hoofdpijn zalf shea butter hoofdpijn Certificaat
hoofdpijn zalf shea butter
hoofdpijn
Certificaat

Hoofdpijn Zalf 50ml - Pepermuntolie, Rozemarijnolie en Eucalyptus

Frisse zalf met Shea Butter en etherische pepermuntolie, rozemarijnolie en eucalyptusolie. Rustig in masseren op slapen, nek of schouder. Dan komen de effecten en geur van zuivere etherische olie vrij

Variant:
6,95
per blik
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 6,95
2 € 6,45 € 6,95 7% korting
3 € 6,20 € 6,95 10% korting
4 € 5,95 € 6,95 14% korting
hoofdpijn zalf shea butter
Hoofdpijn Zalf 50ml - Pepermuntolie, Rozemarijnolie en Eucalyptus
6,95
per blik
  • Krachtige Geur
  • 100% Plantaardig
  • Voedt en hydrateert

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Hoofdpijn Zalf 

Hoofpijn Shea Butter zalfongeraffineerd en puur, 50ml in een mooi blik met schroefdeksel. Deze mix van Shea Butter, Druivenpitolie en frisse etherische oliën die kan worden gebruikt ter verlichting van hoofdpijn. De zalf bevat pepermuntolie, rozemarijnolie en eucalyptusolie. Deze zalf is prima om te masseren op de huid, zoals de slapen, schouders of achterkant van de nek. 
Door de aanwezige geuren kan deze zalf invloed hebben op onze psychische en lichamelijke gesteldheid, hierop is bijvoorbeeld de aromatherapie gebaseerd. De geuren zouden op die manier verlichting kunnen geven bij hoofdpijn.

 

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een bekend probleem waar miljoenen mensen af en toe last van hebben. De oorzaak is vaak niet bekend. Belangrijk is bij aanhoudende klachten een arts te raadplegen. Er kunnen verschillende uitlokkende factoren zijn van hoofdpijn, soms komen er meerdere tegelijk voor. Hoofdpijn kan worden veroorzaakt door onder andere stress, vermoeidheid, hormonen, allergieën, voedingstekorten, slechte houding, lage suikerspiegel, alcohol en medicijnen. De meest gebruikelijke ‘oplossing’ voor hoofdpijn zijn pijnstillers. In de aromatherapie worden soms etherische oliën gebruikt om hoofdpijn te verzachten. We hebben een aantal van deze etherische oliën gebruikt in deze zalf. Daarnaast kan het masseren van de slapen, nek en schouders ook al een verlichtend effect geven.
 

Pepermuntolie wordt gewonnen uit bladeren en stengels van de munt plant, Mentha Piperita. De frisse geur van etherische pepermuntolie zou een stimulerende en verkwikkende werking hebben. Pepermuntolie geeft ook een verkoelend effect. Verder zou Pepermuntolie het gevoel van misselijkheid verminderen.
 

Rozemarijnolie wordt gewonnen uit de bladeren en takken van de Rozemarijn. Een geurig kruid dat de concentratie zou verbeteren en het gevoeld van hoofdpijn zou verminderen.
 

Eucalyptusolie komt uit de bladeren van de Eucalyptusboom. De frisse geur van Eucalyptus zou de geest verhelderen en de voorhoofdsholtes wat kunnen openen, zodat hoofdpijn kan verminderen.
 

Shea Butter komt uit de noot van de Afrikaanse Vitellaria paradoxa, of te wel de Shea butterboom. Deze boom komt van oorsprong uit centraal Afrika en kan uiteindelijk 100 jaar oud worden. Deze 15 meter hoge boom geeft pas na zo’n 20 jaar noten. De pitten van deze noten worden gestampt en daarna met heet water opgeklopt. Bij het afkoelen komt dan een ivoorkleurige massa vrij: Shea butter. Het bijzondere aan deze Shea butter zijn de zogenaamde niet-verzeepbare bestanddelen Hierdoor wordt de Shea butter erg goed verdragen door de huid. Om deze reden wordt Shea Butter in Afrika al eeuwenlang gebruikt ter bescherming en verzorging van de huid.
 

Gebruik
Rustig en langzaam masseren op de plek van voorkeur dat kan zijn op de slapen en op de schouders of achterkant van de nek. Het effect van de etherische oliën wordt ondersteund door een zachte, ronddraaiende massage.


Uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik. De huid waar deze zalf is gebruikt niet direct blootstellen aan de volle zon. In sommige gevallen kan dat huiduitslag geven.
Bevat: Shea Butter 74%, Druivenpitolie 25%, Pepermuntolie 0,5%, Rozemarijn 0,25%, Eucalyptusolie 0,25% 

Sommige bestanddelen in deze mix met etherische olie hebben een allergene werking. Vrijwel alle etherische oliën bevatten van nature allergenen: Chemische verbindingen die een allergische reactie op de huid kunnen veroorzaken, voorbeelden daarvan zijn limonene, linalool en andere. Een allergische reactie vindt niet bij iedereen plaats en soms pas na jaren gebruik. Een allergische reactie uit zich meestal als een (huid-) irritatie, vaak al bij een lage dosering. Helaas is een allergische reactie nooit helemaal uit te sluiten, maar verstandig gebruik van etherische olie beperkt  het risico. Probeer altijd eerst op een klein gedeelte van een stukje, onopvallende huid uit. Houdt altijd rekening met een mogelijke allergische reactie: Neem bij twijfel contact op met een (huis-) arts. De informatie zoals weergegeven op deze website of gebruiksaanwijzing, is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Alles over Shea Butter

Hier vindt u veel informatie over Shea Butter. Gebruik op huid en haren, werking, toepassingen en eigenschappen van Shea Butter. Daarnaast info over de verschillende soorten Shea Butter en FAQ over Shea Butter.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Vanaf €35 verzending = GRATIS, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008