Algenzeep

Foto

Wat is algenzeep

Onze algenzeep wordt gemaakt met plantaardige materialen uit de zee, zoals chlorella algen, zeewier en kelp. Verder bevat dit blok zeep ook nog enkele plantaardige oliën, zoals castorolie, amandelolie en cocosolie
De termen alg en zeewier worden vaak door elkaar gebruikt maar zijn in feite dezelfde kleine plantjes uit de zee, die gebruik maken van fotosynthese en zo zetten ze zonlicht om in suikers. Net als bij andere planten geven ze dan zuurstof weer af.
Chlorella algen zijn eencellige groene algjes, die vooral voorkomen in Zuid-Oost Azië. Deze algen zijn zeer klein ongeveer 0,005 mm maar groeien in enorme hoeveelheden, zodat meren en rivieren er groen van kleuren. Chlorella zou zijn 'ontdekt' door een Nederlandse bioloog en wordt veel gebruikt als voedingssupplement en in huidproducten.
Zeewier is een verzamelnaam van allerlei algensoorten. Kelp is ook een soort zeewier dat veel gebruikt wordt in voedingssupplementen en op de huid. Er zijn wellicht meer dan 20.000 soorten algen, zo'n kleine 40 soorten worden gebruikt in cosmetica. Algen bevatten mineralen zoals ijzer, jodium, calcium, natrium en aminozuren. Algen bevatten ook vitamines, spoorelementen en plantaardige eiwitten.

 

Toepassingen algenzeep

 
  • geschikt voor alle huidtypen
  • hydratatie van de huid
  • ook bij onzuivere of vette huid
  • van nature rijk aan vitamine en anti-oxidanten
  • gebruikt bij huidproblemen
  • geen sulfaten, siliconen, parfum of alcohol


Aan 'zeegroenten' zoals algen en kelp worden al sinds de oudheid helende en medicinale effecten toe geschreven. Zo zijn er aanwijzingen dat de oude Romeinen en Grieken al zeewier gebruiken om haar medicinale werking, net als de Polynesiërs aan de andere kant van de aarde. Gebruik van planten uit de zee is bij Japanners an Chinezen al duizenden jaren aan de orde van de dag, zowel inwendig als op de huid. Zo zou kelp een droge huid tegengaan en een effect hebben tegen acné. Verder zouden algen de huid hydrateren en ontgiften.

 

Aanbevolen gebruik algenzeep

Neem de algenzeep tussen de handen met lauwwarm water. De zeep gaat schuimen. Was uw gezicht en/of lichaam met het schuim, laat het even intrekken. Daarna afspoelen. Soms geeft een gereinigde huid een wat trekkerig gevoel, het kan dan goed zijn om de huid daarna te verzorgen met pure BeriVita Shea Butter, een pure, natuurlijke huidolie, al naar gelang uw huidtype of een dag-, nachtcrème.
U kunt ook een vochtig wattenschijfje over de zeep halen en hiermee de huid en gezicht gericht reinigen.

Het lichaam zal de eerste keren even moeten wennen aan de zeep omdat de huid, mogelijk, alleen chemische producten gewend is. De huid kan dan wat prikken of tintelen. 

 

Ingrediënten algenzeep

Zeewierpoeder, chorella algen poeder, kelp poeder, olijfolie, kokosolie, castorolie, zoete amandelolie, etherische grapefruit olie, zonnebloemolie, pinda olie, melk, soda, gezuiverd water, vitamine E olie.

 

Bijwerkingen

Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.

 
Zwangerschap en Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.

 
Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen. Bevat pinda olie.
 

Bewaring algenzeep

Droog en bij kamertemperatuur, 15-25ºC. De zeep niet in water laten liggen. Buiten bereik van kinderen houden. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakkingen algenzeep 

80gr zeeptablet
3x 80gr zeeptablet

 

 

 

Algenzeep bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze algenzeep vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

Algenzeep

15%
visibility
shopping_cart

Algenzeep met Natuurlijke Olie - 3x 80gr

Algenzeep gemaakt van verschillende soorten algen. Algenzeep bevat geen chemische toevoegingen, zoals parfum of kleurstoffen. Natuurlijke...

20,85

17,75

visibility
shopping_cart

Algenzeep met Natuurlijke Olie - 80gr

Algenzeep gemaakt van verschillende soorten algen. Algenzeep bevat geen chemische toevoegingen, zoals parfum of kleurstoffen. Natuurlijke...

6,95

Meer natuurlijke zepen

African Black Soap - Zwarte Zeep

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Aleppo Zeep - Laurierbesolie en Oli

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Marokkaanse Black Soap - Zwarte Zee

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Havermout - Aloë Vera Natuurlijke S

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Honing - Havermout Natuurlijke Scru

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Tea Tree Olie - Shea Butter Natuurl

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Neemolie - Shea Butter Natuurlijke

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Eucalyptus Olie - Shea Butter Natuu

Bekijk productenkeyboard_arrow_right
De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita zeepproducten vooraf getest te worden op klein stukje van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.