Marseille zeep 3x 600gr Marseille zeep 600gr Marseille zeep blok marseille marseille marseille zeep certificaat
Marseille zeep 3x 600gr
Marseille zeep 600gr
Marseille zeep blok
marseille
marseille
marseille zeep certificaat

Marseille Zeep 3x600gr Blok - 72% Olijfolie

3x600gr blokken Marseille zeep met 72% Olijfolie. Marseille zeep bevat geen chemische toevoegingen, zoals parfum of kleurstoffen. Zeer zuinig in gebruik.

Variant:
Vaak samen gekocht
Wasnoten 150gr Startset met Waszakje
Wasnoten 150gr Startset met Waszakje
Selecteer opties
€ 4,95
29,60
32,85
per 3x600gr
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 29,60 € 32,85
2 € 29,00 € 32,85 2% korting
3 € 28,85 € 32,85 2% korting
Marseille zeep 3x 600gr
Marseille Zeep 3x600gr Blok - 72% Olijfolie
29,60
32,85
per 3x600gr
  • Voordeelverpakking 3x600gr
  • Reiniging Lichaam & Gezicht
  • Met extra Olijfolie

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Wat is Groene Marseille Zeep

Plantaardige en natuurlijke Marseille zeep heeft als belangrijkste ingrediënt olijfolie. Echte Marseille zeep heeft een logo, Union des Professionels de Savon de Marseille, dat alleen mag worden gebruikt als de zeep uit een bepaalde regio komt, Bouches-du-Rhône. Daarnaast moet de zeep volgens een traditionele en vastgelegde manier worden gemaakt. Er zijn maar enkele fabrikanten die aan die voorwaarden voldoen, waaronder La Maison du Savon de Marseille. Berivita Marseillezeep van La Maison du Savon de Marseille wordt vervaardigd in de Savonnerie Fer à Cheval in Marseille, die al sinds 1856 zepen maken. De naam 'Savon de Marseille' is geen beschermde productnaam. De zepen mogen dus ook buiten Marseille worden gemaakt. Met als gevolg dat 95% van de zogenaamde Marseille zepen niet uit Marseille, of zelfs helemaal niet uit Frankrijk, komen. Marseille zeep bevat olijfolie, kokosolie, keukenzout, soda en water. Afmetingen van het blok Marseille zeep zijn ongeveer 8,5x8,5x8,5cm. Groene Marseille zeep bevat olijfolie en gele Marseille zeep bevat palmolie.
 

Herkomst Marseille Zeep

Rond de 10de eeuw namen Franse kruisvaarders het recept van Aleppo zeep mee uit het Midden-Oosten naar Marseille. Na enige aanpassingen aan de receptuur ontstond hieruit de Marseille zeep, zoals we die nu kennen. De productie van Marseille zeep neemt zo’n 3 weken in beslag. De blokvorm of de rechthoekige vorm was ideaal om bij een rivier of pomp kleding te wassen. De zeep rolt door de blokvorm niet weg en is makkelijk vast te houden. De zeep was tot de halverwege de vorige eeuw zeer populair. Na de opkomst van de wasmachine zijn veel fabrikanten verdwenen. Tegenwoordig zijn er nog zo’n 6 leveranciers van de originele Marseille zeep.
 

Eigenschappen en Toepassingen Marseille Zeep

Deze originele groene Marseillezeep kunt u gebruiken om lichaam en gezicht te wassen. De zeep reinigt tot diep in de poriën en heeft een lichte antibacteriële werking. De olijfolie in de zeep zorgt voor een zachte huid na gebruik. Daarnaast is Marseille zeep prima te gebruiken als natuurlijke haarzeep. Marseille zeep wordt ook als schoonmaak en wasmiddel gebruikt. Hiervoor wordt de zeep vaak geraspt. De harde blokken Marseille zeep zijn vrijwel oneindig houdbaar. Ze kunnen wel uitdrogen maar dat gaat niet ten koste van de kwaliteit van de zeep.
 

Aanbevolen gebruik Marseille Zeep

Huid

Dagelijks te gebruiken voor huid en haar. Neem de Marseille zeep tussen de handen met lauwwarm water. Was het gezicht en/of lichaam met de zeep. Eventueel een scrubhandschoen gebruiken voor een extra scrub effect. Laat de zeep 5-10 minuten intrekken. Daarna afspoelen.
Soms geeft zo’n diep gereinigde huid een wat trekkerig gevoel, het kan dan goed zijn om de huid daarna te verzorgen met pure BeriVita Shea Butter, een pure, natuurlijke huidolieal naar gelang uw huidtype, zoals Arganolie of een reguliere dag- en nachtcrème.

Het lichaam zal de eerste keren soms even moeten wennen aan de zeep omdat de huid, mogelijk, alleen chemische producten gewend is. De huid kan dan wat prikken/tintelen.

 

Haar

Marseille zeep is ook prima te gebruiken om de haren te wassen. U kunt de Marseille zeep als vervanger voor reguliere shampoo gebruiken. Neem een kleine hoeveelheid van deze natuurlijke zeep en meng het met water. Vervolgens masseren in het haar en op de hoofdhuid. Laat vijf minuten intrekken en spoel grondig uit met water en eventueel naspoelen met azijnwater, dat is 2 delen water en 1 deel azijn.
Azijn water zorgt ervoor dat de haarscubben sluiten. Deze kunnen door hogere pH waarde van Marseille zeep open gaan staan. Dit geeft soms een 'typisch' gevoel aan het haar.


Bevat: olijfolie, cocosolie, zout, soda en water

Alles over Marseille Zeep

Hier vindt u veel informatie over Marseille Zeep. Gebruik op huid en haren, als wasmiddel maar ook over de werking, toepassingen en eigenschappen van Marseille Zeep.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008