kattenkruid catnip oil 10ml Kattenkruid, Catnip certificaat berivita
kattenkruid catnip oil 10ml
Kattenkruid, Catnip
certificaat berivita

Kattenkruid Olie 100% 10ml - Catnip Etherische Olie

Kattenkruid olie uit het kruid Nepeta cataria. Pure etherische kattenkruid olie in handige glazen druppelflacon. Deze essentiële kattenkruid olie is onverdund en zonder toevoegingen.

Variant:
8,90
per Druppelflacon
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 8,90
2 € 8,40 € 8,90 5% korting
3 € 8,15 € 8,90 8% korting
kattenkruid catnip oil 10ml
Kattenkruid Olie 100% 10ml - Catnip Etherische Olie
8,90
per Druppelflacon
  • Krachtige Geur
  • Makkelijke Druppelfles
  • 100% Plantaardig

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Etherische Kattenkruid Olie 10ml 

Nepeta Cataria, Catnip


Geur: Kamfer, munt
Extractiemethode: stoomdestillatie bladeren Nepeta Cataria
Herkomst: India

 

Wat is Kattenkruid

Kattenkruid olie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit verse bladeren van het Kattenkruid, Nepeta cataria. Onze etherische Kattenkruid olie is puur en onverdund.
Kattenkruid wordt in het Engels Catnip of Catmint genoemd. In Nederland is het ook bekend onder de namen Mastikkruid of Neppe. De naam 'Neppe' is mogelijk afgeleid van een stad in Italië en 'Cataria' heeft te maken met de liefde van katten voor dit kruid. Van de Nepata zijn er vele soorten planten, zo’n 250. Vaak woorden ze allemaal Kattenkruid worden genoemd maar ze hebben niet allemaal de sterke biologische effecten zoals de Cataria soort. Kattenkruid is een meerjarige plant. De hoogte bedraagt ongeveer 75cm. Kattenkruid is een lid van de lipbloemenfamilie. Het valt dan ook op dat het kruid lijkt op muntplanten. Tijdens de bloei verschijnen er kleine bloemen. Deze zijn roze en wit gekleurd, met kleine paarse vlekken. Het kruid bevat biologisch actieve stoffen die lijken op bestanddelen die ook in Valeriaan voorkomen. Op etherische Valeriaan olie kunnen katachtigen ook sterk reageren. Vandaar dat etherische Valeriaan olie ook weleens 'Kattenkruid' wordt genoemd. Alles over Valeriaan olie vindt u hier>>
Kattenkruid heeft een sterke kamfer, pepermuntachtige geur met een vleugje citroen.

 

Katten en Kattenkruid

De naam ‘Kattenkruid’ geeft al aan dat veel katten dol zijn op deze plant. Door de, van nature aanwezige, stof nepetalacton kunnen katten een beetje 'high' worden van kattenkruid. Overigens heeft de geur van kattenkruid niet op alle katten een effect, ruwweg 75% van de katten reageert op dit kruid en pas vanaf een leeftijd van 3 tot 6 maanden. De milde hallucinerende werking kan ongeveer een kwartier aanhouden. Katten kunnen overigens verschillend reageren. Hierbij kunnen ze heel veel kopjes geven, veel aandacht vragen of hard gaan rondrennen. Van puur genot kunnen katten soms ook gaan bijten of krabben. Dit kan heel onverwachts gebeuren en vervelende wondjes geven. Het is goed om hier rekening mee te houden, zeker als er kleine kinderen in de buurt zijn.
 

Kattenkruid en muggen verjagen

Naast een effect op katten, is de stof nepetalacton in Kattenkruid een sterke verdrijver van verschillende soorten muggen. Uit onderzoek zou zelfs blijken dat Kattenkruid 10x sterker is dan de bekende chemische verjager van muggen: DEET. Verder onderzoek is nog wel nodig, bijvoorbeeld hoe sterk Kattenkruid of nepetalacton werkt tegen Malaria muggen.
Om muggen te verjagen met kattenkruid kunnen simpelweg de blaadjes worden gekneusd, zodat het sap vrijkomt en dit aanbrengen op de huid. Verder kunt u ook etherische Kattenkruid olie verspreiden met een diffuser, aromalamp, enkele druppels op een zakdoekje of zelf een anti-muggenolie maken.
Naast een verjager van muggen, zouden ook kakkerlakken en muskieten worden verdreven door Kattenkruid. Het werkingsmechanisme van Kattenkruid als verdrijver van insecten, is nog onbekend.

 

Kattenkruid en de mens

Kattenkruid wordt ook gebruikt als aftreksel bij verkoudheid en tegen koorts. Daarnaast wordt het gegeten door in gerechten te verwerken. Af en toe duiken verhalen op dat Kattenkruid ook bij mensen mild hallucinerend zou werken en om die reden wordt gebruikt. Het hallucinerende effect op mensen is echter minimaal.
De geur van Kattenkruid  zou bij verdampen ook wel spanningen en stress verminderen, daarnaast wordt het gebruikt om slapeloosheid te voorkomen.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels Kattenkruid Olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Anti-muggenolie: Meng 5 tot 10 druppels Kattenkruid olie in 50ml neutrale huidolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolieGoed schudden en de muggenolie is klaar voor gebruik.

Kattenkruid olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals: LavendelolieCitronella, KruidnagelCitroen, Eucalyptus en Limoen.

Kattenkruid etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden. Bevat o.a. limogeen.
Bevat: Etherische Kattenkruid olie 100%
Andere namen: Kattenkruidolie, Catnip, Catmint, Kattenmunt, Mastik, Neppe
CASnr: 8023-84-5


De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Alles over etherische oliën

Alle informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën. 

Info

Alles over etherische oliën

Hier vindt u veel informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën.

klik hier

Alles over Muggen Verjagen

Hier vindt u alles over het natuurlijk verjagen en afweren van muggen. Verschillende natuurlijke en plantaardige middelen tegen de overlast van muggen, zonder zware chemische middelen

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

✓ 100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
✓ Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
✓ Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Vanaf €35 verzending = GRATIS, anders €3,95
✓ Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
✓ Veilig en vertrouwd, sinds 2008