Macadamia Olie Puur & Koudgeperst

Pure Macadamia huid- en haarolie wordt gewonnen uit noten van de macadamia boom. Na zeven jaar geeft deze, altijd groene, boom voldoende noten voor een serieuze oogst. De noot hoort bij de moeilijkst te kraken noten ter wereld. Voor het kraken is dus veel kracht nodig. De macadamia noot bevat tevens het hoogste gehalte onverzadigde vetten van alle noten. Middels koude persing wordt de onze Macadamia huidolie, uit deze noten gewonnen.

 

  • ​huidolie en haarolie
  • droge huid
  • samenstelling lijkt op huid eigen sebum, talg
  • zeer zacht, voelt niet vet aan
  • Macadamia = 100% natuurlijk
  • koudgeperste olie macadamia noot
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)

Toepassingen Macadamia Olie

Macadamia Olie is een zachte, voedende huidolie die niet vet aanvoelt. De olie lijkt qua samenstelling op het huid-eigen sebum (talg). Het heeft een prettige, hazelnootachtige geur. Macadamia olie is ideaal bij een droge, ruwe en rijpere huid. Er zijn aanwijzingen dat het heilzaam kan zijn bij littekens en striae. Verder ook toegepast als voedende haarolie bij droog haar.

Pure Macadamia Olie zou een natuurlijke zonbeschermingsfactor hebben van rond de 5-6 en op die manier helpen als een natuurlijke bescherming tegen de zon. Belangrijk is wel dat bij natuurlijke producten deze UV-factor moeilijk te bepalen is en per batch kan wijzigen, het blijft dus belangrijk alert te blijven op verbranding door de zon.


>> Extra informatie over natuurlijke zonnebrand oliën

Macadamia olie laat zich goed mengen met andere huidolie of als toevoeging aan shampoo of massage olie. Macadamia olie is een heldere natuurlijke olie. De kleur van macadamia olie is erg afhankelijk van de batch en varieert van roodgeel tot roodbruin. Macadamia olie hoort bij de niet-drogende oliën.

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperst

De macadamia noten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de noten gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.

 

Aanbevolen gebruik Macadamia olie

-’s Morgens en ’s avonds de pure huidolie aanbrengen en inmasseren op de gereinigde huid. 
-Voor het slapen paar druppels olie in het haar masseren

Macadamia Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 
 

Bevat 

Macadamia olie (99,9%); vitamine e (0,1%)
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen of bij pinda allergie. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen. 
 

Bewaring 

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

10ml rollerfles glas
50ml flacon kunststof
​​​1000ml (liter) fles kunststof

 

 Macadamia olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Macadamia olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

Macadamia Olie Puur

Macadamia Olie Puur 10ml - Rollerfles

Macadamia Olie Puur 10ml - Rollerfles

Pure en koudgeperste Macadamia olie in handig rollerflesje. Ideaal bij droge, ruwe en rijpere huid. Macadamia olie is een zachte en voedende natuurlijke olie. Prettige geur.

6,95

Macadamia Olie Puur 50ml flacon

Macadamia Olie Puur 50ml flacon

Macadamia olie puur en koudgeperst. Ideaal bij droge, ruwe en rijpere huid. Prettige geurende natuurlijke olie. Zeer geschikt als natuurlijke haarolie of massageolie. Inhoud 50ml.

8,95

10%
Macadamia Olie Puur Literfles

Macadamia Olie Puur Literfles

Voordeelfles pure en koudgeperste Macadamia olie. Ideaal bij droge, ruwe en rijpere huid. Prettige geurende natuurlijke olie. Zeer geschikt als natuurlijke haarolie of massageolie.

77,95

69,95

Passend bij Macadamia Olie

Amandelolie - Huid, Haar en Massage

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Druivenpitolie - Gezicht, Huid en H

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Marula Olie - Gezicht en Huid

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Pompoenpitolie - Huid en Lippen

Bekijk productenkeyboard_arrow_right
De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. De olie kan per fles verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in de fles aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.
 
De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om dit product te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen.