Scharlei Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Clary Sage Oil

scharlei olie clary sage scharlei olie clary sage 10ml Scharlei Olie 10ml certificaat berivita
scharlei olie clary sage scharlei olie clary sage 10ml Scharlei Olie 10ml certificaat berivita
Scharlei Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Clary Sage Oil
0 Reviews | Review toevoegen
Scharlei Olie 100% puur uit Salvia sclarea ook wel Muskaatsalie genoemd. Zuivere Etherische Scharlei in handige glazen druppelflacon. Onze Scharlei Olie is onverdund en zonder toevoegingen.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 6,95
Prijs per Druppelfles

Op voorraad :

Variatie: Scharlei Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Clary Sage Oil
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Etherische Scharlei Olie 

Salvia sclarea, clary sage, muskaatsalie

Geur: kruidig, zoet, muskaatachtig, eucalyptus
Extractiemethode: stoomdestillatie uit verse Scharlei bladeren en bloemen
Herkomst: China

 

Wat is Scharlei olie

Pure scharlei olie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit verse bladeren en bloemen van de scharlei plant van de soort Salvia sclarea. Deze essentiële olie wordt ook wel Clary Sage olie genoemd.
De scharlei, Salvia sclarea, komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Zuidwest Azië. Scharlei wordt ook wel muskaatsalie genoemd. We hebben ook etherische Salie olie in ons assortiment, Scharlei, Clary Sage, en Salie, Sage, olie zijn dus verschillende etherische oliën.
De scharlei is harige plant met kleine lila tot blauwe bloemen. Tegenwoordig komt scharlei veel voor in Nederland en België als tuinplant. De geur die deze plant verspreidt wordt door sommigen als hooiachtig gezien anderen beschrijven het als een 'zweet' geur of eucalyptus.
Scharlei heeft een lange geschiedenis als medicinale plant. Van de Kelten, via de middeleeuwen tot tegenwoordig worden delen van de plant gebruikt als medicijn. Een andere toepassing is toevoeging van Scharlei aan wijn door wijnboeren. Mindere wijnen worden met scharlei 'omgetoverd' tot echte, hoogwaardige muskaatwijnen.
Onze etherische scharlei olie wordt met stoomdestillatie gewonnen uit de bloemen en bladeren van de scharlei. Scharlei olie is kleurloos tot lichtgeel.

De kruidige, zoete geur van scharlei olie zou een verhelderend werken en zou levendige dromen kunnen stimuleren. Verdamping van Scharlei zou ook vermindering geven van hoest klachten bij problemen met de luchtwegen
 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels scharlei olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 


Scharlei Olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals: Lavendelolie, JeneverbesGeraniumJasmijn, Wierook, Dennenolie, Cederhout en Sandelhout


Scharlei Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: Etherische Scharlei Olie 100%
Andere namen: clary sage, muskaatsalie, Salviae sclareae aetheroleum

CASnr: 8016-63-5

→ Informatie Etherische Oliën


De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008