Avocado Olie Puur Informatie, Toepassing en Gebruik

Avocado Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Avocado olie is koudgeperst en puur. Gewonnen uit de pitten van de avocado boom, de Persea gratissima.
 
  • algemene huidverzorging
  • bij droge huid en droge plekken
  • natuurlijke haarolie
  • gebruikt bij diverse huidaandoeningen
  • koude persing uit pitten Persea gratissima
  • Avocado olie = 100% natuurlijk
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)​
 

Wat is Avocado Olie

Onze avocado olie wordt gewonnen uit pitten van de avocado, een vrucht van de avocado boom, Persea gratissima. Met koude persing wordt deze natuurlijke olie uit de avocado pitten geperst.
Avocado olie ruikt mild en natuurlijk maar niet onaangenaam. De olie is wat stroperig en licht geel van kleur. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.
Avocado olie is een huidolie behoort tot de niet-drogende oliën maar avocado olie trekt wel redelijk goed in de huid en het haar, door haar specifieke samenstelling.
 
Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:

Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Avocado Olie

De pitten van de avocado’s worden schoongemaakt, in stukken gesneden en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de natuurlijke olie uit de avocado pitten gedrukt. Vervolgens wordt de olie alleen nog gefilterd en in de verpakking gedaan.


Verschil Avocado Butter en Avocado Olie

Naast avocado olie hebben we ook pure avocado butter in ons assortiment. Deze natuurlijke butter wordt ook gewonnen uit de pitten van avocado’s. Uit de avocado’s wordt de pit gehaald, deze wordt gedroogd in de zon. Vervolgens wordt de pit licht geroosterd en gemalen. Met lauwwarm water wordt vervolgens stevig opgeklopt en daarna afgekoeld. Er ontstaat een boter/butter: Avocado Butter. Deze butter wordt door een zeef gescheiden van het water en niet verder bewerkt. 
Avocado olie wordt gemaakt van de pitten van avocado’s maar dan wordt de pit alleen geperst, bij lage temperatuur (koude persing). De natuurlijke olie is vloeibaar bij kamertemperatuur.
Een butter is vetter dan een olie en is bij kamertemperatuur gestold, een butter wordt ook wel boter of (onterecht) ‘was’ genoemd.


Toepassingen Avocado olie

Avocado olie wordt toegepast als algemene huidverzorging, bij droge huid en ter voorkoming van droge plekken. Verder wordt avocado olie gebruikt als haarolie bij droog en bij normaal haar.
Pure Avocado Olie zou een natuurlijke zonbeschermingsfactor hebben van rond de 10-15 en op die manier een natuurlijke bescherming tegen de zon zijn. Belangrijk is wel dat bij natuurlijke producten deze UV-factor moeilijk te bepalen is en per batch kan wijzigen, het blijft dus belangrijk alert te blijven op verbranding door de zon.


>> Extra informatie over natuurlijke zonnebrand oliën


Gebruik Avocado olie

  • ’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure olie aanbrengen op de huid licht en inmasseren. Na bad of douche aanbrengen versterkt de werkzaamheid.  
  • Avocado olie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten zoals shampoos en bodylotions
  • Enkele druppels aanbrengen in handdoek droog haar en met vingertoppen inmasseren.

Reinigen van de huid (oil cleansing):
50ml Avocado Olie en enkele druppels rozenolie. Een plantaardige olie, zoals avocado olie, kan prima vuil oplossen en de poriën van uw (gezichtshuid) reinigen zonder de beschermlaag van de huid aan te tasten, zoals vaak reinigers met water en/of alcohol wel doen.
Enkele druppels avocado olie aanbrengen en inmasseren op de huid en gedurende 3 tot 5 minuten laten intrekken. Daarna een lauwwarm, licht vochtig, washandje of doekje zo'n 60 seconden op de huid of het gezicht draperen. Vervolgens veeg je de olie en het vuil weg met het washandje of doekje.

Avocado olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.


Samenstelling

Avocado olie (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring

Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.


Verpakking

Pipetfles glas 20ml
Kunststof flacon 50ml
Kunststof flacon 100ml
Fles 1000ml, liter
 

Avocado olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze avocado olie vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, microplastics en chemische toevoegingen
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008