Arnica Olie Puur 50ml - Maceraat

arnica olie maceraat 50ml Arnica Olie Puur 50ml - Maceraat arnica montana bloem klepdop fles Certificaat
arnica olie maceraat 50ml Arnica Olie Puur 50ml - Maceraat arnica montana bloem klepdop fles Certificaat
Arnica Olie Puur 50ml - Maceraat
0 Reviews | Review toevoegen
Arnica olie maceraat in sesamolie. Arnica, ook Valkruid genoemd, wordt gebruikt voor de spieren en bij kneuzingen. Verder zou het de doorbloeding verbeteren van de huid en spieren. 100ml.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 6,95
Prijs per flacon

Op voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Arnica Olie Puur 50ml 

Arnica olie is een maceraat van Arnica Montana bloemen in pure sesamolie. Arnica olie zou de doorbloeding kunnen verbeteren en wordt daarom gebruikt bij spierpijn en kleine kneuzingen. Daarnaast wordt Arnica olie veel gebruikt als massage olie. Zonder bewerkingen of toevoegingen. 100% plantaardig en puur. In handige fles met klepdop. Deze natuurlijke olie is lichtgeel met een, van nature, frisse geur.
 

Arnica

Arnica Montana is een plant met groene bladeren en oranje-gele bloemen. De plant wordt doorgaans zo'n 30-50cm hoog en komt voor in Nederland en België maar is erg zeldzaam. Bovendien is de plant moeilijk te kweken. Arnica bloeit in de zomer. Arnica staat ook bekend als Valkruid, Wondkruid, Schorpioenkruid en Wolverlei. Reeds in de Middeleeuwen stond deze bekend om de geneeskrachtige werking, vooral bij wondbehandelingen, spierproblemen en kneuzingen. Veel delen van de plant zijn giftig, daarom eten dieren de plant vrijwel niet. Het is goed om Arnica olie voorzichtig aan te brengen en eerst op een klein gedeelte van de huid testen. Bij een, daarvoor gevoelige, huid kan huiduitslag eerder optreden.

 

Maceraat

Arnica olie is een maceraat. Dat is een olieachtige vloeistof die wordt gemaakt door verse bloemen onder te dompelen in een plantaardige dragerolie. De dragerolie met de bloemen blijft enig tijd staan om te weken.De vetoplosbare, biologisch werkzame stoffen lossen dan op in de dragerolie. Daarna wordt het maceraat gezeefd en is deze klaar voor gebruik. Bij onze Arnica olie is deze dragerolie pure, koudgeperste Sesamolie. Meer informatie over Sesamolie vindt u hier>>

 

Gebruik en toepassing Arnica olie

Arnica olie maceraat kan puur worden gebruikt maar wordt ook vaak verdund, zeker als het wordt toegepast als massage olie. Meestal is een verdunning dan 10ml Arnica olie en 50-90ml andere olie.
1-2x per dag aanbrengen en inmasseren.
Arnica olie is goed te mengen met andere oliën, zoals pure oliën en etherische oliën.
Niet aanbrengen op open wonden of een beschadigde huid.

 

Bijwerkingen Arnica olie
Arnica olie van BeriVita geeft, voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. Soms lichte, voorbijgaande irritatie van de huid. Bij irritatie van de huid stoppen.

Zwangerschap/Borstvoeding
Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.

Niet gebruiken bij:
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Overgevoeligheid voor Arnica olie komt zeer zelden voor maar kan, zoals met elk product, optreden.

Bewaring Arnica olie:
Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.


Bevat: Arnica Montana maceraat in sesamum indicum, sesam olie 99,9%; vitamine e 0,1%

De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, microplastics en chemische toevoegingen
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008