Mirre Olie Informatie en Gebruik

Mirre Olie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Mirre olie, ook wel Oleum myrrhae genoemd, is een heerlijke etherische olie. 
 

  • onverdunde, pure Mirre Olie
  • voor op de huid
  • ter verdamping
  • insecten werend
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)​
 

​Wat is Mirre Olie

Mirre of Myrrhe is de hars van verschillende struiken of bomen die vooral in Ethiopië en Somalië in het wild groeien. Commiphora myrrha zijn stevige bladverliezende struiken met kromme stekelige takken.
Rond de Rode Zee wordt de hars van deze Commiphora myrrha al vele honderden jaren commercieel verzameld en als Mirre verhandeld.
Etherische Mirre, Myrrh Oil, wordt uit deze hars gewonnen door stoomdestillatie. MIrre olie is een donkere, stroperige etherische olie, die een kruidige en zoete geur heeft. Mirre olie, Oleum myrrhae, is een etherische olie.
Daarnaast hebben we dikkere Mirre (gel). Deze Mirre is een extract dat door middel van extractie wordt gewonnen uit Mirre hars. Dit Mirre extract is soms nog dikker dan Mirre Olie en is roodbruin van kleur met een heerlijke warme, zoetige geur. Deze Mirre Hars vindt u hier.


In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het niet alleen gebruikt bij wonden en bloedingen, maar ook bij de behandeling van zweren, aambeien en vrouwenkwaaltjes.
Vaak wordt Mirre-rook of etherische Mirre olie, door verdamping, gebruikt als een belangrijke insectenbestrijder en wordt het toegepast bij meditatie en allerlei religieuze rituelen.


Drie Koningen, Magi, Drie Wijzen, GoudIn de Bijbel wordt mirre meermaals genoemd (bron: wikipedia). De wijzen uit het Oosten gaven behalve goud en wierook ook mirre aan Jezus. Het laatste werd gegeven als symbool voor het lijden van het kind, want in die tijd stond mirre symbool voor lijden en dood. Voordat Jezus aan het kruis hing, wilde men hem mirre geven, opgelost in wijn, om zijn lijden te verzachten, toen hij dat proefde heeft hij het geweigerd te drinken. Nadat hij van het kruis was genomen werd hij door Jozef van Arimathea en Nicodemus met honderd pond mirre en aloë bedekt.

In het Bijbelboek Hooglied, is op meerdere plaatsen sprake van mirre:

  • Mijn geliefde is mij een bundeltje mirre,rustend tussen mijn borsten (1:13)
  • Ik stond op om mijn geliefde open te doen,mijn handen dropen van de mirre,mijn vingers van vloeiende mirreop de greep van de grendel (5:5)
  • Zijn wangen zijn als balsembedden,perken van kruiden,zijn lippen zijn leliën,druipend van vloeiende mirre (5:13)


Toepassingen Mirre Olie

Mirre olie wordt gebruikt voor een veelheid aan toepassingen. Het zou antiseptische eigenschappen hebben en daardoor heilzaam zijn bij wonden. Veel gebruikt bij diverse ontstekingen en infecties. Vaak toegepast (verdamping) bij gebed en meditatie.
 

Aanbevolen gebruik Mirre Olie

Huid: 5-10 druppels mirre olie mengen met 25-50 ml gekookt en afgekoeld water. Hiermee de aangedane huid afspoelen of deppen. Dit 2-3x daags herhalen.

Massage Olie: los 10 tot 15 druppels mirre olie op in neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

 

Verdamping Mirre Olie

Aromalamp: 5-6 druppels mirre olie in een waterbakje boven een (waxine-) lichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje. 
 

Gebruik Mirre Extract Gel

Huid: halve theelepel mirre gel mengen met 25-50 ml gekookt en afgekoeld water. Hiermee de aangedane huid afspoelen of deppen. Dit 2-3x daags herhalen.

Huidolie: los 1 theelepel mirre gel op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.


Verdamping: Aromalamp: Doe een kwart theelepel mirre gel in een waterbakje boven een (waxine-) lichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje. 


In het bad 
Badolie: los  halve tot 1 theelepel mirre gel op in een neutrale badolie (werkt als emulgator) en voeg dit toe aan het badwater. 


Mirre Olie is prima te mengen met andere etherische oliën zoals: Dennenolie, Geranium, Kamferolie, Lavendelolie, Patchouli, Tijm, Wierook en Pepermunt

 
Mirre olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Samenstelling

Mirre, Commiphora myrrha (100%)
 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.


Zwangerschap/Borstvoeding 

Niet gebruiken tijdens zwangerschap en/of borstvoeding
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring 

Droog en koel en donker bewaren (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

10ml pipetfles glas
50ml flacon aluminium canister (olie en gel)


 

 


Mirre olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Mirre olie vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008