Viooltjes Olie 100% 50ml - Etherische Olie - Maarts Viooltje

viooltjes olie 50ml etherisch maarts viooltjes olie 50ml puur viooltjes olie 50ml maarts viooltje viooltjes etherische olie 50ml certificaat berivita
viooltjes olie 50ml etherisch maarts viooltjes olie 50ml puur viooltjes olie 50ml maarts viooltje viooltjes etherische olie 50ml certificaat berivita
Viooltjes Olie 100% 50ml - Etherische Olie - Maarts Viooltje
0 Review | Review toevoegen
Maarts Viooltjes olie 100%. Zuivere etherische Viooltjes olie in stevige aluminium fles. Krachtige geur. Onbewerkte essentiële viooltjes olie van Viola Odorata, ook Maarts Viooltje. Bevat geen alcohol

Verzendkosten

€ 0,00

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 59,95
Prijs per 50ml

Op voorraad :

Variatie: Viooltjes Olie 100% 50ml - Etherische Olie - Maarts Viooltje
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Maarts Viooltjes Olie 50ml

Viola odorata, Maarts Viooltje


Geur: Zoete, bloemige geur
Extractiemethode: Stoomdestillatie van de bladeren van Maarts Viooltje, Viola Odorata
Herkomst: Egypte

 

Wat is Etherische Viooltjes olie?

Etherische Viooltjes Olie wordt gewonnen uit de bladeren van het Maarts viooltje. Dit soort viooltjes wordt ook wel Viola Odorata genoemd. 
Het Maarts viooltje is een klein viooltje met hartvormige bladeren en geurige violet of blauwe bloemen. Dit viooltje bloeit ongeveer van begin maart tot eind mei en soms ook in augustus en september
Deze plant is inheems in vrijwel geheel Azië en Europa, waaronder Nederland en België. Overigens is het Maarts viooltje nu over de gehele wereld te vinden, dat komt omdat de etherische olie uit deze plant zeer gewild als bestanddeel in parfums.
Het Maarts viooltje is al bekend en geliefd in oude beschavingen, bij de Germanen groeide, volgens de overlevering, het Maarts viooltje op de plek waar de lentegodin in het voorjaar met haar voet de grond raakte. Bij de Grieken stond het Maarts viooltje ook in hoog aanzien. bron: Wikipedia

Van de bladeren van deze plant wordt de etherische of essentiële viooltjes olie gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie. 
De Viooltjes olie die dan vrijkomt wordt niet verdund of bewerkt.
Onze Viooltjes olie is puur en onverdund, dit in tegenstelling tot veel andere viooltjes oliën die vaak worden aangeboden. Deze andere viooltjes oliën zijn vaak geëxtraheerd met alcohol, verdund met alcohol of jojoba dragerolie. Viooltjes olie is een donker groene tot bruinachtige olie met een zoete, bloemige geur.

 

Effect van Viooltjes olie

De geur van viooltjes olie zou helpen om het zelfvertrouwen te vergroten en een gevoel van eigenwaarde te versterken. Ideaal dus voor mensen die onzeker zijn over zichzelf. Verder wordt Viooltjes olie in de slaapkamer gebruikt om rustig te kunnen slapen.
 

Verdamping Viooltjes olie

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels viooltje olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Massage-olie: los 5 tot 15 druppels pure viooltjes olie op in neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Viooltjes olie is prima te combineren met: basilicum, scharlei, rozenolie, jasmijnolie en lavendelolie


Bevat: Viola Odorata Leaves Oil, Viooltjes Olie 100%
Andere namen: Oleum Violaceae
CASnr: 90147-36-7
Viooltjes etherische olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

→ Informatie Etherische Oliën


De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008