Tamanu Olie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Tamanu Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Koudgeperste, pure Tamanu olieCalophyllum Indophyllum is een 100% natuurlijke huidolie met tal van bestanddelen om de huid optimaal te verzorgen.
 

  • huid herstellend, hydraterend & verzachtend 
  • rimpels, kloven & couperose toegepast
  • pijnlijke plekken
  • Groene Tamanu olie = 100% natuurlijk en plantaardig
  • koudgeperste Tamanu olie uit pitten vrucht Tamanuboom
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)

 

Wat is Tamanu Olie

Natuurlijke Tamanu olie komt van de vrucht van de Tamanu boom, Calophyllum indophyllum. De tamanu komt voor in Zuidoost Azië. De boom heeft mooie grote bladeren en een geurende bloesem. Uit de bloesem groeien roodachtige vruchten met taaie pitten. De vruchten worden na het plukken ongeveer 2 maanden gedroogd en vervolgens worden de pitten van de vruchten gescheiden. Hieruit wordt de olie koudgeperst en gezeefd. Door het zeven is onze tamanu olie helder groenachtig en niet troebel.
 

Toepassingen Tamanu Olie

Tamanu olie heeft een gunstige invloed op de stevigheid, de elasticiteit en de gladheid van de huid en wordt gebruikt om rimpels te verminderen. Tamanu huidolie is een groene, huidherstellende, hydraterende en verzachtende olie. Ondersteunt herstel van littekens en ook toegepast bij kloven en couperose. Verder zou Tamanu olie een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden, in sommige artikelen wordt gesproken over een zonbeschermingsfactor van 18-22 en dat al bij lage concentraties van Tamanu olie. Overigens raden we wel aan voorzichtig te blijven, de exacte UV-factor bij natuurlijke producten is moeilijk te bepalen en kan afwijken per batch/charge.

>> Extra informatie over natuurlijke zonnebrand oliën

>> Meer tips en toepassingen over het gebruik van Tamanu Olie vindt u hier

 

Uiterlijk Tamanu olie

Onze verse tamanu olie is helder, groen tot donkergroen van kleur. De kleur van tamanu olie kan verschillen per batch en is afhankelijk de tijd in het seizoen, de rijpheid van de vrucht en de geografische ligging van de Tamanu boom. Verder zijn er aanbieders met een troebele tamanu olie, dat kan, men heeft er dan voor gekozen de tamanu olie, na het persen, niet te zeven. Het uiterlijk van Tamanu olie: geelgroen tot donkergroen en/of troebel heeft zeer weinig tot geen invloed op de werking van de tamanu olie.
Bewerkingen en/of toevoegingen kunnen dat wel hebben, juist daarom hebben we ervoor gekozen geen toevoegingen of bewerkingen op onze tamanu olie toe te passen. Hierdoor kan het dus wel zijn dat de ene keer de tamanu olie geelgroen is en de andere keer donkergroen. Daarnaast kan de Tamanu olie de ene keer wat stroperiger zijn dan de andere keer. De 'dikte' van de olie kan ook verschillen bij koud of warm weer. Bij warmer weer is een natuurlijke, onbewerkte olie, doorgaans wat 'dunner'. De geur van Tamanu olie is natuurlijk, olieachtig. U kunt met toevoegen van enkele druppels etherische olie een geur naar wens aan de Tamanu olie geven.

Tamanu olie hoort bij de half-drogende oliën.

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" cremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid kan een meer niet-drogende olie geschikter zijn. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Tamanu Olie

De Tamanu pitten van de vruchten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de Tamanu olie uit de pitten gedrukt. Dan wordt deze natuurlijke, groene tamanu olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.


Aanbevolen gebruik Tamanu Olie

Gebruik 's ochtends en 's avonds Tamanu olie op de, iets vochtige, huid en masseer het goed in. Tamanu olie is ook prima te mengen met andere huidoliën, zoals BeriVita Jojoba Olie.

 

Bijwerkingen

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Bevat

Calophyllum Indophyllum/Tamanu olie (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.
 

Bewaring

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
 

Verpakking

10ml rolllerfles glas
20ml pipetfles glas
50ml flacon kunststof
50ml karaf keramiek
100ml flacon kunststof
200ml pompfles glas
1000ml (liter) aluminium fles


Onze Tamanu olie is verpakt in lichtgewicht plastic flacons, deze zijn geschikt voor Tamanu olie (dat is niet bij elke kunststof het geval). Belangrijk is wel de Tamanu Olie donker te bewaren, buiten de invloed van licht.
Tamanu olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Tamanu olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008