Horzels & Wespen op natuurlijke manier op afstand houden

Het zit er aan te komen, mooi weer en wespen. Het hoogtepunt van wespen overlast ligt meestal eind juli of eind augustus: Dan zijn de nesten klaar en is het weer het meest gunstig voor wespen.
Een veel gebruikt natuurlijk middel om wespen en horzels te verjagen zijn kruidnagels. Wespen, horzels maar ook zilvervisjes, hebben een enorme hekel aan kruidnagel geur. 

Kruidnagels zijn een bekend specerij in de keuken met een dominante smaak en geur. De kruidnagel heeft een korte steel (10mm) met daarop een dichte bloemknop. Kruidnagels zijn afkomstig van de kruidnagelboom. Deze boom kan in het wild rond de 12 meter hoog worden, maar op plantages slechts rond de 5-6 meter, met een typische pyramidevormige kroon.
De bloemen groeien aan de toppen van de takken in trossen. De bloemknoppen zijn felrood. Zodra de gesloten groene bloemknoppen beginnen te verkleuren, worden ze geplukt.
Van oudsher hebben kruidnagels vele toepassingen van toepassingen bij tandproblemen, verbetering van de ademgeur tot gebruik in de keuken.
Wespen & horzels maar ook zilvervisjes, vinden de geur van kruidnagelolie zeer onaangenaam en verdwijnen snel als ze deze kruidnagel geur waarnemen. dat maakt deze olie een bekende verdrijver van insecten.
U kunt onze kruidnagelolie gebruiken in een verdamper of aromalamp.
Verder kunt u ook kruidnagelolie op een papieren tissues druppelen en leg of hang deze op de plaatsen waar de wespen en horzels ongewenst zijn.

Gebruikt u liever geen etherische olie, dan kunt u ook hele kruidnagels in een hele of halve sinaasappel of citroen steken en dit op tafel leggen en/of buiten op het terras.

Verscheidende andere etherische oliën hebben ook insect afwerende eigenschappen, zoals Cederhout olie en Citronella olie.

      21-08-2017 14:54     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.