Nilotica Shea Informatie, Eigenschappen en Gebruik

Shea Butter Nilotica Onbewerkt en Puur

Wat is Shea Nilotica

Nilotica Shea Butter is een pure, ongeraffineerde boter van een subvariant van de West-Afrikaanse Butyrospermum Parkii: de Butyrospermum Parkii Nilotica. Deze zeldzame boom groeit niet op de woestijn steppes zoals in West-Afrika, maar in de bossen van Oeganda en Soedan.
 

Verschil reguliere Shea Butter en Shea Butter Nilotica

Het verschil tussen Shea Butter en Shea Butter Nilotica is dat Shea Butter Nilotica een variant is van gewone of normale Shea Butter, die we al lang in ons assortiment hebben.
Shea Butter Nilotica komt uit bosrijke gebieden van Oost-Afrika (reguliere Shea Butter uit West-Afrika).
Nilotica Shea Butter is romiger, zachter, beter smeerbaar en heeft, van nature, een betere, wat zoetige geur. Helaas heeft Shea Boter Nilotica een lager smeltpunt dan reguliere Shea Butter, hierdoor 'smelt' Shea Nilotica eerder bij iets warmere omgevingstemperatuur tot, wat lijkt op, een natuurlijke olie: Shea Olie. Na afkoelen kan de Shea Nilotica behoorlijk korrelig aanvoelen. Koel bewaren in de koelkast kan dat effect sterk verminderen.

 

Uiterlijk Shea Butter

Beide soorten Shea Butter, die wij in ons assortiment hebben, zijn puur, ongeraffineerd en onbewerkt. Hierdoor is de Shea Butter niet volledig egaal, er kunnen dikkere "stukjes" (soort witte bolletjes vet) in de butter voorkomen of juist wat dunnere structuren, olie-achtig. Dit effect wordt versterkt bij warmere temperaturen, bijvoorbeeld tijdens verzenden, doordat Shea Butter van nature uit verschillende vetten bestaat, die allemaal een ander smeltpunt hebben. Hierdoor lijkt het of de Shea is geschift, dat is niet het geval. Bij schiften zijn water- en vetfase gescheiden. Shea bestaat alleen uit vetten, dus er is geen water aanwezig.
Bestaat uw Shea Butter uit verschillende fases vet: olie en hardere bolletjes? Dan kunt u de Shea in de koelkast bewaren: De Shea zal geheel stollen. U kunt ook de shea een klein beetje verwarmen in lauwwarm water: alle shea zal smelten tot een olie. Bij afkoelen (bv. in koud water) roeren en de Shea wordt weer een egale zalf. Op de werkzaamheid hebben de hardere bolletjes geen effect.

Pure, natuurlijke Shea Butter is geschikt voor uw huid en haar. Gemaakt door de natuur.

 

 • bij jeukende, droge, schilferige huid (o.a. eczeem & psoriasis)
 • als algemene huidverzorging & voor elk huidtype 
 • prima basis- en onderhoudszalf (bij b.v. hormoonzalf gebruik)
 • Shea Butter Nilotica (Butyrospermum parkii Nilotica) is ongeraffineerd, puur
 • hoge biologische activiteit
 • zuinig in gebruik
 • ongeraffineerde, raw Shea Butter Nilotica uit noten Kariteboom
 • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
 • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)​


Shea Butter Nilotica, ook wel Butyrospermum parkii Nilotica genoemd, komt uit de noot van de Afrikaanse Vitellaria Nilotica. In tegenstelling tot gewone Shea Butter (Vitellarie Paradoxa) komt deze boom voor in de beboste gebieden van Oost-Afrika. De vruchten van deze boom zijn Shea noten. De pitten van deze noten worden gestampt en daarna met warm water opgeklopt. Bij het afkoelen komt dan een ivoorkleurige massa vrij: Shea Butter Nilotica. Met een zeef wordt deze nilotica butter gescheiden van het water en verder niet bewerkt. We voegen ook geen geur-, kleur- of conserveermiddelen toe.
 

