Zwarte Peper Olie 100% 50ml - Black Pepper Etherische Olie

zwarte peper olie 50ml black pepper zwarte peper olie groene peper peper plant certificaat berivita
zwarte peper olie 50ml black pepper zwarte peper olie groene peper peper plant certificaat berivita
Zwarte Peper Olie 100% 50ml - Black Pepper Etherische Olie
0 Reviews | Review toevoegen
Zwarte peper etherische olie uit peperzaden, piper nigrum. Zuivere zwarte peper olie in stevige aluminium fles. Deze zwarte peper essentiële olie is onverdund en zonder toevoegingen.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 15,95
Prijs per Canister

Op voorraad :

Variatie: Zwarte Peper Olie 100% 50ml - Black Pepper Etherische Olie
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Zwarte Peper Etherische Olie 50ml 

Piper Nigrum, Black Pepper, Piper Nigra


Geur: Fris, scherp, kruidig, vleugje pepergeur
Extractiemethode: stoomdestillatie zaden Piper Nigrum
Herkomst: India

 

Wat is Zwarte Peper Olie

Zwarte Peper olie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit geplette, gedroogde peperzaden, van de Piper Nigrum. Onze Zwarte Peper etherische olie is puur en onverdund.
Peper is een bekend specerij dat al zeer lang wordt gebruikt om smaak aan gerechten te geven. Peper bessen groeien aan een tropische plant de PIper Nigrum. Deze klimplant kan zich zo'n 15 meter hoog worden en slingert zich door de schaduw. Deze plant houdt van veel water. Peperplanten komen oorspronkelijk uit India. Van de, in trossen groeiende, peperbessen kunnen verschillende kleuren peperkorrels worden gemaakt:

 

  • Zwarte Peperkorrels worden gemaakt van onrijp geoogste groene peperbessen, die worden gedroogd en dan donkerbruin tot zwart worden. Door het drogen worden de korrels wat gerimpeld.

  • Witte Peperkorrels worden gemaakt van de rijpe peperbessen. Deze bessen worden in water gelegd, tot ze gaan gisten, hierdoor barsten deze open en witte korrels komen tevoorschijn. De witte peperkorrels hebben dus geen schil.

  • Groene Peperkorrels komen ook van onrijpe peperbessen maar worden bewaard in zoutig water of azijn.

  • Rode Peperkorrels ontstaan als de peperbes rijp wordt aan de plant. Na drogen worden de Peperkorrels rood. Overigens is deze peper niet hetzelfde als de rode peper die wordt gebruikt in o.a. pepperspray, dat is de Spaanse peper met de stof capsaïcine.

 

Rijke geschiedenis van Peper

Peper heeft, letterlijk, een rijke geschiedenis, hoewel de plant van oorspong uit India komt, wordt deze nu geteeld in vrijwel alle tropische gebieden. Vermoedelijk word Peper al zeker 4000 jaar gebruikt voor medicinale doeleinden. In de oude Chinese geneeskunde wordt Peper gebruikt voor de behandeling van een veel aandoeningen. Vroegere Egyptenaren gebruiken Peper ook bij het preparen van de beroemde mummies. Vanuit India komen de peperkorrels terecht in Perzië, nu Iran, en van daaruit raken de oude Grieken met Peperkorrels bekend. Via de Grieken komen de peperkorrels bij de Romeinen, die het woord 'Piper' aan dit specerij geven. Hiervan is het Nederlandse woord Peper afgeleid. In het begin is Peper extreem kostbaar, het werd ook gebruikt als betaalmiddel en de uitdrukking 'peperduur' komt uit die tijd. Later speelt Nederland een grote rol bij de invoer van Peper vanuit Indonesië naar Europa.
 

Toepassingen Peper Olie

De geur van Zwarte Peper etherische olie zou energie geven en de concentratie stimuleren. De geur zou dufheid verlichten en helderheid geven. Daarnaast stimuleert Zwarte Peper olie het om actief te zijn, het geeft een oppepper. Zou het woord oppepper van Peper zijn afgeleid?
Verder zou het verdampen van Zwarte Peper olie ook helpen om vrijer te kunnen ademen.
Toegevoegd aan massage olie, zouden enkele druppels Peper olie de spieren verwarmen en rustgeven.

 

Verdamping Zwarte Peper olie

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

Zwarte Peper olie In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels Zwarte Peper olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Peper olie op de huid en spieren

Massage Olie met Zwarte Peper: Meng 10-15 druppels Zwarte Peper olie in 50ml neutrale huidolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolieGoed schudden en de massage olie is klaar voor gebruik.


Zwarte Peper olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals: LavendelolieCitroengrass, Kruidnagel, Sandelhout, Wierook, Marjolein, Gember en Rozemarijn


Bevat: Etherische Zwarte Peper olie 100%
Andere namen: Black Pepper Oil, Piper Nigra, Piper nigrum aetheroleum

CASnr8014-13-9

→ Informatie Etherische Oliën

Zwarte Peper etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden. Vermijd gebruik in het gezicht, vooral rond de ogen. Als peper in de ogen terechtkomt, treedt er een sterke irritatie op. Goed uitspoelen met ruim water is raadzaam. Behalve met water kan men ook de ogen uitspoelen met melk. Daartoe dient men een eierdopje of een kleine beker met melk te vullen en vervolgens het oog in de vloeistof te dompelen en te knipperen.


De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008