Aroma diffusie voor verspreiden, verdampen van etherische oliën

Aroma Diffuser voor etherische oliën

Verdampen van de etherische olie

Het verdampen van etherische of essentiële oliën kunt u doen om de heerlijke geur te verspreiden of voor specifieke therapeutische doeleinden, zoals beter slapen, rustgevend, tegen stress, tegen insecten of iets anders. U vindt een overzicht van de verschillende eigenschappen van etherische oliën hier>>.
Een bijkomend voordeel kan zijn dat etherische oliën van nature een zuiverende werking hebben. De lucht in de ruimte wordt meteen gezuiverd. Uitgebreide algemene informatie over etherische oliën vindt u hier>>
Etherische oliën zijn op verschillende manieren door een ruimte te verspreiden met verdamping. De term voor dit verspreiden van de etherische olie is diffusie.
Diffusie is de wetenschappelijke naam voor het mengen van twee stoffen, in het geval het mengen van de etherische oliën met de 'gewone' lucht van een ruimte zoals woonkamer, keuken, meditatieruimte of slaapkamer. Er zijn grofweg 2 manieren om deze vermenging of diffusie van etherische oliën in een ruimte te krijgen en dat is met met of zonder warmte: Koude of warme diffusie

 

Etherische olie en koude diffusie

De heerlijke en nuttige geur van etherische oliën kunt u verspreiden door de lucht met verdamping, dat kan op verschillende manieren bijvoorbeeld door verhitting of door middel van koude diffusie, waarbij etherische olie zonder verhitting worden verspreid.
Met 'koude' methoden van verspreiding, ook wel spontane of koude diffusie genoemd, wordt de geur van de etherische olie verspreidt zonder verhitting. Voorbeelden van koude diffusie van etherische oliën zijn geurstenen, geurstokjes of simpel een paar druppels op een tissue of uw hoofdkussen. Daarnaast zijn er elektrische aroma diffusers die werken met vibratie, ook wel ultrasone diffusers genoemd. Deze elektrische aroma diffusers werken met ultrasoon geluid, waarbij de etherische olie met trillen of vibratie, dus zonder verhitting, door de ruimte wordt verspreid. Bijkomend voordeel is dat de lucht meteen wordt bevochtigd.

 

Warme diffusie

Bij verdamping met een aromalamp of verdamper met waxine kaarsje, zal de olie een klein beetje worden verwarmd door het warme water en zo de krachtige geur verspreiden door de ruimte. U kunt ook een tissue met enkele druppels etherische olie op de verwarming leggen. Nadeel van warme diffusie is dat, door verhitting, de biologische activiteit van de etherische olie kan afnemen.
 

Aroma diffusers

De laatste jaren zijn etherische of essentiele oliën erg populair geworden, niet alleen voor aromatherapie, een alternatieve geneeswijze, maar ook om een kamer simpelweg een lekkere geur te geven. Makkelijk is ook de meegeleverde afstandsbediening, zo kunt u eenvoudig op afstand uw diffuser bedienen. Tot voor kort werden met name aromalampen of verdampers gebruikt met een waxinekaarsje daaronder, om etherische oliën te verdampen. Tegenwoordig worden hiervoor steeds vaker elektrische aroma diffusers gebruikt die werken met trillingen, hierdoor verdampt water met enkele druppels etherische olie en verspreidt de geur zich in een ruimte.

► Hier vindt u een handig filmpje over gebruik van onze Diffuser

 

Werking aroma diffuser

Een aroma diffuser voor etherische oliën werkt meestal met stil, ultrasoon geluid. Hierdoor ontstaan trillingen en wordt het water met de etherische olie, verneveld. Er ontstaat een droge, koude nevel, die de geur van uw etherische olie of mix van etherische olie door de ruimte wordt verspreid. De aroma diffuser werkt ook als een bevochtiger van de lucht, eventueel kunt u de diffuser zonder etherische olie ook gebruiken als luchtbevochtiger.
Het verdampen van de etherische olie met ultrasone trillingen of vibraties, wordt wel ‘koude’ diffusie genoemd. De biologische eigenschappen van etherische olie blijven zo beter behouden dan bij verhitting. Als extra heeft de diffuser een zachte LED verlichting met 7 verschillende, zachte kleuren.

