Starten met Natuurlijke Huidverzorging

Hoe kan ik beginnen met natuurlijke verzorging van mijn huid en welk product is voor mij het geschikt?
Die vragen krijgen we dagelijks via BeriVita.com binnen. Daarom hebben we hieronder 7 tips van makkelijke, veel gebruikte natuurlijke verzorgingsproducten waarmee u makkelijk kunt starten met de natuurlijke verzorging van uw huid en haren.

Natuurlijke verzorging voor huid en haren

Natuurlijke oliën of butters worden van oudsher gebruikt voor het gezicht, huid, nagels en haren. Groot voordeel is dat er weinig hulpstoffen in natuurlijke, pure oliën of butters zit.
In reguliere verzorgingsproducten zitten vaak veel, heel veel chemische bestanddelen of ‘hulpstoffen’. U kunt daarbij denken aan conserveringsmiddelen, kleurstoffen, weekmakers, dikmakers, geurstoffen, stabilisatoren en ga zo maar verder.... Er is weleens beweerd dat een volwassene zo’n 350 verschillende, vaak chemische, stoffen op zijn haar of huid smeert……kijkt u zelf maar eens op een willekeurig etiket van zo’n product. Een lijst van 10-15 ingrediënten is geen uitzondering, zelfs bij zogenaamde ‘natuurlijke’ producten.

Hoe kan ik beginnen met natuurlijke verzorging

Niet iedereen heeft evenveel ervaring met natuurlijke producten voor de dagelijkse huid en of haarverzorging. We krijgen dan ook vrijwel dagelijks de vraag: Welke natuurlijke olie zal het beste bij mijn huid passen…..?
Het belangrijkste is om vast te stellen of natuurlijke producten bij u passen: U vindt hier een artikel over voor- en nadelen van natuurlijke producten. Het is goed dat artikel als eerste te lezen. Daar kunt u voor u zelf bepalen of natuurlijke huidverzorging bij u past.
Natuurlijke producten kunt u meestal dagelijks gebruiken en we geloven dat er voor iedereen een perfect natuurlijk huidproduct is. Ieder persoon is anders en iedereen heeft een ander huidtype, dus het is vaak ook een kwestie van proberen welke olie of butter het beste bij uw huid past.

 

Keuzehulp

We hebben een keuzehulp gemaakt waarbij we u alvast proberen te helpen met het maken van een keuze tussen de verschillende natuurlijke huidproducten maar het blijft een kwestie van proberen. Deze keuzehulp vindt u hier>>
U kunt ook een dag- of nachtcrème verrijken met pure oliën, u kunt dan enkele druppels olie toevoegen aan uw eigen, reguliere verzorgingsproduct. Goed mengen en klaar voor gebruik.

Mocht u het toch lastig vinden een keuze te maken, dan hebben we een aantal heerlijke, toegankelijke natuurlijke huidproducten op een rijtje gezet. Deze producten zijn uitstekend om te proberen als u nog geen idee heeft wat bij u huid of haar past.

Tip: 7 Natuurlijke huidproducten om mee te beginnen:

  1. Alleskunner: Amandelolie

Deze natuurlijke huidolie is een veelzijdige alleskunner: Geschikt voor droge, normale en rijpere huid. De eigenschappen van Amandelolie maakt deze olie ook zeer geschikt om te mengen met andere huidoliën. Verder kunt u een cremé of shampoo ermee verrijken, door er een deel (bv 10-20%) amandelolie aan toe te voegen. Amandelolie is ook prima geschikt bij droog haar, als haarolie.
 

  1. Beginners Natuurlijke olie: Druivenpitolie

Druivenpitolie is een heldere, lichtgroene huidolie, die behoort tot de drogende oliën. De olie laat zich makkelijk verdelen over de huid en trekt snel in de huid. Druivenpitolie geeft geen kleverig of vettig gevoel na aanbrengen. Prima bij een normale tot droge huid, heerlijke natuurlijke olie om mee te beginnen.
 

