Natuurlijke Oliën als bescherming tegen de zon

Producten met een natuurlijke Sun Protection Factor (SPF)

Er zijn verschillende natuurlijke oliën en butters, zonder chemische hulpstoffen, die in meer of mindere mate, bescherming bieden tegen schadelijke zonnestraling. Het probleem met natuurlijke, onbewerkte producten is, is dat per charge/oogst de mate van zonbescherming kan afwijken. Geen oogst heeft precies dezelfde eigenschappen als eerdere oogsten. U kunt het vergelijken met b.v. appels. Geen enkele appel is precies hetzelfde. Dus de zonbescherming of SPF van een natuurlijke zonnebrand olie kan per charge afwijken.

Conform de Europese richtlijnen zijn er jaren van testen en aantoonbare resultaten nodig om te mogen spreken van een SPF voor een product, natuurlijk of niet. Vandaar dat we officieel niet mogen en kunnen zeggen wat precies de SPF/zonbeschermingsfactor is van een natuurlijke olie of butter.
U zult op verschillende sites ook verschillende informatie vinden hierover. We hebben dat voor onze natuurlijke oliën op een rijtje proberen te zetten. Zelf hebben we niet het budget om uitgebreide experimenten hiervoor te doen.

Wees dus altijd verstandig als u alleen een natuurlijke olie als zonnebescherming gebruikt, blijf zoveel mogelijk uit de zon.


>> Extra informatie over natuurlijke olie als zonnebrand bescherming

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008