lotusbloem olie 500ml canister Lotusbloemen canister detail lotus bloem certificaat berivita
lotusbloem olie 500ml
canister
Lotusbloemen
canister detail
lotus bloem
certificaat berivita

Lotusbloem Olie 100% 500ml - Etherische Olie

500ml Lotus Olie, gewonnen uit Lotusbloemen. Etherische Lotusbloem Olie in aluminium canister. Onverdund en zonder toevoegingen zoals alcohol. Speciale bestelling, langere levertijd.

Variant:
395,95
per canister
Levertijd:: ±3 weken. Meer producten in één bestelling? Deze wordt verzonden als bestelling=compleet
Voeg toe aan uw verlanglijstje
lotusbloem olie 500ml
Lotusbloem Olie 100% 500ml - Etherische Olie
395,95
per canister
  • Krachtige Geur
  • Voordelige Canister (zonder druppelaar)
  • 100% Plantaardig

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Etherische Lotus Olie 500ml 

Nelumbo nucifera, heilige lotusbloem

Geur: warm, bloemig, exotisch en kruidig
Extractiemethode: stoomdestillatie uit verse lotus bloemen
Herkomst: India

 

Wat is Lotus Olie

Voordeelfles met pure Lotus Olie. Deze Lotusbloem olie wordt gewonnen, met hete waterdamp, uit verse, roze bloemblaadjes van de lotusplant, Nelumbo nucifera. Deze lotussoort wordt ook wel heilige of Indische lotus genoemd.
Onze Lotusbloem olie is puur en onverdund, dit in tegenstelling tot veel andere lotusoliën, die worden aangeboden. Deze lotusoliën zijn vaak geëxtraheerd met alcohol en/of verdund met alcohol of jojoba olie en worden parfumoliën genoemd. Onze lotus olie is geconcentreerder.

De lotusplant, Nelumbo nucifera, is een waterplant die oorspronkelijk uit India en delen van Indonesië komt. Nu groeit deze lotusplant in meerdere delen van Azië maar ook in Suriname en de VS. Deze lotusplant heeft grote roze bloemen die boven de grote bladeren uitkomen en wortels die stevig in de bodem zijn verankerd. De bloemen kunnen tot zo'n 20cm in doorsnee worden en openen bij zonsopgang en sluiten weer bij zonsondergang. Als de bloem is uitgebloeid wordt er een half kegelvormige vrucht zichtbaar met zaden in de gaten. Vele delen van de plant zijn eetbaar en worden voor diverse medicinale toepassingen gebruikt. Lotusbloemen, zaden, wortels en bladeren worden hiervoor gebruikt.
Hoewel de plant in moerassen en/of water groeit, zijn de grote bladeren en boemen nooit vies door door zand, modder of water. De unieke structuur van het plantmateriaal maakt de plant erg waterafstotend, doordat waterdruppels meteen van de plant rollen nemen deze vuil, insecten en andere onzuiverheden mee. Dit zelfreinigend vermogen wordt ook wel het 'lotuseffect' genoemd. Door dit reinigend vermogen was en is de plant een symbool geworden voor reinheid en zuiverheid.
Van het Oude Egypte tot het tegenwoordige India, wordt de lotus als heilige plant vereerd. Vele goden in verschillende religies worden afgebeeld met lotusbloemen. In het hindoeïsme en het boeddhisme speelt de lotus ook een grote rol. De lotusbloem is de nationale bloem van India.
Onze etherische lotusbloem olie wordt met stoomdestillatie gewonnen uit de bloemen van de Lotus. Lotusbloem olie kan geel tot donkerrood zijn.

De bloemige, exotische geur van lotusbloem olie zou een kalmerende en rustgevende werking hebben vooral bij ernstige werk stress. Verder zou lotusbloemolie inspiratie en creativiteit stimuleren.
 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels lotusbloem olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Ontspannende massage-olie: los 5 tot 10 druppels lotusbloem olie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Parfum: maak van 3-4 druppels Lotusbloem olie en 5 ml pure Jojoba- of Amandelolie een heerlijke parfum die lang blijft geuren.

Lotusbloem Olie is prima te combineren met andere etherische bloem etherische oliën zoals: Lavendelolie, GeraniumYlang Ylang, JasmijnRozenolie en Kamperfoelie.

Voordeelfles Lotus Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.
Bevat: Etherische Lotusbloem Olie 100%
Andere namen: Heilige lotus, Indische lotus, Oriëntaalse lotus

CASnr: 85085-51-4

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Alles over etherische oliën

Alle informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën. 

Info

Alles over etherische oliën

Hier vindt u veel informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008