Verschil echt Natuurlijke Huidverzorging en Reguliere Huidverzorging

Verschil echt Natuurlijke Huidverzorging en Reguliere Huidverzorging

Steeds meer mensen kiezen voor écht natuurlijke huidverzorging. Dat is ook niet zo gek. Reguliere middelen voor de huid bevatten vaak een enorme lijst chemische ingrediënten, met onuitspreekbare namen. Zelfs producten die zichzelf "natuurlijk" en hypo-allergeen noemen, zijn dat lang niet altijd

 

Reguliere natuurlijke huidverzorging...

Een mooi voorbeeld van een regulier 'natuurlijk' product is een product dat wordt gebruikt voor litteken 'verzorging'. Hieronder de lijst met ingrediënten van dit natuurlijk 'verzorgende' product, dat algemeen verkrijgbaar is:
 

Aqua, Triethylhexanoin, Isohexadecane, Isodecyl Neopentanoate, Glycerin, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus Seed Cera, Ceratonia Siliqua Gum, Glycoproteins, Magnesium Sulfate, Phenoxyethanol, Sorbitan Isostearate, Polyglyceryl-3 Ricinoleate, Magnesium Stearate, Diazolidinyl Urea, Glutamic Acid, Methylparaben, Parfum, Ethylparaben, Butylparaben, Citric Acid, Valine, Threonine, Propylparaben, Citronellol, Ethylhexylglycerin, Linalool, Sodium Metabisulfite, Benzyl Salicylate, Geraniol.


Zonder op alle stoffen afzonderlijk in te gaan, dan zou dit blog wat te lang worden... is vooral het hoofdbestanddeel belangrijk: Water. Dit is bij veel reguliere verzorgingsproducten dat het belangrijkste bestanddeel en het goedkoopste...
Dit voorbeeldproduct bestaat dus voor het grootste gedeelte uit 'aqua', water.  Water in huidproducten is meestal niet zo'n goed idee. Water hoort bij de 'vluchtige' stoffen (net als alcohol, ethanol) en heeft een uitdrogend effect op de huid. Daarnaast is er voor water vrijwel altijd een conserveermiddel nodig, in dit geval de parabenen. Conserveermiddelen hebben veel bezwaren bij langdurig gebruik, hierover is op internet meer dan genoeg informatie te vinden.
Afzonderlijk zijn deze middelen waarschijnlijk niet schadelijk voor uw (huid-) gezondheid maar dag in dag uit dit gebruiken kan mogelijk wel de kans bijwerkingen, zoals overgevoeligheid (allergie) en huidirritatie verhogen.

Onze Top 10 'slechte' ingrediënten in verzorgingsproducten en cosmetica vindt u hier>>


Onze echt natuurlijke producten zijn zuiver, dat betekent geen aqua (water), geen parfum, geen parabenen of andere chemische hulpstoffen. Hydrosolen bevatten wel water maar dat is een minder groot probleem omdat het contact met de huid over het algemeen kort is. Ze zijn niet bedoeld voor verzorging van de huid maar meestal voor reiniging of verfrissing en bevatten bij BeriVita geen conservering.
 

250-300 stoffen op de huid

Er is weleens berekend dat iemand gemiddeld zo'n 250 tot 300, kunstmatige stoffen op de huid aanbrengt, bij gebruik van reguliere verzorgingsproducten. Verzorging van uw huid met onze natuurlijke producten heeft als groot voordeel dat uw huid niet in contact komt met deze chemische stoffen.
 

Zijn natuurlijke producten iets voor u? Kijk hier>>
 

 

Wat vinden wij natuurlijke producten

Wij verstaan onder natuurlijke producten, producten die zo weinig mogelijk andere ingrediënten hebben, als inhoud alleen het natuurlijke middel, daar streven wij naar. Dus als we het hebben over Arganolie, dan moet het flesje ook echt Arganolie bevatten en niet, zoals zo vaak, enkele procenten Arganolie en de rest andere toevoegingen of hulpstoffen. Wettelijk gezien mag het nog steeds Arganolie heten, ook al bevat het product maar een klein beetje echte Arganolie.
Daarom hebben we onze producten ook niet gecertificeerd voor het predicaat "biologisch". Een huidverzorgingsproduct hoeft namelijk maar een heel klein percentage aan biologische ingredienten te hebben om toch biologisch te mogen worden genoemd. Daarbij komen onze producten vaak van vruchten en zaden die in het "wild" groeien... deze kunnen nooit het predicaat biologisch dragen, dat kan alleen voor geteelde of gekweekte producten.
Verder vinden we het belangrijk dat het natuurlijke product zo weinig mogelijk is bewerkt, nadat het natuurlijke middel uit de zaad, noot of pit is gekomen. 
Onbewerkte natuurlijke producten moeten zuiver en puur blijven, dus geen ingewikkelde 'productie' methodes. Er zijn namelijk aanwijzingen dat bewerkingen, zoals verhitten, de biologische activiteit laat verminderen. Vandaar dat, volgens ons, een natuurlijk verzorgingsartikel altijd onbewerkt of raw moet zijn.
 

      22-09-2017 09:48     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008