 

Veilig met Auto-Stop 

Met zijn waterreservoir capaciteit van 500ml kan deze geurverspreider tot zo'n 6 uur werken en geeft geur of verfrist ruimtes tot 75m2. Door de automatische uitschakelfunctie, schakelt deze etherische olie aroma diffuser automatisch uit wanneer het waterreservoir leeg is. De aroma diffuser is compact en makkelijk draagbaar, dus ideaal voor elke ruimte, zoals huiskamer, slaapkamer, meditatiekamer, yoga ruimte etc.
 

Gebruik van de aroma diffuser

U krijgt een uitgebreide Nederlands handleiding meegeleverd maar het werkt ongeveer zo: Vul de meegeleverde maatbeker met kraanwater. Gebruik geen warmwater en geen gedemineraliseerd water. Vul het waterreservoir met water maar nooit meer dan 500ml. Voeg naar eigen wens tot maximaal 20-30 druppels etherische olie toe aan het water.
U kunt elk merk etherische olie gebruiken als deze maar 100% zuiver is. Ons assortiment 100% zuivere etherische oliën vindt u hier>>
Plaats de deksel verticaal op de diffuser draai de deksel indien nodig om deze op de diffuser te plaatsen. Steek de stekker in het stopcontact. Druk op de MIST knop om de verneveling in te stellen. U kunt met deze knop de lengte van de periode instellen, die u wilt vernevelen: 1x drukken is 1 uur vernevelen, 2x drukken is 3 uur vernevelen 3x keer drukken is 6 uur vernevelen, 4x keer drukken is continue vernevelen. Bij 5x keer drukken schakelt u de verneveling UIT. Druk op de knop LIGHT om de verlichting in te schakelen. U kunt kiezen uit 7 lichtkleuren met verschillende helderheid. De kleuren gaan continue in elkaar over, u kunt ook de actuele kleur vastzetten met een druk op de LIGHT knop.

 

Onderhoud van uw aroma diffuser

Reinig uw aroma diffuser na 5-6 keer gebruik of 3-5 dagen. Reinig uw aroma diffuser als volgt.
1. Haal de stekker van de aroma diffuser uit het stopcontact en haal de deksel eraf
2. Laat het resterende water uit het reservoir
3. Reinig de aroma diffuser met water en een beetje witte azijn. Droog daarna uw aroma diffuser met een schone zachte doek.
4. Kijk naar de onderstaande figuren om het water aan de goede kant eruit te halen: Voorkom dat het water in de luchtingang komt
5. Gebruik geen zuren of andere agressieve reinigingsmiddelen. Hierdoor kunnen er gevaarlijke gassen ontstaan en kan uw diffuser ernstig beschadigd raken.
LET OP: Gebruik altijd een zeer mild reinigingsmiddel.

 

Specificaties van onze aroma diffuser

Afmetingen diffuser: ong. 168,5 x 88 mm (diameter x hoogte)
Afmetingen verpakking: 140 x 140 x 147 mm (l x b x h)
Afstandsbediening: Ja, incl CR2025 batterij
Gewicht: ong 329gr
Voeding (ingang/uitgang): AC 100-240V 50,60 HZ / DC 24V 650 mA
Vermogen: ongeveer 14W
Inhoud van het reservoir: 500ml
Kleur: Houtkleurig
Materialen: recyclebaar PP/ABS/PC
BPA vrij: Ja
Fluisterstil: < 30 dB
Toebehoren: AC Adapter, 150ml maatbeker, Engelse en Nederlandse handleiding
Nevelgenerator: 2,4 MHZ
LED verlichting: Ja, 7 verschillende kleuren
Auto-stop functie: Ja
CE certificaat: Ja
Bevochtiger: Ja
Bereik: tot 75m2

 

Afvoeren oude aroma diffuser

Is uw aroma diffuser aan vervanging toe, lever deze dan in bij de milieustraat van uw gemeente of kijk hier, voor een inleverpunt van elektrische apparaten bij u in de buurt.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, microplastics en chemische toevoegingen
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008