jeneverbes juniper olie Jeneverbesolie Jeneverbesolie
jeneverbes juniper olie
Jeneverbesolie
Jeneverbesolie

Jeneverbes Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Juniper Oil

Pure Jeneverbes Olie gewonnen uit bessen van de Juniperus communis. Onze Etherische Jeneverbes Olie zit in een handige glazen druppelflacon. Deze zuivere Jeneverbes Olie is zonder toevoegingen: Puur

Variant:
5,95
per Druppelflacon
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 5,95
2 € 5,70 € 5,95 4% korting
3 € 5,45 € 5,95 8% korting
jeneverbes juniper olie
Jeneverbes Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Juniper Oil
5,95
per Druppelflacon
  • Krachtige Geur
  • Makkelijke Druppelfles
  • 100% Plantaardig

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Etherische Jeneverbes Olie 10ml

Juniperus communis, Juniper Berry Oil

 

  • Geur: Dennenachtig, kruidig en warm
  • Extractiemethode: stoomdestillatie uit jenever bessen
  • Herkomst: India

 

Wat is Jeneverbes Olie

Pure Jeneverbes Olie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit bessen van de jeneverbes struik, Juniperus communis. De jeneverbes is een groenblijvende conifeer die hoort tot de cipressen familie. Deze jeneverbes komt tegenwoordig algemeen voor, ook in Nederland en België, de struik kan tot zo'n 10 meter hoog worden. De jeneverbessen die hieraan groeien zijn zogenaamde schijnbessen. In feite zijn het een soort zaadkegels. De bessen hebben zo'n twee jaar nodig om te rijpen en gaan in die tijd van een groene naar een donkerblauwe kleur. Deze jeneverbessen worden gebruikt om onze etherische Jeneverbes Olie te maken.
Overigens worden de bessen ook gebruikt om geur te geven aan allerlei dranken, zoals gin en jenever. De naam jenever, genever, komt van de Jeneverbes.
Door de geschiedenis heen worden jeneverbessen veelvuldig gebruikt voor allerlei toepassingen. Zo werden/worden allerlei geneeskrachtige effecten aan jeneverbessen toegeschreven maar werd ook de geur gebruikt voor religieuze doeleinden, zoals wierook. Deze vermeldingen gaan van de oude Egyptenaren tot de Tibetanen. De struik werd gezien als bescherminig tegen de duivel maar ook als symbool van kuisheid. De gehele struik is sterk geurend, wij gebruiken voor onze jeneverbes etherische olie alleen de bessen. 

De warme, kruidige dennengeur van Jeneverbes Olie zou verfrissend werken maar ook kalmerend. Daarom wordt de Jeneverbes Olie, middels verdamping, onder andere gebruikt door mensen die last hebben van vermoeidheid, angst of zeer gespannen zijn. Daarnaast zou verdampen van Jeneverbes Olie een effect hebben bij griep, verkoudheidsverschijnselen en problemen met de luchtwegen.
 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels Jeneverbes Olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Verfrissende massage-olie: los 5 tot 10 druppels Jeneverbes Olie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Jeneverbes Olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals: Lavendelolie, Geranium, Neroli, Rozemarijn, Cederhoutolie en Citroenolie

Etherische Jeneverbes Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.
Bevat: Etherische Jeneverbes Olie 100%
Andere namen: Juniperus communis bessen olie, Juniper Berry Oil, Juniper Oil

CASnr: 8012-91-7

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Alles over etherische oliën

Alle informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën. 

Info

Alles over etherische oliën

Hier vindt u veel informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008