Neemolie: Natuurlijk middel tegen Muggen

Een studie uit 1993 laat zien dat een mengsel van 2% Pure Neemolie in 100ml in Shea Butter of Kokosbutter, bescherming biedt tegen diverse soortenmuggen.
In Afrika zijn daarom veel Neembomen aangeplant om de lokale bevolking te kunnen beschermen tegen o.a de malaria muggen. De Neemboom groeit eenvoudig en de olie is makkelijk te maken, koudgeperste neemolie heeft de meeste biologische werkzaamheid.
Pure neemolie is donkerbruin van kleur en heeft een sterke knoflook, nootachtige geur. Deze geur is slecht te camoufleren, soms helpt toevoegen van enkele druppels etherische lavendelolie per 50ml Pure Neemolie. De werkzaamheid van ontgeurde neemolie zou een stuk minder zijn, onbewerkte & pure neemolie is vaak het beste.

 

Recept Neemolie tegen muggen

Muggen zijn dus absoluut geen fan van Neemolie. Daarom kunt u van Pure Neemolie, met een eenvoudig recept, een smeersel maken dat enige natuurlijke bescherming biedt tegen muggen. 
2 ml Pure Neemolie mengen met 100ml Kokosbutter of Shea Butter. Smelt eventueel eerst de kokosbutter of shea butter en roer daarna de neemolie hierdoor heen. Laten afkoelen en tegelijkertijd blijven roeren. U kunt enkele druppels etherische olie toevoegen zoals Citronella,CitroengrasEucalyptus, PepermuntRozemarijn of Gemberolie. Deze etherische oliën hebben vaak nog een extra afwerend effect. Doe het mengsel in een blikje en smeer regelmatig de huid, die kwetsbaar is voor een muggenaanval.
Eerlijk is eerlijk, dit is een redelijk effectieve methode maar u zult mogelijk wel wat vaker moeten smeren dan bij chemische producten met DEET. 

  BeriVita         Reacties (1)

Reacties (1)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties