zeepbol zeepstang savon de marseille zeepbollen zeepstang savon de marseille zeephouder met zeepbol hangende marseille zeephouder zeephouder hangend marseille zeepbol marseille marseille marseille zeep certificaat
zeepbol zeepstang savon de marseille
zeepbollen zeepstang savon de marseille
zeephouder met zeepbol
hangende marseille zeephouder
zeephouder hangend
marseille zeepbol
marseille
marseille
marseille zeep certificaat

Zeepbol Navulling Zeephouder - Marseille Zeep

Zeepbol van Marseille zeep voor hangende zeephouder. De draaiende groene Marseille zeepbol is 100% natuurlijk met 72% Olijfolie. Marseille zeep bevat geen chemische toevoegingen.

Variant:
Vaak samen gekocht
8,95
per 1x Zeepbol
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 8,95
2 € 8,45 € 8,95 5% korting
3 € 7,95 € 8,95 11% korting
4 € 6,95 € 8,95 22% korting
zeepbol zeepstang savon de marseille
Zeepbol Navulling Zeephouder - Marseille Zeep
8,95
per 1x Zeepbol
  • Met pure Olijfolie
  • Hygiënisch Handen Wassen
  • Zuinig in Gebruik

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Zeepbol voor hangende zeephouder 

Zeepbol van groene Marseille zeep, deze weegt ongeveer 250-270gr. Navulling voor onze nostalgische zeephouder, zeer zuinig in gebruik. De draaiende groene Marseille zeepbol is 100% natuurlijk met 72% Olijfolie. Marseille zeep bevat geen chemische toevoegingen, zoals parfum of kleurstoffen. Zeer zuinig in gebruik.
De zeepbol is ongeveer 10cm lang en de diameter van het ronde gaatje is ongeveer 12-14mm.
De bijbehorende messing zeepstang zeephouder vindt u hier>>.
Een RVS zeepstang zeephouder vindt u hier>>
Andere Marseille zepen vindt u hier>>

 

Wat is Groene Marseille Zeep

Plantaardige en natuurlijke Marseille zeep heeft als belangrijkste ingrediënt olijfolie. Echte Marseille zeep heeft een logo, Union des Professionels de Savon de Marseille, dat alleen mag worden gebruikt als de zeep uit een bepaalde regio komt, Bouches-du-Rhône. Daarnaast moet de zeep volgens een traditionele en vastgelegde manier worden gemaakt. Er zijn maar enkele fabrikanten die aan die voorwaarden voldoen, waaronder La Maison du Savon de Marseille. Berivita Marseillezeep van La Maison du Savon de Marseille wordt vervaardigd in de Savonnerie Fer à Cheval in Marseille, die al sinds 1856 zepen maken. De naam 'Savon de Marseille' is geen beschermde productnaam. De zepen mogen dus ook buiten Marseille worden gemaakt. Met als gevolg dat 95% van de zogenaamde Marseille zepen niet uit Marseille, of zelfs helemaal niet uit Frankrijk, komen. Marseille zeep bevat olijfolie, kokosolie, keukenzout, soda en water. Groene Marseille zeep bevat olijfolie en gele Marseille zeep bevat palmolie.
 

Herkomst Marseille Zeep

Rond de 10de eeuw namen Franse kruisvaarders het recept van Aleppo zeep mee uit het Midden-Oosten naar Marseille. Na enige aanpassingen aan de receptuur ontstond hieruit de Marseille zeep, zoals we die nu kennen. De productie van Marseille zeep neemt zo’n 3 weken in beslag. De blokvorm of de rechthoekige vorm was ideaal om bij een rivier of pomp kleding te wassen. De zeep rolt door de blokvorm niet weg en is makkelijk vast te houden. De zeep was tot de halverwege de vorige eeuw zeer populair. Na de opkomst van de wasmachine zijn veel fabrikanten verdwenen. Tegenwoordig zijn er nog zo’n 6 leveranciers van de originele Marseille zeep.
 

Eigenschappen en Toepassingen Marseille Zeep

Deze originele groene Marseillezeep kunt u gebruiken om lichaam en gezicht te wassen. De zeep reinigt tot diep in de poriën en heeft een lichte antibacteriële werking. De olijfolie in de zeep zorgt voor een zachte huid na gebruik. Marseille zeep wordt ook als schoonmaak en wasmiddel gebruikt. Hiervoor wordt de zeep vaak geraspt. De harde blokken Marseille zeep zijn vrijwel oneindig houdbaar. Ze kunnen wel uitdrogen maar dat gaat niet ten koste van de kwaliteit van de zeep.

Zeepbol marseille zeep bevat: olijfolie, cocosolie, zout, soda en water

Alles over Marseille Zeep

Hier vindt u veel informatie over Marseille Zeep. Gebruik op huid en haren, als wasmiddel maar ook over de werking, toepassingen en eigenschappen van Marseille Zeep.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Vanaf €35 verzending = GRATIS, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008