherische Olie
4,95
per druppelfles
  • Krachtige Geur
  • 100% Plantaardige Etherische Olie
  • Makkelijk Druppelen

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Etherische Neemolie 10ml

Azadirachta Indica Leaf Oil, Essential Neem Oil


Geur: Citrus, fris, bloemig
Extractiemethode: stoomdestillatie uit verse bladeren Azadirachta Indica
Herkomst: India

 

Wat is Etherische Neemolie

Etherische Neemolie, wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit de verse bladeren van de Neemboom, Azadirachta Indica. Deze bladeren worden eerst gewassen en gedroogd.
LET OP: Deze Neemolie is een etherische olie van de bladeren, dit is een volledig andere olie dan onze koudgeperste Neemolie van de Neemzaden, uit de Neemvrucht. Die veelzijdige Neemolie wordt bij mens, dier en plant gebruikt, bij huidproblemen, tegen insecten en plantziekten. Alles over die pure Neemolie vindt hier>>

 

Neemboom

De Neemboom (spreek uit ‘niem’), Neem Tree, Margosaboom, Niembaum of Azadirachta indica is een boom van de mahoniefamilie Meliaceae. De boom is altijd groen en is ongeveer 15-20 meter hoog, soms, tot maximaal 45 meter. De Neemboom komt van oorsprong voor in Zuidoost Azië en door cultivering is de Neemboom nu ook te vinden in Afrika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De Neemboom is een heilige boom voor Hindoes en is zeer belangrijk in de Ayurvedische geneeskunde. Er wordt gebruikgemaakt van de bladeren, bast, pitten en wortels van de Neemboom, onder meer in de vorm van extracten, pure olie, poeder, tincturen en bladeren. De Neemboom zou meer dan honderd farmacologisch actieve stoffen bevatten, die mogelijk antiseptische, ontstekingsremmende, antidiabetische, antibacteriële en antimycotische effecten zouden hebben. De Neemboom wordt niet voor niets als ‘wonderboom’ gezien in grote delen van Azië.
In de bloei heeft de neemboom, kleine witte bloemetjes, die veel insecten aantrekken, o.a. bijen. Wanneer de bloemen zijn uitgebloeid komen er groene vruchten tevoorschijn, die lijken op olijven. In de vruchten zit 1 kern en een beetje, bleek vruchtvlees. De kern of pit is zeer rijk aan olie. Uit deze pitten/zaden wordt door koude persing onze Neemolie gewonnen. Alle Neemboom producten vindt u hier>>

 

Neembladeren

Neembladeren worden gebruikt in traditionele Indiase recepten maar uit Neem bladeren wordt ook etherische Neemolie gewonnen. Hele Neembladeren vindt u hier>>
Etherische Neemolie heeft een aangename, citrusachtige geur. De geur van essentiële Neemolie zou sterk werken tegen insecten zoals muggen.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels Neemolie op in een neutrale badolie, werkt als emulgator, en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Massage-olie: los 5 tot 10 druppels Neemolie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Etherische Neemolie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals: Dennenolie, CederhoutolieRozemarijn, Sinaasappel, Lavendelolie, en Patchouli.


Etherische Neemolie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: Etherische Neemolie 100%
Andere namen: Oleum Azadirachta Indica, Azadirachta Indica Leaf Oil

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Alles over etherische oliën

Alle informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën. 

Info

Alles over etherische oliën

Hier vindt u veel informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle beoordelingen van onze klanten

5,0
op basis van 1 beoordelingen
1
0
0
0
0

Britta Parker

Zachte bloemige citrus geur, heel aangenaam!

✓ 100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
✓ Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
✓ Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
✓ Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
✓ Veilig en vertrouwd, sinds 2008