Nieuwste Etherische Oliën in ons Assortiment

De afgelopen maanden hebben we ons assortiment etherische oliën flink uitgebreid, we zijn begonnen met ongeveer 20 verschillende etherische oliën maar nu hebben we meer dan 40 verschillende etherische oliën, meestal in 50ml canisters en in 10ml druppelfllacons. Deze maand zijn er bijgekomen: Scharlei Olie, Neroli Olie, Kamperfoelie Olie en Jeneverbes etherische olie.
 

Scharlei Olie

Scharlei heeft een lange geschiedenis als medicinale plant. Van de Kelten, via de middeleeuwen tot tegenwoordig worden delen van de plant gebruikt als medicijn. Een andere toepassing is toevoeging van Scharlei aan wijn door wijnboeren. Mindere wijnen worden met scharlei 'omgetoverd' tot echte, hoogwaardige muskaatwijnen.
Onze etherische scharlei olie wordt met stoomdestillatie gewonnen uit de bloemen en bladeren van de scharlei. Scharlei olie is kleurloos tot lichtgeel.
De kruidige, zoete geur van scharlei olie zou een verhelderend werken en zou levendige dromen kunnen stimuleren.
Verdamping van Scharlei Olie zou ook vermindering geven van (droge-) hoest klachten bij problemen met de luchtwegen.

Scharlei Olie vindt u hier>>


Neroli Olie

Pure Neroli olie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit verse bloesems van de sinaasappelboom van de soort Citrus aurantium var. amara. Deze essentiële olie wordt ook wel oranjebloesem of sinaasappelbloesem olie genoemd en hoort bij de Citrusoliën.
De Sinaasappelboom, Citrus aurantium, komt oorspronkelijk uit China. De Citrus aurantium wordt ook wel zure sinaasappel genoemd. Wilde sinaasappelbomen zijn tegenwoordig vrijwel overal te vinden in subtropische gebieden. De vruchten, zure sinaasappels, worden gebruikt in banketproducten maar ook in dranken, zoals oranjebitter.
Onze etherische Neroli olie wordt met stoomdestillatie gewonnen uit de bloesems van de sinaasappelboom, ongeveer 1000 kilo bloesems zijn nodig om 1 liter essentiële Neroli olie te maken. Neroli olie is lichtgeel maar kan na verloop van tijd wat donderder worden.
BeriVita Neroli olie is puur en onverdund, dit in tegenstelling tot veel (goedkopere) Neroli Oliën, die worden aangeboden. Die Neroli oliën zijn vaak geëxtraheerd met alcohol en/of sterk verdund met alcohol of basis olie.
De exotische geur van Neroli Olie zou een kalmerende werking hebben, met name bij angsten, slapeloosheid en neerslachtigheid.

Neroli Olie vindt u hier>>


Jeneverbes Olie

Pure Jeneverbes Olie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit bessen van de jeneverbes struik, Juniperus communis. Deze jeneverbessen worden gebruikt om onze etherische Jeneverbes Olie te maken. Overigens worden de bessen ook gebruikt om geur te geven aan allerlei dranken, zoals gin en jenever. De naam jenever/genever komt van de Jeneverbes.
Door de geschiedenis heen worden jeneverbessen veelvuldig gebruikt voor allerlei toepassingen. Zo werden/worden allerlei geneeskrachtige effecten aan jeneverbessen toegeschreven maar werd ook de geur gebruikt voor religieuze doeleinden, zoals wierook. Deze vermeldingen gaan van de oude Egyptenaren tot de Tibetanen. De struik werd gezien als bescherminig tegen de duivel maar ook als symbool van kuisheid. De gehele struik is sterk geurend, wij gebruiken voor onze jeneverbes etherische olie alleen de bessen.
De warme, kruidige dennengeur van Jeneverbes Olie zou een verfrissend werken maar ook kalmerend. Daarom wordt de Jeneverbes Olie, middels verdamping, onder andere gebruikt door mensen die last hebben van vermoeidheid, angst of zeer gespannen zijn. Daarnaast zou verdampen van Jeneverbes Olie een effect hebben bij griep, verkoudheidsverschijnselen en problemen met de luchtwegen.

Jeneverbes Olie vindt u hier>>

 

Kamperfoelie Olie (ook wel Honeysuckle)

Pure kamperfoelie olie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit verse bloemen van de kamperfoelie plant  Kamperfoelie olie is lichtgeel maar kan na verloop van tijd wat donderder worden, richting bruin.
BeriVita kamperfoelie olie is puur en onverdund, dit in tegenstelling tot veel (goedkopere) kamperfoelie oliën, die worden aangeboden. Die kamperfoelie oliën zijn vaak geëxtraheerd met alcohol en/of sterk verdund met alcohol of basis olie.
De bloemige geur van kamperfoelie olie zou een stemmingsverbeterende en ontspannende werking hebben.

Kamperfoelie Olie vindt u hier>>


Uiteraard vindt u bij de verschillende etherische oliën zelf nog allerlei informatie.
Heeft u nog tips om ons assortiment uit te breiden dan horen we dat natuurlijk graag!

Ons actuele & complete assortiment etherische oliën vindt u hier>>


Helaas kan het weleens voorkomen dat we een etherische olie niet op voorraad hebben, we proberen de etherische oliën altijd zo vers mogelijk te hebben en dan lopen we weleens uit voorraad, meestal hebben we binnen 10 dagen weer een nieuwe voorraad.

  BeriVita.com         Reacties (4)

Reacties (4)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties