Nieuwe Olie: Wortelzaadolie, Lotus Olie en Slapen Etherische Olie

Wortelzaadolie, Lotus Olie en Nachtrust Oliën
 

Afgelopen maanden hebben we weer nieuwe oliën aan het BeriVita assortiment toegevoegd. Dit doen we vooral na tips van klanten, die ons vragen om een bepaalde olie in ons assortiment op te nemen. Dat lukt niet altijd, we hebben een betrouwbare, kleinschalige leverancier nodig, die niet winst maar zijn/haar medewerkers en de natuur op een gedeelde eerste plek heeft staan. Uiteraard moet ook het product van uitstekende kwaliteit zijn. Desondanks is het toch weer gelukt om een aantal etherische oliën toe te voegen.
 

Etherische Wortelzaadolie


Pure wortelzaadolie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit de wortelzaden van de soort Daucus carota. Deze essentiële olie wordt ook weleens, onterecht, wortelolie of peenolie genoemd. De geur van wortelzaad olie is aards, wortelachtig en klein beetje hout.
De wortel, Daucus carota, komt algemeen voor in Nederland en België. Oorspronkelijk komt deze plant waarschijnlijk uit het Middellandse zee gebied. Deze wortel soort is anders dan de soort wortel met de bekende oranje, dikke wortel. Wilde wortel heeft een wat kleinere, witte wortel, die taai is en niet eetbaar. De plant kan tot 0,9 meter hoog worden. De bloemen van deze wortelplant zijn klein en wit tot roze en groeien in een soort waaier, dat iets weg heeft van een vogelnestje, daarom wordt deze plant ook wel vogelnestje genoemd.
Er zijn veel artikelen in de handel die de term 'wortelolie' gebruiken, dit zijn meestal oliën, waarbij aan een pure, basisolie enkele druppels etherische wortelzaadolie aan zijn toegevoegd.

SPF

Van wortelzaadolie circuleren ook vele artikelen op internet over de, vermeende, natuurlijke SPF factor, zonnebeschermingsfactor.. Wortelzaadolie is echter een etherische olie, gemaakt van wortelzaden. Deze etherische wortelzaadolie kan alleen verdund op de huid worden gebruikt. De SPF van wortelzaadolie is daarmee waarschijnlijk niet zo groot als wordt beweerd, SPF tot 40 wordt vaak genoemd, eerder zal de SPF van wortelzaadolie, na verdunning, rond de 1-3 liggen. Meer informatie over natuurlijke zonnebrand oliën vindt u hier>>

Wortelzaadolie is geelachtig van kleur. De houtige, aardse geur van wortelzaadolie zou een kalmerende werking hebben.

 

Lotusbloem Olie


Pure Lotusbloem olie wordt gewonnen, met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit verse bloemblaadjes van de lotusplant, Nelumbo nucifera. Deze lotussoort wordt ook wel heilige of Indische lotus genoemd. De geur van Lotusolie wordt beschreven als warm, bloemig en exotisch.
Onze Lotusbloem olie is puur en onverdund, dit in tegenstelling tot veel (goedkopere) lotusoliën, die worden aangeboden. Deze lotusoliën zijn vaak geëxtraheerd met alcohol en/of verdund met alcohol of jojoba olie en worden parfumoliën genoemd. Onze lotus olie is geconcentreerder.

De lotusplant, Nelumbo nucifera, is een waterplant die oorspronkelijk uit India en delen van Indonesië komt. Nu groeit deze lotusplant in meerdere delen van Azië maar ook in Suriname en de VS. Deze lotusplant heeft grote roze bloemen die boven de grote bladeren uitkomen en wortels die stevig in de bodem zijn verankerd. De bloemen kunnen tot zo'n 20cm in doorsnee worden en openen bij zonsopgang en sluiten weer bij zonsondergang. Als de bloem is uitgebloeit wordt er een half kegelvormige vrucht zichtbaar met zaden in de gaten. Vele delen van de plant zijn eetbaar en worden voor diverse (medicinale-) toepassingen gebruikt. Lotusbloemen, zaden, wortels en bladeren worden hiervoor gebruikt.
Hoewel de plant in moerassen en/of water groeit, zijn de grote bladeren en boemen nooit vies door door zand, modder of water. De unieke structuur van het plantmateriaal maakt de plant erg waterafstotend, doordat waterdruppels meteen van de plant rollen nemen deze vuil, insecten en andere onzuiverheden mee. Dit (zelf-) reinigend vermogen wordt ook wel het 'lotuseffect' genoemd. Door dit reiningend vermogen was en is de plant een symbool geworden voor reinheid en zuiverheid.
Van het Oude Egypte tot het tegenwoordige India, wordt de lotus als heilige plant vereerd. Vele goden in verschillende relligies worden afgebeeld met lotusbloemen. In het hindoeïsme en het boeddhisme speelt de lotus ook een grote rol. De lotusbloem is de nationale bloem van India.

