Shea Butter Nilotica Puur 100ml Pot | Zachte Butter 4 3
Shea Butter Nilotica Puur 100ml Pot | Zachte Butter
Reviews | Review toevoegen

Zachte Shea Butter Nilotica (ongeraffineerd & puur) in mooi potje met metalen schroefdeksel. Nilotica is een prettige, romige & aangenaam ruikende, pure Shea Butter. Ideale natuurlijke huidverzorging.

Verzendkosten

€ 2,95 

€ 10,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product of over de verzending?

Mail ons uw vraag

Shea Butter Nilotica (Butyrospermum parkii Nilotica) 

Zeer zachte Shea Butter Nilotica. Dit is een pure, ongeraffineerde shea boter van een subvariant van de West-Afrikaanse Butyrospermum Parkii: de Butyrospermum Parkii Nilotica. Deze zeldzame boom groeit niet op de woestijn steppes in West-Afrika, zoals de "normale" Shea Butter, maar in de bossen van Oeganda en Soedan.
Deze mooie kwaliteit Shea Butte Nilotica zit in een kunststof potje met metalen deksel. Bij warmere temperaturen kan de Shea Butter makkelijker "smelten" tot een (shea-) olie, vandaar dat een potje geschikter is dan een metalen blikje als verpakking.

 

Verschil reguliere Shea Butter en Shea Butter Nilotica 

Het verschil tussen Shea Butter en Shea Butter Nilotica is dat Shea Butter Nilotica een variant is van gewone of normale Shea Butter, die we al lang in ons assortiment hebben.
Shea Nilotica komt uit bosrijke gebieden van Oost-Afrika (reguliere Shea Butter uit West-Afrika). Nilotica Shea Butter is wat romiger (zachter), beter smeerbaar en heeft, van nature, een betere, wat zoetige geur.
Shea Boter Nilotica heeft een lager smeltpunt dan reguliere Shea Butter, hierdoor 'smelt' Shea Nilotica eerder bij iets warmere omgevingstemperatuur tot een olie: Shea Butter Olie. Na vervolgens weer afkoelen van de butter, kan de Shea Nilotica behoorlijk korrelig aanvoelen. De werkzaamheid is echter hetzelfde. Koel bewaren in de koelkast kan dat effect sterk verminderen. 
Beide soorten Shea Butter, die wij in ons assortiment hebben, zijn puur, ongerraffineerd en onbewerkt.
Qua toepassingen en werkzaamheid zijn ze vrijwel gelijk. Shea Nilotica is wat gebruiksvriendelijker maar helaas ook moeilijker te verkrijgen en daarom is Shea Nilotica wat duurder dan de onze gewone Shea Butter.

Pure, natuurlijke Shea Butter is geschikt voor uw huid & haar. Gemaakt door de natuur.


Pure, onbewerkte Nilotica Shea Butter heeft een smeltpunt van rond de 22°C-25°C en kan bij (kamer-) temperatuur, van 20°C-21°C, dus zeer zacht zijn, bijna vla-achtig. Bij hogere temperaturen wordt deze Nilotica volledig vloeibaar ofwel een (Shea-) olie. Bij koeler bewaren wordt het weer een butter.

Bevat : Shea Butter Nilotica, Butyrospermum parkii Nilotica (100%)

Shea Butter Nilotica kopen & betalen is veilig & eenvoudig. Bestellingen boven € 20,-: gratis verzending in Nederland & België
.

→ Extra Info Shea Butter Nilotica

Review toevoegen

Bedankt!
Uw terugkoppeling stellen we zeer op prijs. Uw review wordt nu beoordeeld door een beheerder van onze website. Bij goedkeuring zal de review op BeriVita.com verschijnen, in het algemeen zal de beoordeling binnen 48 uur plaatsvinden.

Heeft u een klacht over een product of onze service? We helpen u graag om tot een goede oplossing te komen, neemt u gerust contact met ons op via info@berivita.com.

Uw review is anoniem voor ons, wij kunnen naar aanleiding daarvan helaas geen contact met u opnemen bij eventuele problemen
.

 


BeriVita.com -

@Lsteen
Vervelend om te horen dat de Shea Butter Nilotica niet is wat u er van had verwacht. Het klopt dat deze butter een wat andere consistentie heeft. De verschillende vette bestanddelen hebben een ander smelt/stolpunt: hierdoor is het ene natuurlijke vet wat dikker dan het andere in de butter bij kamer temperatuur. Koeler bewaren zorgt ervoor dat alle vetten zijn gestold.
Onze Nilotica is onbewerkt en "raw" daardoor kan het, helaas, onafgewerkt overkomen maar omdat het niet bewerkt is blijft de biologische werkzaamheid van de verschillende bestanddelen optimaal.

Lsteen -

Rare consistentie, te vettig

Jeanne -

Ik ontdekte Shea butter in Amerika en koop het al jaren bij BeriVita.
De 'gewone' blikjes vond ik niet prettig smeerbaar, dus ging ik over op de Onderhoudstift.
Dat ging jaren goed tot ik steeds vaker een stift trof die stonk.
Zodat ik me eigenlijk al een tijdje afvroeg of ik niet naar een concurrent moest.

Ik besloot het nog 1x te proberen en zag toen deze blikjes.
Ik bestelde er 1 tegelijk met twee 'gewone' onderhoudstiften.
Van die laatste heb ik nu spijt! want de Shea Butter Nilotica is geweldig: lekker zacht, lekker smeerbaar.
En met een prettige lucht.
Echt een aanwinst in het aanbod!

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Aantal

Prijs per stuk

1 of meer

€ 10,95

2 of meer

€ 10,95 € 9,45

3 of meer

€ 10,95 € 9,20

4 of meer

€ 10,95 € 8,45

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

Korting op Combinatie (s):

Vaak samen gekocht