Frambozenpitolie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Frambozenpitolie of Frambozenzaadolie puur en koudgeperst uit pitten van de Framboos, Rubus idaeus.
 

  • algemene huidverzorging, alle huidtypes
  • voor gevoelige huid, bij huidproblemen
  • hydraterend en kalmerend
  • natuurlijke zonnebrand olie, zonbescherming
  • koude persing frambozenpitten
  • frambozenzaadolie = rijk aan vitamine A & E
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)
​​​

​Wat is Frambozenpitolie

Natuurlijke Frambozenpitolie is een heldere huidolie, die behoort tot de drogende oliën. Frambozenpitolie is een natuurlijke olie die zich makkelijk laat verdelen over de huid.
Koudgeperste Frambozenpitolie ruikt mild natuurlijk, licht fruitig en is oranjeachtig tot rood van kleur. Onze Frambozenpitolie is onbewerkt. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe. 

Onze Frambozenpitolie wordt gewonnen pitten/zaadjes van Frambozen. Deze zaadjes zijn rijk aan olie, tot wel 25%. Frambozenpitolie bevat onder andere linolzuur, vitamines A & E. 

 

Toepassingen Frambozenpitolie

Frambozenpitolie is een heerlijke natuurlijke olie om de huid minder droog te maken, te hydrateren en te kalmeren. Deze natuurlijke olie wordt gebruikt bij een droge, rijpere huid maar is geschikt voor alle huidtypes. Frambozenolie zou ook striemen van de huid vervagen. Veel informatie over striemen of striae vindt u hier>>

 

Zonnebescherming met Frambozenpitolie

Frambozenpitolie zou een natuurlijke zonbeschermingsfactor hebben van rond de SPF 28-45 en op die manier een natuurlijke beschermer tegen schadelijke zonnestraling zijn. Daarom is Frambozenpitolie zeer bekend als een natuurlijke zonnebrand olie.
Er komen verschillende soorten schadelijke UV stralen vanaf de zon naar de aarde. UV-A is het grootste gedeelte van deze straling, UV-A wordt in verband gebracht met o.a. huidveroudering, deze straling veroorzaakt geen directe verbrandingspijn van de huid. UV-A stralen komen het hele jaar voor, zowel in de winter als de zomer, ze laten zich ook niet tegenhouden door wolken of glas. UV-B straling dringt wat minder diep in de huid door dan UV-A maar deze straling kan wel ernstige verbranding van de huid veroorzaken bij langdurige blootstelling. Verder zorgt deze ervoor dat u bruin kunt worden van de zon. Frambozenpitolie zou met name bescherming bieden tegen UV-B stralen.
Belangrijk is wel dat bij natuurlijke producten de UV-factor moeilijk te bepalen is en per batch kan wijzigen, het blijft dus belangrijk alert te blijven op verbranding door de zon en eventueel aanvullende maatregelen te nemen.


>> Extra informatie over natuurlijke zonnebrand oliën

Sommige onderzoeken melden ook dat Frambozenpitole vele ontstekingsremmende eigenschappen zou bezitten en daarom ook een goede ondersteunende olie zou kunnen zijn bij de behandeling van bijvoorbeeld eczeem, acne, psoriasis en andere huidproblemen.

Frambozenpitolie is prima te mengen met andere pure oliën en/of etherische oliën.

 

Frambozenpitolie hoort bij de drogende oliën.
De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Niet-drogende oliën laten een vetter laagje achter op de huid.
Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg. Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie mogelijk meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Frambozenpitolie

De pitten van de frambozen worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 25 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de pit gedrukt. Deze natuurlijke olie wordt dan alleen nog gefilterd en dan gaat in de fles. Voor 1 liter koudgeperste Frambozenpitolie zijn zeker  4-6 kilo frambozenpitten nodig. Dat maakt Frambozenpitolie tot één van de duurdere natuurlijke oliën.


Gebruik Frambozenpitolie

’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure Frambozenpitolie aanbrengen op de huid en licht inmasseren. Beste om aan te brengen na het douchen of reinigen van uw huid, Frambozenpitolie kan dan beter in de huid trekken.

Frambozenpitolie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten.

Bij gebruik als zonnebrandolie*, is het verstandig om eerst op een klein gedeelte van de huid uit te testen. Dan kunt u mogelijk beoordelen of deze charge Frambozenpitolie voldoende bescherming biedt tegen de zon. Eventueel onder reguliere dagcremé aan te brengen als extra zonbescherming.


Onze Frambozenpitolie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

* Conform de Europese richtlijnen zijn er jaren van testen en aantoonbare resultaten nodig om te mogen spreken van een zonnebeschermingsfactor van een product, natuurlijk of niet. Dus ga er niet vanuit dat u altijd beschermd tegen zonnebrand bent met Frambozenpitolie. Gebruik daarom altijd uw andere beschermers tegen de kracht van de zon.
 

Samenstelling

Frambozenpit, frambozenzaadolie, Rubus idaeus seed oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.


Bewaring

Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.


Verpakking

Pipetfles glas 20ml
Kunststof flacon 50ml
Kunststof flacon 100ml
Kunststof flacon 100ml Spray
Fles 1000ml, liter


 

Frambozenpitolie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Frambozenpitolie vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.