Helichrysum, Strobloem Olie 100% 50ml - Etherische Olie

helichrysum strobloemolie 50ml etherisch Helichrysum strobloem olie helichrysum strobloem strobloem helichrysum 50 certificaat berivita
helichrysum strobloemolie 50ml etherisch Helichrysum strobloem olie helichrysum strobloem strobloem helichrysum 50 certificaat berivita
Helichrysum, Strobloem Olie 100% 50ml - Etherische Olie
1 Reviews | Review toevoegen
Helichrysum Olie 100% puur, etherische olie van strobloem, Helichrysum angustifolium of italicum. Zuivere etherische helichrysum olie stevige aluminium fles. Onverdunde essentiële Helichrysum italicum

Verzendkosten

€ 0,00

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 72,95
Prijs per canister

Op voorraad :

Variatie: Helichrysum, Strobloem Olie 100% 50ml - Etherische Olie
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Helichrysum Olie 50ml 

Strobloem Olie, Helichrysum Italicum

Geur: Kruidig, fris, honingachtig en thee
Extractiemethode: stoomdestillatie uit bloemen Helichrysum, Strobloem
Herkomst: Marokko

 

Wat is Helichrysum of Strobloem olie?

Pure Helichrysum olie wordt gewonnen, met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit de bloemen van de Strobloem of Helichrysum. Deze kruidachtige plant wordt ook wel Kerrie plant genoemd. De gele bloemen van deze plant houden hun kleur, ook als deze worden gedroogd. In het Frans wordt deze plant daarom Immortelle genoemd. De naam Helichrysum komt uit het Grieks en is afgeleid van Helios, zon en Chrysos, goud: Zonnegoud. De Nederlandse naam is Strobloem, de plant is erg populair in droogboeketten. Stevig over de bladeren wrijven geeft een kerrie-achtige geur, vandaar ook de naam Kerrieplant.
Belangrijk om de Kerrieplant niet te verwarren met de KerrieboomMurraya koenigiideze groeit in India en is bekend om gebruik in gerechten en cosmetica. Hiervan hebben we een poeder in ons assortiment, Kerrieblad poeder, deze vindt u hier>>.

Als er hete waterdamp door de bloemen van de Strobloem of Helichrysum gaat, komt er een lichtgele tot roodachtige olie vrij: Etherische Helichrysum Olie. De bloemen van de Helichrysum zijn niet erg rijk aan olie, dus er zijn veel bloemen nodig voor enkele milliliters van deze etherische olie, vandaar dat dit een duurdere etherische olie is. Vaak worden er verdunningen in olie van Helichrysum aangeboden. Onze Helichrysum olie is 100% zuiver, zonder toevoegingen.
 

Eigenschappen Helichrysum Olie

Etherische Helichrysum olie heeft een frisse, kruidige geur. In de geur zijn ook honing en thee te herkennen. Strobloem olie heeft verschillende eigenschappen en toepassingen. Helichrysum olie is een veelgebruikte etherische olie voor parfums. Verder wordt deze olie gebruikt bij allerlei huidaandoeningen en bij bloeduitstortingen.
De geur van Helichrysum olie geeft bij verdamping een geborgen en veilig gevoel en zou oude emotionele trauma's kunnen helpen verwerken.
 

Gebruik Helichrysum Olie
 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad Helichrysum olie gebruiken

Badolie: los 5 tot 10 druppels Helichrysum olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Helichrysum Olie op de huid 

Helichrysum olie toevoegen aan massage-olie: los 5 tot 10 druppels Helichrysum olie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.
Verder zijn er op internet vele recepten te vinden van Helichrysum Olie tegen blauwe plekken, bloed uitstortingen en als bloedstelpend middel.

Helichrysum Olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals: Kruidnagelolie, Rozenolie, Neroli OlieScharlei Olie, Lavendelolie, Geranium en Scharlei

Helichrysum Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden. Nooit gebruiken bij kinderen.

Bevat: Etherische Helichrysum Olie 100%
Andere namen: Strobloem olie, Kerrieplant, immortelle, everlasting, Helichrysum angustifolium, Helichrysum stoechas, Helichrysum Italicum.

CASnr: 8023-95-8

→ Informatie Etherische Oliën
 

Sorteren op:

Review toevoegen
Ikke - 30-01-2022 09:57

Veelzijdige olie: anti-aging, huidproblemen, spierpijnen. Super kwaliteit!

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008