Onze etherische lotusbloem olie wordt met stoomdestillatie gewonnen uit de bloemen van de Lotus. Lotusbloem olie kan geel tot donkerrood zijn.
De bloemige, exotische geur van lotusbloem olie zou een kalmerende en rustgevende werking hebben vooral bij ernstige (werk-) stress. Verder zou lotusbloemolie inspiratie en creativiteit stimuleren.

 

Etherische Oliën voor nachtrust


Vier krachtige etherische oliën gewonnen uit verschillende soorten planten en kruiden met bijbehorende typische geuren. Deze etherische oliën zijn geselecteerd om hun ontspannen en rustgevend effect voor het slapen in uw slaapkamer. Gratis verzending van deze slapen etherische olie set.

Een gezonde nachtrust is erg belangrijk om overdag goed te kunnen functioneren. Goed, rustig slapen is echter niet altijd even makkelijk. Ook al ligt u in bed, slapen lukt niet altijd. Vaak na een drukke dag is het hoofd nog niet tot rust gekomen terwijl uw lichaam wel toe is aan slaap of het u gevoel heeft dat u nú moet slapen…. En dan lukt dat vaak niet. Een ander probleem kan te vroeg wakker worden zijn en u ruim voor het opstaan al onrustig bent en volop bezig met de komende (werk-) dag....
Naast allerlei bekende tips voor een betere nachtrust, kan ook de geur van onze krachtige etherische oliën helpen om te ontspannen en rust te brengen, waardoor het slapen beter gaat en uw zelf meer ontspannen bent, voor en tijdens het slapen.
U kunt de etherische oliën uit deze slaap set prima met elkaar mengen tot uw persoonlijke geur, belangrijk is namelijk dat u een geur maakt waar u zich goed bij voelt.

De vier etherische oliën zitten in een handige druppelfles van glas met rode of zwarte druppelaar.
Onze krachtige etherische oliën zijn altijd 100% zuiver en puur. Zonder toevoegingen.

Onze slaap etherische oliën set bevat de volgende oliën:
 
Lavendel Olie 10ml druppelfles
Geur: bloemig, kruidig

Lavendelolie wordt gewonnen uit de lavandula officinalis, deze komt oorspronkelijk uit landen rond de Middellandse Zee, de struik blijft groen in zomer en winter. In bloei heeft Lavendel prachtige paars-blauwe bloemen. De geur van lavendel zou helpen bij slaapproblemen en ontspannend werken. Lavendelolie zou verder angst en gevoelend van neerslachtigheid verminderen.

 
Neroli Olie 10ml Druppelfles
Geur: Bloemig, exotisch en fris.

De SinaasappelboomCitrus aurantium, komt oorspronkelijk uit China. Wilde sinaasappelbomen zijn tegenwoordig vrijwel overal te vinden in subtropische gebieden. Onze etherische Neroli olie wordt met stoomdestillatie gewonnen uit de bloesems van de sinaasappelboom.
Onze Neroli olie is puur en onverdund, dit in tegenstelling tot veel (goedkopere) Neroli Oliën, die worden aangeboden. Die Neroli oliën zijn vaak geëxtraheerd met alcohol en/of sterk verdund met alcohol of basisolie. De exotische geur van Neroli Olie zou een kalmerende werking hebben, met name bij angsten, slapeloosheid en neerslachtigheid.
 

Ylang Ylang Olie 10ml Druppelfles
Geur: sterk, zoet en bloemig

Ylang Ylang Olie wordt gewonnen van de bloeiende, gele bloemen van de Canaga odorata boom. Deze boom komt van oorsprong voor in Oost-Azië en heeft gele, geurige bloemen. De naam Ylang Ylang is een naam die de lokale bevolking aan de boom en bloemen heeft gegeven en dit betekent ongeveer "wildernis". Vaak wordt gezegd dat Ylang Ylang 'Bloem der Bloemen' betekent, dat is echter een misvatting.
Ylang Ylang Etherische Olie zou een gevoel van geborgenheid en vertrouwen geven en wordt veel bij meditatie gebruikt. Verder zou de geur van Ylang Ylang olie bijdragen aan een rustige en harmonische sfeer. 

 
Wierookolie 10ml Druppelfles
Geur: houtig, kruidig en zoet, rozemarijn

Etherische Wierook Olie wordt gemaakt uit hars van de Boswellia Carterii boom ook wel Boswellia sacra of Boswellia Glabra genoemd. De etherische olie van deze soort is dun en de kleur is helder tot lichtgeel. Anders dan sommige andere Boswellia soorten heeft de olie van Carterii hars geen citroen geur. Wierook olie zou rustgevend en antiseptisch werken en ook slijmoplossend zijn.
De geur van Wierook of Frankincense olie wordt vaak gebruikt bij het mediteren om het rustgevende effect. Prikkelbaarheid, ongeduld en rusteloosheid zouden met de geur van Wierook worden verlicht.

Mocht u nog tips hebben voor ons assortiment dan horen we dat natuurlijke graag, via info@berivita.com. Alvast bedankt!
      13-11-2018 11:05     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Lotus -  23-11-2018

Ik kan echt IEDEREEN de lotusolie aanraden. Super lekkere geur die lang blijft hangen. Top.