Eigenschappen Shea Butter Nilotica

Shea Butter Nilotica bevat tot een kwart meer Oleïne dan gewone Shea Butter en wat minder harde vetten. Hierdoor wordt Shea Butter Nilotica beter verdragen door de huid en is het zachter, beter smeerbaar, romiger en minder "hard". Shea Butter wordt in Afrika al eeuwenlang gebruikt ter bescherming en verzorging van de (kwetsbare) huid. Mede door de goede vochtbindende eigenschappen van Shea is het ideaal voor erg droge, gesprongen huid en bij algemene huidverzorging. Overigens wordt ook geclaimd dat Shea Butter Nilotica een positief effect heeft bij allerlei huid problemen zoals psoriasis, littekens, pigmentplekjes, eczeem, zwangerschapsstriemen en pijnlijke spieren.
BeriVita Shea Nilotica bestaat voor uit 100% uit ongeraffineerde, raw Shea Butter. De Shea Butter Nilotica (Butyrospermum parkii Nilotica) heeft een smeltpunt rond de 24 C°, dat is iets lager dan gewone Shea Butter, Nilotica “smelt” beter op de huid (bijna Shea Olie te noemen).

Pure, onbewerkte Nilotica Shea Butter heeft een smeltpunt van rond de 22°C-25°C en kan bij (kamer-) temperatuur, van 20°C-21°C, dus zeer zacht zijn, soms bijna vla-achtig. Bij hogere temperaturen wordt deze Nilotica volledig vloeibaar ofwel een (Shea-) olie. Bij koeler bewaren wordt het weer een butter.

Uiteraard zijn onze producten nooit getest op dieren.


Veel informatie over Shea Butter vindt u ook hier>>
Hoe wordt een butter gemaakt? Wat is het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde butters? Veel van deze algemene informatie over butters vindt u
hier>>
 

Aanbevolen gebruik Shea Butter Nilotica

Nilotica Shea Butter meerdere keren per dag aanbrengen op droge, schrale huid. Het is zinvol om meerdere keren per dag een dunne laag aan te brengen in plaats van één of twee keer een dikke laag. De huid kan namelijk maar een bepaalde hoeveelheid vet per keer opnemen. U kunt uw huid het beste direct na het douchen of baden insmeren, de huid is dan nog warm en de Shea Butter smeert nog makkelijker uit. Deze natuurlijke butter kan het beste opgebracht worden door met de haarrichting mee te strijken, om te voorkomen dat de ingang van de haarwortelzakjes verstopt raken.
Prima te gebruiken als onderhouds- of basiszalf bij hormoonzalf gebruik. 

Uitsluitend uitwendig gebruiken. 

 

Haarverzorging en Nilotica Shea Butter

Shea Butter Nilotica kan op allerlei manieren voor haarverzorging gebruikt worden.  
U kunt simpelweg een kleine hoeveelheid Shea Butter in de hand nemen, deze in de handen uitwrijven (de Shea Butter smelt) en in het haar masseren.  
 
Voor douchen bijvoorbeeld voor verzorging van droog of beschadigd haar.
Klein beetje Shea Butter Nilotica smelten, door verhitten (smelt al bij 25C°), bv met warm water. De gesmolten Shea Nilotica (is dan een shea olie) in het haar masseren.
Gebruik een ruime badmuts of handdoek over het haar om de Shea Butter Nilotica goed te laten inwerken. Hierdoor kan de Shea Butter Nilotica optimaal inwerken. Tenminste 30 minuten laten inwerken.
Was het haar daarna uit met shampoo.

Na het douchen was uw haar met een shampoo naar keuze.
terwijl uw haar nog vochtig is masseert u pure Shea Butter Nilotica door uw haar laat de Shea Butter Nilotica tenminste 30 minuten zitten spoel uw haar uit met water en eventueel na spoelen met shampoo om het haar minder vet te maken.