  1. Natuurlijke huid- en haarolie: Castor Olie

Castor Olie, ook wel Wonderolie of Ricinusolie genoemd, is een kalmerende en verzachtende olie voor huid en haar. Castor Olie, afkomstig van de ricinus communis, bevat veel Omega-9 vetzuren. Deze wat stroperige, dikke witachtige natuurlijke olie helpt uitdroging van de huid te voorkomen en maakt deze weer soepel. Ideaal voor de verzorging van de gevoelige huid.
Castor Olie wordt gebruikt om zijn reinigende werking, zeker bij een wat verouderde en droge huid. Verder zou Castor huidolie ook een remmende werking hebben op de bacterie groei in de huid en ontstekingsremmende eigenschappen hebben.
Zeer bekend is Castor olie voor gebruik in de haren en op de hoofdhuid, zowel voor hoofdhaar als op wimpers, wenkbrauwen en als baardverzorging.

 

  1. Natuurlijke anti-aging: Tamanu Olie

Tamanu olie heeft een gunstige invloed op de stevigheid, de elasticiteit en de gladheid van de huid en wordt gebruikt om rimpels te verminderen. Tamanu huidolie is een groene, huidherstellende, hydraterende en verzachtende olie. Ondersteunt herstel van littekens en ook toegepast bij kloven en couperose. Verder zou Tamanu olie een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden, in sommige artikelen wordt gesproken over een zonbeschermingsfactor van 18-22 en dat al bij lage concentraties van Tamanu olie.
 

  1. Natuurlijke Butter: Nilotica Shea Butter

Shea Butter Nilotica bevat tot een kwart meer Oleïne dan gewone Shea Butter en wat minder harde vetten. Hierdoor wordt Shea Butter Nilotica beter verdragen door de huid en is het zachter, beter smeerbaar, romiger en minder "hard”. Door de goede vochtbindende eigenschappen van Shea is het ideaal voor erg droge, gesprongen huid en bij algemene huidverzorging. Overigens wordt ook geclaimd dat Shea Butter Nilotica een positief effect heeft bij allerlei huid problemen zoals psoriasis, littekens, pigmentplekjes, eczeem, zwangerschapsstriemen en pijnlijke spieren. BeriVita Shea Nilotica bestaat voor uit 100% uit ongeraffineerde, raw Shea Butter. De Shea Butter Nilotica (Butyrospermum parkii Nilotica) heeft een smeltpunt rond de 24 C°, dat is iets lager dan gewone Shea Butter, Nilotica “smelt” beter op de huid (bijna Shea Olie te noemen).
 

  1. Natuurlijk masker: Walnoten poeder

Walnoten poeder wordt gemaakt door het fijnmalen van de walnoot schillen of doppen, van walnoten. Dit lichtbruine, natuurlijke poeder wordt gebruikt als grondstof in allerlei cosmetische producten, als natuurlijk scrub bestanddeel. De gemalen schillen blijven redelijk hard en daarom prima te gebruiken als scrub ingrediënt. Hiermee kunt u eenvoudig zelf een natuurlijk scrub masker maken. Zonder silica of kunststof 'balletjes'. Een natuurlijk huidmasker met Walnotenschil poeder is voor elk huidtype geschikt.
 

  1. Natuurlijke huidreiniger: Witch Hazel Spray

Natuurlijke Witch hazel spray in een handige sprayflacon. Witch Hazel wordt ook wel Toverhazelaar genoemd. Witch Hazel is prima te gebruiken als natuurlijke toner, reiniger voor gebruik op huid. Door Witch Hazel spray worden poriën van de huid een beetje samengetrokken. Hierdoor worden de poriën kleiner en zouden puistjes en mee-eters minder kans krijgen. Daarnaast oogt de huid wat strakker en egaler. Hierdoor lijkt het of fijne lijntjes en rimpeltjes minder worden. Tevens geeft gebruik van Witch Hazel een matterend effect op de huid. Niet voor niets wordt Witch Hazel vaak toegevoegd als ingrediënt in allerlei commerciële cosmetica. Witch Hazel werkt verzachtend, zuiverend en geeft de huid een zacht matte uitstraling.

Bovenstaande producten zijn ook samen te verkrijgen in een voordelig combinatie pakket. U vindt deze hier>>

Hierboven hebben we dus enkele tips gegeven voor natuurlijke producten om te proberen. Op BeriVita.com hebben we een enorm assortiment waar vast iets bij zit voor uw huid. Het is misschien even zoeken en proberen maar dat is ook leuk om zelf wat te experimenteren. Veel succes. In de opmerkingen hieronder horen we graag meer tips!

      18-01-2020 13:14     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Y. -  19-01-2020

Arganolie of rozenbottelolie zijn ook prima oliën om mee te beginnen als je alleen chemische troep gewend bent ;-)