Vanille Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Vanilla Planifolia Oil

vanille olie etherische olie 10ml vanille bonen drogen vanille bloem planifolia certificaat berivita
vanille olie etherische olie 10ml vanille bonen drogen vanille bloem planifolia certificaat berivita
Vanille Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Vanilla Planifolia Oil
2 Reviews | Review toevoegen
Vanille Olie 100% Puur uit gedroogde bonen van Planifolia Vanilla. Etherische Vanille Olie in glazen druppelfles. Krachtige vanille geur. Zuivere essentiële Vanille olie, onbewerkt. Bevat geen alcohol

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 14,95
Prijs per druppelfles

Op voorraad :

Variatie: Vanille Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Vanilla Planifolia Oil
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Etherische Vanille Olie 

planifolia vanilla


Geur: warm, zoet en typische vanille geur
Extractiemethode: hexaanextractie vanille bonen planifolia vanilla

Herkomst: Mexico
 

Wat Etherische Vanille olie?

Etherische Vanille Olie wordt gewonnen uit de bonen van de Vanilla Planifolia, de vanille plant. Dit is een klimorchidee, die van oorsprong uit Mexico komt maar Madagaskar is tegenwoordig de grootste producent. Uit de bloemen, die slechts 1-2 dagen bloeien, groeien langwerpige vruchten, tot 25cm. De vruchten lijken op bonen en worden wel peulen genoemd, deze vanille vruchten worden onrijp geplukt daarna met warm water gewassen en vervolgens maandenlang gedroogd. Tijdens dit langdurige droogproces treedt een soort vergisting, fermentatie op: De vanillestokjes worden zwart bruin en krijgen hun typische vanille aroma. Tot in de 19de eeuw had Mexico een monopolie positie in de winning van vanille.
Onze vanille olie wordt gewonnen met zgn hexaanextractie van deze bonen. Waterdampdestillatie is helaas niet mogelijk doordat de hoge temperaturen het vanille aroma beschadigen en de opbrengst bij waterdamp destillatie erg laag is. Hetzelfde proces met hexaan wordt bij de winning van veel olijfoliën en sojaolie gebruikt. 
Sommige mensen kunnen bezwaren hebben tegen hexaan extractie omdat er zeer kleine hoeveelheden hexaan het product kunnen voorkomen. Deze zitten zeer ruim onder de acceptabele waarden.
De totale hoeveelheid etherische olie die uit de bonen te winnen is, is erg laag, dit maakt vanille olie redelijk kostbaar en daarom zijn er vele synthetische varianten gemaakt door de chemisch industrie. Meestal gaat het dan om Vanilline, een product gewonnen uit Kruidnagel, Euganol. Vrijwel in alle producten in de voedselindustrie zoals room, cake, yoghurt, taart zijn synthetische vanille geuren en smaken.
De geur van Vanille Etherische Olie zou een vrolijke sfeer geven, dus ideaal voor mensen die zich snel ergeren of irriteren. Deze echte vanille geur zou een kalmerende en verzachtende werking bij angst, kwaadheid of frustratie.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels vanille olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Massage-olie: los 5 tot 15 druppels pure vanille olie op in neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Vanille Olie is prima te combineren met: cederhoutdennenolie, sinaasappel en lavendelolie


Vanille etherische olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.


Bevat: Planifolia vanilla bean oil, Vanille Olie 100%
Andere namen: Oleum vanillaea
CASnr: 8024-06-4.

→ Informatie Etherische Oliën

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Sorteren op:

Review toevoegen
M. - 17-02-2022 10:47

Heerlijke zoete en sterke vanille geur. Mijn dochter (9) is er helemaal weg van en wil telkens dat ik hem in de diffuser gebruik. Ruikt natuurlijk en zeker niet chemisch wat je vaker tegenkomt bij vanille (parfum olie).

Anna Sijpersma - 01-10-2019 21:04

Hele mooie, sterke en zoete geur. Perfect voor mijn etherische olie geurkaarsen.

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, microplastics en chemische toevoegingen
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008