laurierblad olie laurel leaf oil 50ml laurierblad olie laurierbladeren olie canister etherische olie certificaat berivita
laurierblad olie laurel leaf oil 50ml
laurierblad olie
laurierbladeren olie
canister etherische olie
certificaat berivita

Laurier Olie 100% 50ml - Etherische Olie Laurierblad

Laurierblad olie 100% puur 50ml. Etherische Laurier olie in stevige aluminium canister. Krachtige geur. Zuivere, onbewerkte essentiële Laurier olie van Laurus nobilis. Zonder alcohol.

Variant:
17,95
per canister
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 17,95
2 € 17,45 € 17,95 2% korting
3 € 17,20 € 17,95 4% korting
4 € 16,95 € 17,95 5% korting
laurierblad olie laurel leaf oil 50ml
Laurier Olie 100% 50ml - Etherische Olie Laurierblad
17,95
per canister
  • Krachtige Geur
  • Voordelige Canister (zonder druppelaar)
  • 100% Plantaardig

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Etherische Laurier Olie 50ml

Laurus nobilis, Laurel leaf oil


Geur: Kruidig, kamferachtig
Extractiemethode: Stoomdestillatie van laurierbladeren
Herkomst: Spanje

 

Wat is etherische Laurier olie?

Etherische Laurier Olie wordt gewonnen uit de bladeren van de Laurier plantLaurus nobilis met hete waterdamp. Niet te verwarren met pure koudgeperste Laurierbesolie, deze wordt gemaakt uit de rijpe, zwarte bessen van laurier. Door hoge druk, koude persing, wordt zalfachtige olie uit de bessen geperst. Er ontstaat een groene, dikke olie: Laurierbesolie, Oleum lauri. Deze vindt u hier>>
Laurier is een groenblijvende boom met glanzende, donkergroene bladeren en zwarte bessen, die tot 20 meter hoog kan worden en tot wel 100 jaar oud. De vruchten, bessen van de de laurier zijn eivormig, die als ze rijp zijn zwart kleuren. Laurier is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, uit landen als Syrië, Turkije en Griekenland. In Nederland en België wordt laurier gekweekt als sierplant maar de plant is niet volledig winterhard. Toch zal laurier een matige winter wel overleven, zeker in de kuststreken en als er genoeg beschutting is.
In vroeger tijden was laurier het symbool voor de overwinning. Winnaars van wedstrijden werden getooid met een lauwerkrans, gemaakt van laurierbladeren. De term laureaat is een overblijfsel van hiervan. Er zijn nog een aantal uitdrukkingen op laurier gebaseerd, bijvoorbeeld "op zijn lauweren rusten", "gelauwerd zijn", "lauweren oogsten".
Van de bladeren van de Laurier wordt de etherische of essentiële laurier olie gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie. De etherische Laurierblad Olie die dan vrijkomt wordt niet verdund of bewerkt.

 

Effect van etherische Laurier Olie

Aan Laurierblad Olie worden allerlei effecten toegeschreven. In de aromatherapie zou de geur van Laurierblad olie een sterk gevoel geven van onoverwinnelijkheid, stimuleren van het zelfvertrouwen en geestelijke rust. Zodoende zouden minderwaardigheids gevoelens kunnen verminderen.
 

Verdamping Laurier olie

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels Laurier olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Massage-olie: los 5 tot 15 druppels pure Laurier olie op in neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Laurier olie is prima te combineren met: Dennenolie, jeneverbesolie, rozemarijnolie, sinaasappelolie, wierookoliescharlei en lavendelolie


Bevat: Laurierblad Olie, Laurel leaf oil 100%
Andere namen: Laurus nobilis leaf essential oil
CASnr: 8007-48-5

Laurierblad etherische olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Alles over etherische oliën

Alle informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën. 

Info

Alles over etherische oliën

Hier vindt u veel informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008