Nardus, spikenard literfles alu canister nardus olie spikenard certificaat berivita
Nardus, spikenard literfles
alu canister
nardus olie
spikenard
certificaat berivita

Nardus Olie 100% Liter - Etherische Olie - Spikenard

Literfles Nardus olie, spikenard oil, 100% puur. Etherische Nardus in stevige aluminium canister. Krachtige geur. Zuivere, onbewerkte essentiële Nardus olie van Nardostachys jatamansi. Zonder alcohol.

Variant:
989,95
per Liter
Levertijd:: ±3 weken. Meer producten in één bestelling? Deze wordt verzonden als bestelling=compleet
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Nardus, spikenard literfles
Nardus Olie 100% Liter - Etherische Olie - Spikenard
989,95
per Liter
  • Voordeelfles van 1 liter
  • Ideaal voor DIY producten
  • Krachtige Geur

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Nardus Olie 500ml

Nardostachys jatamansi, Spikenard oil


Geur: Zoete, hout, muskusachtige geur
Extractiemethode: Stoomdestillatie van de wortels
Herkomst: Nepal

 

Wat is Nardus olie?

Etherische Nardus Olie wordt gewonnen uit de wortels van de Nardus plantNardostachys jatamansi.
Nardus is een geurig kruid, dat familie is van de kamperfoelie, ook wel honeysuckle genoemd. Nardus komt van oorsprong uit het noorden van India en Nepal. Er is ook een andere etherische olie van de kamperfoelie, deze vindt u hier>>
De Nardus plant wordt ongeveer 50-65cm en groeit op grote hoogtes. Omdat de plant in het wild beschermd is mag de etherische olie alleen van geteelde planten worden gemaakt. De wortels van de plant zijn rijk aan olie. Deze worden gewassen, gedroogd en met hete waterdamp, stoomdestillatie wordt hieruit etherische Nardus olie gewonnen. Deze Nardus olie wordt niet verdund of bewerkt. Nardus olie is lichtgeel tot amber van kleur met een zoete, hout en muskusachtige geur. Al eeuwenlang is Nardus olie een belangrijk bestanddeel in de kruidengeneeskunde van verschillende beschavingen. In ayurvedische geneeswijzen uit India is het nog altijd een veel gebruikte etherische olie.
In de bijbel wordt Nardus olie ook genoemd, Marcus 14:3: "En als Hij te Bethanie was, in het huis van Simon, den melaatse, daar Hij aan tafel zat, kwam een vrouw, hebbende een albasten fles met zalf van onvervalsten nardus, van groten prijs; en de albasten fles gebroken hebbende, goot die op Zijn hoofd."
Tegenwoordig wordt Nardus veel gebruikt in cosmetica en parfums.

 

Effect van Nardus olie

Aan Nardus olie worden vele geneeskrachtige effecten toegeschreven. In de aromatherapie zou de geur van Nardus olie een rustgevend en kalmerend effect hebben. Het zou beschermen tegen stress door teveel prikkels. . Verder zou het helpen om het zelfvertrouwen te vergroten en een gevoel van troost bieden.
 

Verdamping Nardus olie

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u hier>>

 

In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels Nardus olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Massage-olie: los 5 tot 15 druppels pure Nardus olie op in neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Nardus olie is prima te combineren met: Cederhoutolie, citroenolie, gemberolie, kardamom, vetiverscharlei, rozenolie, jasmijnolie en lavendelolie


Bevat: Nardus Olie 100%
Andere namen: Spikenard oil, Nardostachys jatamansi oil
CASnr: 8022-22-8

Nardus etherische olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Alles over etherische oliën

Hier vindt u veel informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008