Natuurlijk Wrattenkruid bij Wratten

Natuurlijk Wrattenkruid bij Wratten

Wat zijn wratten?

Gewone, reguliere wratten zijn kleine, ronde bulten in de huid, vaak met een bloemkoolachtig uiterlijk. Wratten zijn over het algemeen zo 1 mm tot 1 cm groot en kunnen alleen of in groepjes voorkomen. Over de wrat zelf zit meestal een laag eelt, hierdoor voelt de wrat ruw en hard aan.
Een gewone wrat is grijs of bruin van kleur. Deze wratten komen voornamelijk op de handen, vingers, tenen en knieën voor. Onder de voet is een (voet-) wrat meestal platter, vanwege de druk van het lichaamsgewicht op de voetzool.

De medische naam voor wratten is verruca vulgaris en wratten worden veroorzaakt door een virus dat hoort bij de familie van humaan papillomavirussen of HPV. Deze virussen komen vrij algemeen voor maar ze veroorzaken niet bij iedereen én niet altijd wratten. Hoe dat kan is niet goed bekend. Wel schijnt het zo te zijn dat wondjes, bijvoorbeeld door krabben, het risico op het ontstaan van een wrat vergroten. Verder is het vaak zo dat als er 1 wrat is gekomen er vaak meerdere wratten volgen.

 

Moeten wratten worden behandeld?

Normaal gesproken zijn wratten onschuldig en zijn er weinig klachten. Wratten geven over het algemeen geen pijn en/of jeuk. Helaas zien ze er niet mooi uit en kunnen ze op plekken voorkomen waarbij ze in het "zicht" zitten, zoals op je handen of vingers. Voetwratten, al dan niet onder de voetzolen, kunnen pijnlijk zijn bij lopen en/of sporten. Wratten verdwijnen meestal vanzelf maar dat kan wel tot 1 jaar duren. Op internet zijn letterlijk honderden (huis-) middeltjes tegen wratten. Teveel en te gek om op te noemen.
 

Natuurlijk middel tegen Wratten

Op internet zijn ook vele natuurlijke middelen of beter middelen uit de natuur te vinden. Algemeen en veel gebruikt als natuurlijk middel tegen wratten is Wrattenkruid (Chelidonium Majus), de naam zegt het al: Een plant/kruid dat traditioneel wordt gebruikt bij wratten.
 

Stinkende Gouwe en Wratten

Wrattenkruid, ook wel Stinkende Gouwe genaamd, staat erg bekend om zijn gebruik bij wratten. Bekend is het aanstippen van wratten met sap van vers afgesneden stengels. Dit wordt gezien als een goede manier om wratten op een natuurlijke wijze aan te pakken.
"Stinkende" uit de naam ‘Stinkende Gouwe’ slaat waarschijnlijk op de wat muffe geur van de plant, en "gouwe" (van goudgeel) verwijst waarschijnlijk naar het opvallende oranje-gele sap dat vrijkomt bij het breken van de stengel of wortel.
Berivita Wrattenkruid is een natuurlijke tinctuur van deze Chelidonium Majus, ook wel bekend onder de naam Stinkende Gouwe. Deze tinctuur wordt gemaakt van speciaal geteelde en geselecteerde planten van het Wrattenkruid of Chelidonium Majus. Deze bevat veel stoffen zoals alkaloïden (sparteïne), saponinen en etherische oliën. Sommigen hebben een verdovende werking. Wij maken onze tinctuur volgens een oud Russisch volksrecept.
Overigens is wrattenkruid niet werkzaam bij waterwratten, ouderdomswratten of parelwratten.
 

Aanbevolen uitwendig gebruik Wrattenkruid

Twee keer per dag  de wrat (niet de huid ernaast) bestrijken met de tinctuur. Laten intrekken. Blijven herhalen tot de wrat is verdwenen.
Na 1 week is vaak al verbetering te zien.
 

Wanneer naar een arts met wratten

Bij twijfel over de diagnose en/of behandeling, altijd een arts raadplegen. U moet zeker een arts raadplegen als u wratten krijgt terwijl u afweersysteem hebt dat door medicatie of een aandoening, minder goed werkt. Bij wratten aan de anus of de geslachtsorganen of als een wrat spontaan bloedt, jeukt, of plotseling verandert van grootte of kleur.

Onze natuurlijke producten tegen wratten zijn niet bedoeld of geschikt voor zgn waterwratten, parelwratten of ouderdomswratten.

→ Direct Wrattenkruid kopen
 
→ Informatie Wrattenkruid
      12-01-2018 16:30     Reacties ( 5 )
Reacties (5)
 Maaktnietuit -  26-08-2023

Werkt super. Niet gedacht eerlijk is eerlijk.

 Top -  02-08-2022

Top middel tegen wratten

 Mark -  16-06-2020

Wonderlijk deze pennetje tegen wratten, ik had het echt niet verwacht maar et werkt dus super. Ik had 2 wratten op de onderarm, al heel lang. Niet weg te krijgen met salicylzuur. Week wrattenkruid erop gedaan, wrat werd eerst helemaal zwart, na ongeveer 10 dagen en op een dag na het douchen waren weg... opmerkelijk. Ik geloof niet zo in dit soort middelen maar de wratten waren toch echt weg!

 Belgische -  11-09-2018

Ik heb stinkende gouwe bij parelwratten geprobeerd... werkte niet echt. Gemaild met berivita.com.... blijken parelwratten in het nederlands dus waterwratten te zijn...... wist ik niet. Stond wel bij dat stinkende gouwe voor waterwratten niet veel doet. jammerkes dus

 Patruck -  09-09-2018

Top. Alles al gepribeerd tegen wratten op mijn vinger. Na 7 dagen werd wrat zwart en viel hij eraf. Nooit nooit gedacht dat wrattenkruid echt iets zou doen. Bizar eigenlijk

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Vanaf €35 verzending = GRATIS, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008