Macadamia Olie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Macadamia Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Macadamia Olie, puur en onbewerkt, is een heerlijke natuurlijke olie. Macadamia is geschikt voor huid en haar.
 

  • huidolie en haarolie
  • droge huid
  • samenstelling lijkt op huid eigen sebum, talg
  • zeer zacht, voelt niet vet aan
  • Macadamia = 100% natuurlijk en plantaardig
  • koudgeperste olie macadamia noot
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)

​Wat is Macadamia Olie

Pure Macadamia huid- en haarolie wordt gewonnen uit noten van de macadamia boom. Na zeven jaar geeft deze, altijd groene, boom voldoende noten voor een serieuze oogst. De noot hoort bij de moeilijkst te kraken noten ter wereld. Voor het kraken is dus veel kracht nodig. De macadamia noot bevat tevens het hoogste gehalte onverzadigde vetten van alle noten. Middels koude persing wordt de onze Macadamia huidolie, uit deze noten gewonnen. Macadamia olie heeft een mooie, heldere oranje kleur.
 

Toepassingen Macadamia Olie

Macadamia Olie is een zachte, voedende huidolie die niet vet aanvoelt. De olie lijkt qua samenstelling op het huid-eigen sebum (talg). Het heeft een prettige, hazelnootachtige geur. Macadamia olie is ideaal bij een droge, ruwe en rijpere huid. Er zijn aanwijzingen dat het heilzaam kan zijn bij littekens en striae. Verder ook toegepast als voedende haarolie bij droog haar.

Pure Macadamia Olie zou een natuurlijke zonbeschermingsfactor hebben van rond de 5-6 en op die manier helpen als een natuurlijke bescherming tegen de zon. Belangrijk is wel dat bij natuurlijke producten deze UV-factor moeilijk te bepalen is en per batch kan wijzigen, het blijft dus belangrijk alert te blijven op verbranding door de zon.


>> Extra informatie over natuurlijke zonnebrand oliën

Macadamia olie laat zich goed mengen met andere huidolie of als toevoeging aan shampoo of massage olie. Macadamia olie is een heldere natuurlijke olie. De kleur van macadamia olie is erg afhankelijk van de batch en varieert van roodgeel tot roodbruin. Macadamia olie hoort bij de niet-drogende oliën.

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Macadamia olie

De macadamia noten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de noten gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.

 

Aanbevolen gebruik Macadamia olie

-’s Morgens en ’s avonds de pure huidolie aanbrengen en inmasseren op de gereinigde huid. 
-Voor het slapen paar druppels olie in het haar masseren

Macadamia Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 
 

Bevat 

Macadamia olie (99,9%); vitamine e (0,1%)
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen of bij pinda allergie. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen. 
 

Bewaring 

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

10ml rollerfles glas
20ml pipetfles glas
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
200ml glazen pompfles
​​​1000ml (liter) fles

 Macadamia olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Macadamia olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008