Handige tips voor etherische olie in het huishouden

Handige tips voor etherische olie in het huishouden Onderstaand artikel stond op 2-12-2018 in de Telegraaf. Wellicht bevat het handige en bruikbare tips voor u. U vindt op de site nog meer tips bij de verschillende soorten etherische oliën.
 

Zo gebruik je etherische olie in het huishouden

Etherische of essentiële olie ruikt niet alleen heerlijk, het kan ook in het natuurvriendelijke huishouden worden gebruikt. Bewaar het altijd in een glazen flesje, want deze oliën kunnen plastic aantasten. Vijf schoonmaaktips van een huishoudexpert in de Telegraaf.

1. Tea Tree Olie werkt tegen bacteriën, virussen en schimmels. Ideaal om mee schoon te maken in de winter. Neem er de deurknoppen, afstandsbediening en kranen mee af of maak er de snijplank mee schoon.

2. Lavendelolie werkt ook tegen bacteriën, virussen en schimmels en heeft daarnaast een rustgevende werking. Voeg een paar druppels aan de (hand)was toe of maak je eigen linnenspray door.

3. 20 druppels etherische olie naar keuze, aan een flesje gedistilleerd water toe te voegen. Daarnaast is het een fijne luchtverfrisser op het toilet of om de kasten mee te verfrissen.

4. Citroenolie werkt geweldig tegen vet en het desinfecteert. Perfect voor gebruik in de keuken. Ook kun je er vlekken van permanent marker van elk hard oppervlak mee verwijderen.

5. Eucalyptusolie is heerlijk fris en heeft ontsmettende eigenschappen. Idee: druppel wat op het filter van de stofzuiger of op de bodem van de vuilnisbak.

Bovenstaand artikel is afkomstig uit de Telegraaf. Het gehele artikel vindt u hier>>

► 11 snelle en praktische tips over het gebruik van etherische of essentiële oliën vindt u hier>>

► Ons gehele assortiment etherische oliën met een keuzehulp vindt u hier>>
 
      02-12-2018 13:15     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Ma -  07-06-2020

Nuttige tips over etherische oliën. Ik leg altijd wattenschijfje met paar druppels cederhout olie in de kledingkast, geen motten te zien!

 Greet Vanlaer -  01-04-2019

Ook Palmarosa heeft ontsmettende eigenschappen. Ik maak een allesreinigende spray van 500 ml water, een scheutje bio-afwasproduct, 14 druppels etherische olie palmarosa, 10 bergamot, 5 rozemarijn. Ruikt heerlijk. Werkt op gewoonweg alles (behalve op glas, de etherische olie zorgt voor strepen). Ook voor bad, douche en inox is deze allesreiniger geweldig.

 Jo -  22-12-2018

Leuk artikel met handige tips over de olie, ze ruiken trouwens erg lekker en deze tips over etherisch olie werken perfect. Ik heb ze bijna allemaal kunnen afstrepen, vooral citroenolie is een aanrader!! Top

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008