Cajeput Olie 100% 50ml - Etherische Cajeputolie, Kajapoet Olie

cajeput olie 50ml Cajeputolie 50ml Melaleuca cajuputi paperbark alu canister etherische olie certificaat berivita
cajeput olie 50ml Cajeputolie 50ml Melaleuca cajuputi paperbark alu canister etherische olie certificaat berivita
Cajeput Olie 100% 50ml - Etherische Cajeputolie, Kajapoet Olie
0 Reviews | Review toevoegen
Cajeputolie, ook wel Kajapoet Olie genoemd. Cajeputolie heeft een frisse, krachtige eucalyptus geur. Zuivere essentiële Cajeputolie, zonder toevoegingen: 100% Puur.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 15,95
Prijs per 50ml

Op voorraad :

Variatie: Cajeput Olie 100% 50ml - Etherische Cajeputolie, Kajapoet Olie
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Cajeputolie 50ml 

Melaleuca leucadendron, Melaleuca cajaputi, witte tea tree


Geur: Kamfer, eucalyptus, zacht en fris
Extractiemethode: stoomdestillatie van twijgen, bladeren Melaleuca cajaputi
Herkomst: Indonesië

 

Wat is Cajeputolie

Cajeputolie in een stevige aluminium canister met 50ml etherische olie. Cajeputolie wordt gewonnen uit de Melaleuca cajuputi, een boom die groeit in Indonesië en Australië. Cajeput is een boom die behoort tot de theebomen. Het is een altijd groene boom met witte bloemen, die aan een tak met doornen groeien. De boom groeit het liefst in een natte, moerasachtige omgeving. Van deze boom worden de takjes en verse bladeren gebruikt. Door stoomdestilatie van deze bladeren en twijgen komt er een heldere tot geelgroene vloeistof vrij: Etherische Cajeputolie. Cajeputolie is bekend onder een aantal andere namen zoals Kajapoet, Cajaputi, Cajuput, Witte Tea Tree, Moeras Tea Tree en Zilverboom olie. De Cajeput boom is een soort Theeboom en Cajeputolie is dan ook familie van Manuka en Tea Tree olie.

De geur van etherische Cajeputolie zou meer doorzettingsvermogen geven en verlichting van stress bij grote druk. Hierdoor zou het helpen om kalm te blijven zodat het overzicht bewaard blijft. Dit geeft dat het een rustgevende en ontspannende invloed zou hebben op nerveuze mensen. Verder zou etherische Cajeputolie verfrissend werken en de lucht zuiveren.
Naast de mentale effecten, wordt Cajeputolie ook gebruikt als huismiddel tegen spier-, gewrichts- en zenuwpijn. Het wordt dan ook toegevoegd aan verschillende producten tegen spierpijn.

 

Verdamping van Cajeput

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

Cajeput in bad

Badolie: los 10 tot 15 druppels Cajeputolie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Cajeputolie op de huid 

Los 10 tot 15 druppels Cajeputolie op in neutrale huid- of massage- olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Cajeputolie is uitstekend te combineren met andere etherische oliën zoals: Bergamotolie, Jeneverbesolie, Limoenolie, Lavendelolie, Dennenolie, Rozemarijn, Tea Tree olie en Manuka olie.

Cajeputolie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: Cajeputolie 100%
Andere namen: Kajapoet, Cajuput, Cajaputi, Witte Tea Tree, Zilverboom Olie
CASnr: 8008-98-8.

→ Informatie Etherische Oliën

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008