Cacay Olie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Cacay Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Cacay Olie is een heerlijke, natuurlijke en onbewerkte olie. Deze 100% plantaardige olie is een ideale verzorging voor uw huid en haren. Verder kan Cacay olie ook worden gebruikt om effecten van allerlei huidaandoeningen te verminderen.
 

  • bij droge en geïrriteerde huid
  • egaliseert de huid, bij littekens en striemen
  • geschikt voor gevoelige gebieden zoals rond de ogen, lippen en hals
  • bij droog, beschadigd haar en broze nagels
  • Cacay Olie = 100% natuurlijk, onbewerkt en koudgeperst
  • koudgeperste Cacay Olie uit noten van Caryodendron Orinocense, Orinoko
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)

 

Wat is Cacay Olie

Cacay Olie is een 100% natuurlijke en plantaardige olie uit Zuid-Amerika. Onze koudgeperste Cacay Olie is afkomstig van Orinoko noten, deze groeien aan de Caryodendron Orinocense boom, ook wel Taccy Nut Tree genoemd. Deze tropische boom kan tussen de 15 en 40 meter hoog worden. De Cacay boom komt voor in Zuid-Amerika, zowel in het wild aan als aangeplant. De boom geeft veel schaduw. De noten van de Cacay boom worden veel gegeten in Zuid-Amerika en zijn op vrijwel elke lokale markt te vinden. Cacay bomen worden dan ook bijna niet gekapt omdat de noten voor de boeren erg lucratief zijn.
Cacay noten bevatten van nature ongeveer 50% olie: Cacay Olie.
Zoals zo vaak bij natuurlijke oliën, zijn er verschillende namen voor dezelfde olie. Cacay Olie heeft als andere namen: Taccy, Tacay, Kahai, Inchi oil.

 

Hoe ziet pure Cacay Olie eruit

Pure Cacay Olie een lichtgele tot bruine natuurlijke huid- en haarolie. Cacay hoort bij de half-drogende natuurlijke oliën. Pure en onbewerkte Cacay Olie ruikt natuurlijk met een lichte geur van noten, zoals hazelnoten. Cacay Olie is zuiver en onbewerkt. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.
Bij koude temperaturen kan Cacay Olie stroperiger worden en zelfs stollen, zoals na verzending via de post. Door een klein beetje verwarmen, nooit boven de 30 °C, wordt de Cacay snel weer vloeibaar.

 

Eigenschappen en toepassingen Cacay Olie

Cacay olie wordt toegepast op de huid en als haarverzorging en heeft hierop verschillende heilzame effecten.


Eigenschappen van Cacay op de huid

Cacay olie is een veel gebruikte natuurlijke olie voor de haar- en huidverzorging. Deze olie is ook zeer populair als toevoeging aan shampoos, conditioners en huidverzorgende producten.
Cacay olie bevat van nature veel vitamine E, vitamine F, linoleenzuur en vitamine A, retinol. Cacay Olie bevat zelfs tot 3 keer meer retinol dan Rozenbottelolie. Vitamine A wordt veel gebruikt tegen huidstriemen, ook wel striae en kan zorgen voor een betere structuur van de huid. Vitamine E is de meest voorkomende vitamine die in uw huid. Vitamine E beperkt de celschade die de zon aanricht. Ook zorgt vitamine E ervoor dat de huid andere vitamines beter opneemt. Zowel vitamine A als E zouden helpen om littekens te verminderen.
Vitamine F is een essentieel vetzuur. Het heeft een talgregulerende werking die een schilferige en onzuivere huid voorkomt én verbetert. Denk hierbij aan goede effecten bij eczeem, acné en een onzuivere huid. Cacay Olie beschermt en verzorgt elk huidtype.
Daarnaast zou Cacay olie fijne lijntjes en rimpels verminderen. Het egaliseert de huid en laat deze er vitaler uitzien.
Cacay Olie wordt zeer goed verdragen door de huid en de haren en is daardoor geschikt voor elk huidtype.

 

Eigenschappen Cacay Olie op de haren

Bij gebruik in de haren, als natuurlijke haarolie, geeft Cacay olie glans aan droog, beschadigd haar. Cacay Olie bevat namelijk veel linolzuur. Linolzuur is een vetzuur die kan helpen voor een gezonde haargroei. Wanneer dit vetzuur niet aanwezig is, kan er een grote kans zijn op dermatitis, een aandoening die versneld haarverlies veroorzaakt. Dit type haarverlies is omkeerbaar door het haar te verzorgen met Cacay Olie. Uiteraard lost Cacay olie niet elke vorm van haarverlies op en is het geen wondermiddel tegen haaruitval.
Cacay olie zou verder roos en een schilferige hoofdhuid kunnen verminderen.


Cacay Olie hoort bij de half-drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten weinig glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels Cacay Olie aanbrengen op de huid is meestal al voldoende.
Dat maakt dat deze olie erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:

drogende natuurlijke olie bevat meer dan 50% meervoudig onverzadigde vetzuren 
half-drogende natuurlijke olie bevat tussen 20 en 50% meervoudig onverzadigde vetzuren 
niet-drogende natuurlijke olie bevat minder dan 20% meervoudig onverzadigde vetzuren

Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

Koudgeperste Cacay Olie

De noten van de Caryodendron Orinocense ook wel Orinoko noten genoemd, worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. Bijgaand een foto van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de natuurlijke Cacay Olie uit het noot gedrukt. Daarna wordt deze koudgeperste Cacay Olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles.

 

Aanbevolen gebruik van Cacay Olie

Cacay Olie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten
 

Haarverzorging

Haarmasker: Beetje Cacay Olie op de vingertoppen doen en goed inmasseren in uw handdoek droge haren. Wikkel daarna een lauwwarme handdoek om uw haren en laat dit enkele uren zitten, bij erg droog eventueel een hele nacht. Was daarna uw haar met een milde shampoo. Meestal is 1 keer per week voldoende. Bij gezond haar is 1x per twee weken al voldoende.
Wel opletten bij erg blonde haren, Cacay Olie kan effect hebben op de kleur van uw haren.

 

Huidverzorging

Puur: ’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure Cacay Olie aanbrengen op de huid, gezicht of hals en licht inmasseren. 
Massage Olie: Meng hiervoor Cacay Olie met een andere pure olie, zoals zoete amandelolie, druivenpitolie of sesamolie. Kan in een verhouding die voor u het prettigst is.
Warm dan het mengsel dan op in uw handpalm en u kunt masseren. Uiteraard kunt u naar behoefte enkele druppels van een etherische oliën toevoegen. 
Nagelverzorging: Masseer een kleine hoeveelheid cacay olie op uw nagels en nagelriem. Hiermee kunt u broze nagels verzorgen.

Cacay olie wordt ook toegepast als basisolie. Cacay Olie  laat zich prima mengen met andere pure oliën en etherische oliën. Met enkele druppels etherische olie kunt u eventueel een lekkere geur aan de Cacay Olie geven.

Onze Cacay Olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.


 

Samenstelling Cacay Olie

Cacay Olie, Caryodendron Orinocense Oil 99,9%, vitamine e 0,1%

Bijwerkingen
Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 
Zwangerschap, Borstvoeding
Over gebruik tijdens zwangerschap, borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.

Niet gebruiken bij
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.

Bewaring Cacay Olie
Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

Verpakking
Glazen pipetfles 20ml
Kunststof flacon 50ml
Kunststof flacon 100ml
Glazen Pompfles 200ml
Aluminium Canister 1000ml, liter

Productie
In Brazilië gewonnen en verwerkt in Europa.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Vanaf €35 verzending = GRATIS, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008