baking soda, natriumbicarbonaat 100gr natriumbicarbonaat, baking soda baking soda Natriumbicarbonaat Poeder certificaat
baking soda, natriumbicarbonaat 100gr
natriumbicarbonaat, baking soda
baking soda
Natriumbicarbonaat Poeder certificaat

Natriumbicarbonaat, Baking Soda 100% Zuiver 100gr - Zuiveringszout

Natriumbicarbonaat, ook wel baking soda of zuiveringszout genoemd is een veelzijdig poeder. Baking soda wordt gebruikt tegen vlekken, als schoonmaakmiddel en in DIY cosmetica.

Variant:
2,95
per 100gr
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 2,95
2 € 2,70 € 2,95 8% korting
3 € 2,45 € 2,95 16% korting
4 € 2,20 € 2,95 25% korting
baking soda, natriumbicarbonaat 100gr
Natriumbicarbonaat, Baking Soda 100% Zuiver 100gr - Zuiveringszout
2,95
per 100gr
  • Zonder Toevoegingen
  • Ideaal voor DIY producten
  • Hersluitbare Pouch Verpakking

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Natriumbicarbonaat, baking soda 100% 

Natriumbicarbonaat is een bekend mineraal zout met veel toepassingen. Het heeft sterk bindende eigenschappen. In een handige, hersluitbare pouchverpakking.
Natriumbicarbonaat heeft veel andere namen, zo staat het ook bekend als baking soda, maagzout, zuiveringszout, dubbelzure soda, baksoda, sodiumbicarbonaat, E500 en natron. De molecuulformule is NaHCO3.
Natriumbicarbonaat is een fijn, wit poeder dat is ontwikkeld als rijsmiddel voor het bakken van brood. Dit heeft te maken met de eigenschap van baking soda dat er koolzuur vrijkomt in aanraking met zuurdere stoffen. Daarnaast wordt Natriumbicarbonaat ook gebruikt in allerlei huidverzorgingsproducten maar ook in tandpasta's en als hulp in het huishouden en wassen. 

 

Verschillende soorten soda

Er zijn verschillende soorten soda, gewone soda of schoonmaaksoda en baking soda. Schoonmaak soda is veel agressiever dan baking soda. Daarom is schoonmaak soda niet geschikt voor cosmetica of voor het schoonmaken van kwetsbare stoffen zoals kleding. Daarvoor is baking soda beter geschikt.
 

Toepassingen en gebruik van Natriumbicarbonaat of baking soda

 

Schoonmaken met baking soda

Baking soda kunt u puur gebruiken door het te strooien op een vervuilde vloer of tapijt. Enkele uren laten intrekken en dan simpelweg opzuigen met de stofzuiger. Soda bindt de vervuiling en de vieze geuren.
Daarnaast kunt u soda oplossen in een beetje water met een beetje azijn en dit als schoonmaak sop gebruiken. Het reinigende effect van baking soda komt doordat het de pH waarde van een vloeistof hoger maakt. Baking soda is niet geschikt voor alle oppervlaktes. Het kan namelijk een beetje is namelijk ook een schuurmiddel. Zo kunt u het niet gebruiken op onder andere aluminium, hout, marmer of poreuze gesteentes. Bij twijfel eerst op een klein, niet zichtbaar stukje testen. Zo kunt u uitvinden of baking soda de stof niet aantast.

 

Vlekkenverwijderaar

Baking soda is prima tegen vlekken op kleding. U kunt 1 tot 2 eetlepels mengen met een klein scheutje water. Er ontstaat een dikke pasta. Deze kunt u direct op de vlek smeren, laten intrekken en vervolgens het kleding stuk gewoon wassen. U kunt ook een eetlepel Natriumbicarbonaat toevoegen aan een wasmiddel of rechtstreeks in de wasmachine bij het gebruik van wasnoten, om extra vervuilde was beter schoon te krijgen.
 

Ontgeuren van textiel, kleding

Nieuwe kleding of ander textiel waaraan een vervelende geur zit kunt u ontgeuren door Natriumbicarbonaat. Hiervoor kunt u enkele eetlepels baking soda toevoegen aan hand- of machinewas, Als na 1x wassen de geur nog niet weg is, kunt u de behandeling het beste nog enkele keren herhalen.
 

Baking soda op de huid

Baking soda kunt u mengen gebruiken als scrubmiddel voor de huid. Mix een eetlepel baking soda met een beetje water tot er een pasta ontstaat, dit kunt u aanbrengen op de huid en het gezicht. Scrub uw huid of gezicht voorzichtig en spoel af met water. Daarna kunt u de huid verzorgen met een pure olie.

 

Thee aanslag glazen en kopjes

Thee aanslag uit glazen en kopjes is hardnekkig en lastig te verwijderen. Baking soda wordt hiervoor wel gebruikt. Hiervoor kunt u de glazen laten weken in water met flink wat baking soda. U kunt ook in servies met thee aanslag een paar lepels baking soda doen en daarbij warm water doen. Uurtje laten staan en de thee aanslag zou wat makkelijker te verwijderen moeten zijn.
 

Andere toepassingen van Natriumbicarbonaat

Er zijn op internet nog veel meer toepassingen van soda te vinden met allerlei recepten. Van middel tegen mieren tot tandpasta en natuurlijke deodorant.

Bevat: Sodium Bicarbonate, Natriumbicarbonaat 100%
Herkomst: Turkije
Niet om in te nemen

Alle Natuurlijke Poeders

Alle natuurlijke poeders voor huid en haar vindt u hier. Van Amla tot Zeoliet Poeder

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008