EMU olie: Wat is het en wat doet EMU olie

Kent u EMU olie?

Naast onze plantaardige natuurlijke oliën, gemaakt van zaden, noten of pitten hebben we ook een dierlijke olie. Deze dierlijke huidolie uit Australië wordt al eeuwen gebruikt en herbergt talrijke eigenschappen voor een gezondere huid. Daarnaast is het een goede optie voor huidverzorging, bij overgevoeligheid of allergie voor noten en/of pinda’s.
 

Waar komt EMU olie vandaan

Emu olie is een stroperige olie, afkomstig van de Emoe, dat is een soort struisvogel, die in  Australië algemeen voorkomt. Emoes worden 1-2 meter hoog en wegen rond de 55-60 kg.
De olie van de emoe wordt gewonnen uit de vetbult, die op de rug van het dier zit. Net als de vetbult bij kamelen dient ook de vetbult van de emoe om het dier te beschermen. In Australië worden emoes gegeten zoals wij hier koeien, varkens, kippen of vis eten. Er zijn vele fokkerijen in & buiten Australië. Het vet van de vetbult is na het slachten van de vogel ‘over’ en zou normaal gesproken worden weggegooid. Echter bij de Aboriginals wordt dit vet al zeer lang gebruikt om allerlei huidaandoeningen te behandelen. Daardoor kwam het besef dat dit vet nuttig kan zijn voor de huid. Daarom is er veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de werking van EMU olie op de huid en als resultaat wordt EMU olie nu wereldwijd gebruikt op de huid en verwerkt in cosmetische artikelen.
 

Wat doet EMU olie

Emu olie bevat 60%-70% onverzadigde vetzuren, waarvan 20% essentiële vetzuren zoals Omega 3, 6 en 9. Onverzadigde vetzuren zijn o.a. belangrijk voor de opbouw van nieuwe huidcellen. Het unieke van Emu olie is de verhouding vetzuren, omdat deze nauw overeenkomen met die van de menselijke huid. Dat maakt EMU olie een prettige olie voor algemene huidverzorging en bij de verzorging van littekens maar het zou ook de rimpelvorming verminderen. Dat is ook de reden dat EMU olie vaak op internet en blogs verschijnt, veel beroemdheden hebben deze olie klaarblijkelijk in gebruik. De vraag naar EMU olie is dan ook flink gestegen de laatste jaren.

Aan EMU olie worden met name sterke ontstekingsremmende eigenschappen gekoppeld. Ontstekingen spelen bij veel huidaandoeningen een grote rol.
Bij psoriasis is bijvoorbeeld sprake van een ontsteking in de huid waarbij deze sneller verhoornt, wat schilfers, roodheid en jeuk kan geven. Bij eczeem kan een allergie en daarmee een ontstekingsreactie een rol spelen in de jeukende huid uitslag. Een andere huidaandoening waarbij een ontstekingsreactie een rol zou spelen is Lichen sclerosus. Lichen S is een chronische huidaandoening waarbij de huid jeukt en gespannen aanvoelt. Bij warmte, bijvoorbeeld in bed, kan de jeuk in hevigheid toenemen.
Emu olie wordt ook op de huid gebruikt bij pijnlijke gewrichten en spieren, ook weer om de ontstekingsremmende eigenschappen.
 

BerVita EMU olie

Onze Emu olie is afkomstig van emoes die vrij kunnen rond lopen op het land en niet speciaal worden geslacht voor de EMU olie maar voor het vlees, de EMU olie is een bijproduct van de slacht. BeriVita EMU olie komt rechtstreeks uit Australië van een gecertificeerde leverancier, u vindt een uitgebreid analyse certificaat hier. In Australië wordt onze EMU olie zelfs ter inname gebruikt.
EMU olie heeft een smeltpunt van rond de 22 graden en is bij koud weer dus wat stroperiger. Deze olie ruikt aangenaam en is wit tot geel van kleur, dat is afhankelijk van de charge.

Meer informatie EMU olie>>

EMU olie kopen >>

      28-02-2018 16:15     Reacties ( 5 )

Reacties (5)
 L.D. -  04-12-2018

Emu olie is echt super fijne olie. Je moet t proberen dan wil je geen andere meer. Dit is een prima artikel over emu olie. Ik vind die keurmerken zoals AEA ook echt onzinnig. Zegt toch weinig over de emu en ik heb ze allemaal geprobeerd. Deze van berivita is helemaal prima. Ik lees wel veel verhalen over goedkoop kippenvet of andere olie die door emu wordt gemengd dus pas op als je emu bestelt...een keurmerk is ook geen garantie dat niet wordt aangelengd

 Rob -  07-11-2018

Jullie emu olie heeft dan wel geen AME of hoe dat certificaat ook heet... maar durf wel te zeggen: topkwaliteit. Ga zo door en prijs zo laten svp. Dan is emu nog goed te betalen namelijk

 Kim -  11-09-2018

Heel goed effect van deze emu gehad. was wel flink stroperig maar dat smeert eigenlijk nog prettiger. Discussie over AEA keurmerk en emu olie lijkt mij onzin. Deze werkt prima, ruikt lekker. Klaar

 Berivita.com -  06-09-2018

@kim. We voeren geen keurmerken meer op product niveau ook als ons product dat wel heeft. Keurmerken zoals aea voor emu olie zeggen we weinig over de kwaiteit en zijn erg duur. Daar betaal je als klant de rekening voor. Wij besteellen onze emu bij een gerenomeerde australische leverancier waar dierenwelzijn EN kwaliteit van de emu voorop staan. Tot op heden hebben we in de 5 jaar dat we emu verkopen van dexe leverancier nog niet 1 klacht gehad over de kwaliteit.... daar is geen duur keurmerk voor nodig.

 Kim -  06-09-2018

Interessant. Ik lees niets over aea of is het eae keurmerk... uit america geloofik. Hebben jullie dat niet? Die is trouwens wel stukken duurder.... is er verschil tussen jullie emu en keurmerk emu?