Handige tips voor etherische oliën in het huishouden

Onderstaand artikel stond op 2-12-2018 in de Telegraaf. Wellicht bevat het handige en bruikbare tips voor u. U vindt op de site nog meer tips bij de verschillende soorten etherische oliën.
 

Zo gebruik je etherische olie in het huishouden

Etherische of essentiële olie ruikt niet alleen heerlijk, het kan ook in het natuurvriendelijke huishouden worden gebruikt. Bewaar het altijd in een glazen flesje, want deze oliën kunnen plastic aantasten. Vijf schoonmaaktips van een huishoudexpert in de Telegraaf.

1. Tea Tree Olie werkt tegen bacteriën, virussen en schimmels. Ideaal om mee schoon te maken in de winter. Neem er de deurknoppen, afstandsbediening en kranen mee af of maak er de snijplank mee schoon.

2. Lavendelolie werkt ook tegen bacteriën, virussen en schimmels en heeft daarnaast een rustgevende werking. Voeg een paar druppels aan de (hand)was toe of maak je eigen linnenspray door.

3. 20 druppels etherische olie naar keuze, aan een flesje gedistilleerd water toe te voegen. Daarnaast is het een fijne luchtverfrisser op het toilet of om de kasten mee te verfrissen.

4. Citroenolie werkt geweldig tegen vet en het desinfecteert. Perfect voor gebruik in de keuken. Ook kun je er vlekken van permanent marker van elk hard oppervlak mee verwijderen.

5. Eucalyptusolie is heerlijk fris en heeft ontsmettende eigenschappen. Idee: druppel wat op het filter van de stofzuiger of op de bodem van de vuilnisbak.

Dit artikel is afkomstig uit de Telegraaf. Het gehele artikel vindt u hier>>

Ons gehele assortiment etherische oliën met een keuzehulp vindt u hier>>
 

  BeriVita.com         Reacties (2)

Reacties (2)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties