Wrattenkruid, Stinkende Gouwe Tinctuur

Wat is Wrattenkruid, Stinkende Gouwe Tinctuur

Berivita Wrattenkruid is een natuurlijke tinctuur van Chelidonium Majus, ook wel bekend onder de naam Stinkende Gouwe. Speciaal geteelde en geselecteerde planten van Chelidonium Majus (Russisch: Чистотел). Deze bevat veel stoffen zoals alkaloïden (sparteïne), saponinen en etherische oliën. Sommigen hebben een verdovende werking.

► meer informatie over wratten vindt u hier.


Stinkende Gouwe en Wratten

Stinkende Gouwe, ook wel Wrattenkruid genaamd, staat erg bekend om zijn gebruik bij wratten. Bekend is het aanstippen van wratten met sap van vers afgesneden stengels. Dit wordt gezien als een goede manier om wratten natuurlijke te bestrijden. Sommige wratten kunnen echter erg hardnekkig zijn, het kan zijn dat Stinkende Gouwe, of andere middelen, hiertegen niet goed werken.
"Stinkende" slaat waarschijnlijk op de wat muffe geur van de plant, en "gouwe" (van goudgeel) verwijst waarschijnlijk naar het opvallende oranje-gele sap dat vrijkomt bij het breken van de stengel of wortel. Omdat we geen onnodige stoffen toevoegen, kan de geur als typisch worden omschreven.
Wij maken onze tinctuur volgens een oud Russisch volksrecept.
Overigens is wrattenkruid niet sterk werkzaam bij waterwratten (ook wel parelwratten genoemd)

 

Aanbevolen uitwendig gebruik Wrattenkruid

Twee keer per dag  de wrat (niet de huid ernaast) bestrijken met de tinctuur. Laten intrekken. Blijven herhalen tot de wrat is verdwenen. 

Na 1 week is soms al verbetering te zien.
 

Gebruik van de Wrattenkruid Pen

Penseel aan de onderkant draaien tot de vloeistof verschijnt in het kwastje, soms tot een druppel (een kleine zuiger "duwt" de vloeistof omhoog). Daarna kunt u de vloeistof met het natte kwastje aan brengen op de wrat. Vervolgens het kwastje afsluiten met de dop. U kunt pen gerust neerleggen of meenemen voor onderweg. Het hoeft niet in de koelkast te worden bewaard.

Voorzichtig zijn bij gebruik in het gezicht. Niet gebruiken direct rondom de ogen, op slijmvliezen of kwetsbare huid. 

 

Bijwerkingen

BeriVita Wrattenkruid tinctuur heeft over het algemeen weinig bijwerkingen. In zeldzame gevallen kan er een (acute) huidreactie ontstaan. In dat geval dient men te stoppen. Bij aanbrengen op een wrat op de handen, niet met de handen in de ogen wrijven.

Hulpstof

Ethanol 96%

Zwangerschap, borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt het gebruik van BeriVita Wrattenkruid tinctuur dan ook afgeraden.

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. 

Bewaring

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

Verpakking

2 ml aanbreng pen
3 x 2 ml aanbreng pen
10 ml roller 

Productie

In Europa verwerkt

Wrattenkruid bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Wrattenkruid producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com.