 

Zelf natuurlijke oliën mengen met Shea Butter Nilotica

Uit is uiteraard mogelijk om andere oliën door Shea Butter te mengen zoals jojoba olie, kokosolie of een andere natuurlijke olie

Bijwerkingen
Bij aanbevolen gebruik zijn er geen bijwerkingen bekend. Overgevoeligheid voor Shea Butter komt zeer zelden voor.

Bevat
Shea Butter Nilotica of Butyrospermum parkii Nilotica (100%)

Bewaring
Droog en koel bewaren (15-20ºC). Buiten bereik van kinderen houden. Tenminste tot 12 maanden na openen houdbaar. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

Pure, onbewerkte Nilotica Shea Butter heeft een smeltpunt van rond de 22°C-25°C en kan bij (kamer-) temperatuur, van 20°C-21°C, dus zeer zacht zijn, soms bijna vla-achtig. Bij hogere bewaartemperaturen wordt deze Nilotica volledig vloeibaar ofwel een (Shea-) olie. Bij koeler bewaren wordt het weer een butter. Op de werkzaamheid heeft dit geen effect, zolang de temperatuur niet boven de 40°C komt.

Productie
In Oost-Afrika (Uganda) gewonnen en verpakt in Europa.

Verpakking
100ml kunststof pot met schroefdeksel
100ml kunststof met vanille
500ml kunststof pot
1000ml kunststof pot


 


Shea Butter Nilotica (Butyrospermum parkii Nilotica) bestellen bij BeriVita

Onze Shea Nilotica vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.


Algemene leefregels & tips om jeuk en droge huid te verminderen

 

 • U kunt de huid bedekken met katoen (bv handschoenen) om irritatie van het krabben te beperken en het helpt om de natuurlijke olie of butter goed te laten inwerken in de huid.

 • Uw huid extra invetten met een vette natuurlijke olie of butter, want: hoe droger de huid, hoe meer jeuk.

 • Afleiding en alternatieven gebruiken in plaats van krabben, bijvoorbeeld wrijven of kloppen op de huid. Wanneer u blijft krabben houdt u de aandoening of irritatie in stand en brengt u voortdurend schade aan, aan de toch al beschadigde huid.

 • Slapen in een koele kamer, want warmte geeft vaak een toename van jeuk.

 • Dragen van katoenen kleding.

 • Geen wasverzachter gebruiken, want dit blijft altijd achter in de kleding en zal ongetwijfeld jeuk geven.

 • Als u van het dragen van schone kleding of het slapen tussen schone lakens jeuk krijgt, dan kan het zijn dat het wasmiddel dat u gebruikt, de huid irriteert. Een natuurlijk wasmiddel zoals BeriVita Wasnoten is dan het beste alternatief. 

 • Zo weinig mogelijk water gebruiken; dus zo min mogelijk douchen/baden en handen wassen. Het is raadzaam om thuis of in de werksituatie een privé-handdoek te gebruiken. Dit om te voorkomen dat u in aanraking komt met zeepresten die in de handdoek achterblijven en dus weer jeuk kunnen veroorzaken.

 • Bij het dragen van huishoudhandschoenen altijd een katoenen handschoen eronder dragen. Huishoud handschoenen alleen kunnen een broeireactie geven en dit kan leiden tot een toename van jeuk.

 • Bij vorst de huid extra beschermen met een natuurlijk product. Door kou kan de huid verder uitdrogen.

Daarom BeriVita.com

Daarom BeriVita.com

 100% natuurlijke en pure producten, vrijwel alles 100% plantaardig

✓ Zonder parabenen, microplastics en chemische toevoegingen

 Respect voor mens, dier en natuur. 100% Proefdiervrij

 Tot 14 dagen eenvoudig retourneren

 Uitstekende klantenservice

 Makkelijk bestellen, zonder account

 Veilig en vertrouwd, sinds 2008