Emu Olie, Emu Oil 100% Puur

Pure Emu Olie, uit Australië wordt ook wel Emoe olieEmu Oil genoemd. Emu Olie is een prettige, dikke en vette huidolie die qua samenstelling lijkt op de menselijke huid, daardoor trekt deze snel in en herstelt de huid sneller. Er zijn ook goede ervaringen bij gebruik in het haar en op de hoofdhuid gemeld.

 
  • regeneratie oudere huid
  • trekt snel en diep in de huid
  • bij diverse huidaandoeningen. Op internet veel te vinden over Emu Oil & Lichen S maar ook eczeem & psoriasis
  • pijnlijke spieren en gewrichten
  • verhouding vetzuren lijkt op menselijke huid
  • helend en verzachtend
  • bij milde zonnebrand
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren

 

Wat is Emu Olie

Emu Olie is een dierlijke, stroperige huidolie. Emu Olie is afkomstig van de Emu, een soort ‘struisvogel’. Deze olie is stroperig en wit tot geelachtig van kleur, afhankelijk van de charge.
De olie van de emoe wordt gewonnen uit de vetbult op de rug van het dier. Net als de vetbult bij kamelen dient ook de vetbult van de emoe om het dier te beschermen.
In Australie worden emu’s gegeten zoals wij hier koeien, kippen of varkens eten. Als bijproduct tijdens het slachten wordt de olie verzameld voor cosmetische doeleinden. Onze Emu olie is afkomstig van vogels die vrij rond lopen op het land en niet speciaal worden geslacht om de Emu olie. Pure Emu olie is overigens een bijna vaste substantie die smelt bij zo’n 22 graden.

 

Toepassingen Emu Olie

Emu Olie wordt al eeuwen gebruikt en herbergt talrijke eigenschappen voor een gezond en jong uitziende huid.
Emu olie bevat zo'n 60-70% onverzadigde vetzuren, waarvan 20% essentiële vetzuren zoals Omega 3, 6 en 9. Onverzadigde vetzuren zijn o.a. belangrijk voor de opbouw van nieuwe huidcellen. Het unieke van Emu olie is de verhouding vetzuren, omdat deze nauw overeenkomen met die van de menselijke huid. 
Emu huidolie maakt de huid zacht en soepel, verzorgt littekens, striemen en het heeft een helende en verzachtende werking bij pijnlijke spieren en gewrichten. Veel informatie over striemen of striae vindt u hier>>
De Aboriginals hadden duizenden jaren geleden al door dat Emu olie goed spul is. Vele celebreties zoals Oprah en Beyonce gebruiken emu olie, wat voor een sterk verhoogde vraag heeft gezorgd.

 

Emu olie is anders dan andere huidoliën. Emu olie is rijk aan de essentiële vetzuren Omega-9, Omega-6 en Omega-3. Deze olie heeft zelfs de allerhoogste omega-3 concentratie die je maar kunt vinden in de natuur. Omega-9 zorgt voor de vermindering van ontstekingen en pijn, Omega-6 zorgt voor celvernieuwing en Omega-3 staat bekend om zijn anti-ontsteking reactie. Emu olie verstopt de poriën niet en heeft een pH dicht bij de pH van onze huid en penetreert door alle huidlagen heen. Dit is echt een unieke eigenschap.

Emu olie kan aangebracht worden op het gezicht voordat de make-up opgebracht wordt. Emu olie is een moisturizer. Het helpt een droge huid maar een huid met acne schijnt er ook baat bij te hebben. Daarnaast helpt het ook bij huidproblemen zoals psoriasis en eczeem. Doordat het zo diep doordringt in de huid hebben pijnlijke spieren en gewrichten er ook baat bij, net als een huid die verbrand is. Brandwonden en blaren verdwijnen en vervagen en de huid knapt er echt van op. Niet alleen de huid maar ook haren worden mooier en voller door emu olie. 

Emu olie valt onder de drogende oliën

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.


Voor nog meer extra informatie kunt u ook hier terecht. Let op u verlaat onze website.
 

Aanbevolen gebruik Emu olie

Huid

Pure EMU olie 2-3 daags aanbrengen en effect is meestal binnen 3 weken te verwachten. Eventueel EMU olie meteen na het douchen aanbrengen op de vochtige huid. Voor een antirimpel effect kan de pure EMU olie het beste voor de nacht aangebracht worden (eventueel voor de gebruikelijke nachtcrème).
 

Haar

EMU olie is goed te mengen met (eigen) shampoo, in verhouding 1 op 20 om haar en hoofdhuid te verzorgen. 
Andere optie is enkele druppels pure EMU olie aanbrengen in handdoek droog haar en met vingertoppen inmasseren.


Schudden voor gebruik. Uitsluitend uitwendig gebruiken.

Emu olie is een natuurlijke (dierlijke) olie waar we geen hulpstoffen, zoals weekmakers, aan toevoegen. De olie "smelt" bij ongeveer 22ºC, hierdoor kan de olie, bij lagere temperaturen, wat dik en stroperig zijn. De olie komt dan moeilijker uit de flacon of roller. In dat geval flacon of roller met de hand omklemmen gedurende enkele minuten of in warm water (niet meer dan 40ºC graden) plaatsen om de olie weer vloeibaar te laten worden.
 

Bevat

Emu olie 100%
 

Bijwerkingen

Bij aanbevolen gebruik zijn er geen bijwerkingen bekend.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.
 

Bewaring

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
 

Verpakking

10ml roller glas
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
1000ml (liter) jerryflacon kunststof

Emu olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Pure Emu olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.