Amla Olie Puur voor huid en haren

Foto

Amla Olie Puur en Koudgeperst

Unieke pure en koudgeperste Amla Olie is uitstekende natuurlijke olie voor huid- en haarverzorging.

  • alle huidtypes, waaronder een droge huid
  • zachte plantaardige olie, trekt redelijk snel in huid en haar
  • koude persing uit zaden van Amla of Indiase kruisbes
  • Amla Olie is verzachtend en herstellend bij droge en gevoelige huid
  • natuurlijke haarverzorging, alle haartypes
  • vertraging vorming grijze haren
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten zoals paraffine, siliconen, PEG en PPG

Wat is Amla Olie

Onze natuurlijke en koudgeperste Amla Olie is afkomstig van Amla bessenzaad, een soort kruisbes. Amla Olie, Amla Oil is een donkerbruine huid- en haarolie, die behoort, tot de half-drogende natuurlijke oliën. Koudgeperste Amla Olie ruikt natuurlijk. De geur van Amla Olie doet denken aan noten. Onze Amla Olie is onbewerkt. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.
Onze Amla wordt gewonnen uit de zaden van de Amla vruchten. Deze Amla vruchten komen van de soort Emblica officinalis, ook wel Indian Gooseberry genoemd.

 

Eigenschappen en toepassingen  Amla Olie

Amla olie is een veel gebruikte natuurlijke olie voor de haar- en huidverzorging. Met name in India is Amla olie erg bekend. Inmiddels is deze olie ook zeer populair in andere delen van de wereld met name als toevoeging aan shampoos, conditioners en huidverzorgende producten.
Amla Olie wordt gebruikt bij veel haar problemen. Amla Olie werkt als een natuurlijke conditioner, zou haaruitval verminderen en kan helpen om een gezonde haargroei te krijgen. Verder zou Amla Olie, door verbetering van de pigmentatie, ervoor zorgen dat haren minder snel grijs worden. Op die manier zou regelmatig gebruik van Amla Olie de vorming van grijze haren dus vertragen. Door het gebruik van Amla Olie kunnen uw haren er ook sterker en gezonder uit zien.  Amla Olie is geschikt voor alle haartypen.
Amla Olie liever niet gebruiken op hoogblond en licht grijs haar, omdat de donkere olie de haren een roodachtige gloed kan geven.
Op de huid wordt Amla Olia gebruikt als algemene, natuurlijke huid- en gezichtsverzorging waaronder een droge huid en tegen huidveroudering, rimpels en fijne lijntjes.


Amla Olie hoort bij de half-drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten weinig  glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels Amla Olie aanbrengen is meestal al voldoende.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:

drogende natuurlijke olie bevat meer dan 50% meervoudig onverzadigde vetzuren 
half-drogende natuurlijke olie bevat tussen 20 en 50% meervoudig onverzadigde vetzuren 
niet-drogende natuurlijke olie bevat minder dan 20% meervoudig onverzadigde vetzuren

Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste  Amla Olie

De zaden van de Amla vruchten of Indiase kruisbessen wordt schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. Bijgaand een foto van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de natuurlijke Amla Olie uit het zaad gedrukt. Daarna wordt de Amla Olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles.

 

Aanbevolen gebruik van Amla Olie

Amla Olie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten
 

Haarverzorging

Scheutje Amla Olie in de hand doen en goed inmasseren in uw handdoek droge haren met uw vingertoppen.  Wikkel daarna een lauwwarme handdoek om uw haren en laat dit enkele uren zitten, bij erg droog eventueel een hele nacht. Was daarna uw haar met een milde shampoo. Meestal is 1 keer per week voldoende. Bij gezond haar is 1x per twee weken al voldoende.
 

Huidverzorging

’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure Amla Olie aanbrengen op de huid of gezicht en licht inmasseren. 

Deze natuurlijke olie wordt ook toegepast als basisolie. Amla Olie  laat zich goed mengen met andere pure oliën en etherische oliën. Met enkele druppels etherische olie kunt u eventueel een lekker geur aan de Alma Olie geven.


Onze Amla Olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.


 

Samenstelling Amla Olie

Amla Oil, Amla Olie 99,9%, vitamine e 0,1%
 
Bijwerkingen
Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 
Zwangerschap, Borstvoeding
Over gebruik tijdens zwangerschap, borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 
Niet gebruiken bij
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.

Bewaring Amla Olie
Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

Verpakkingen Amla Olie
Kunststof flacon 50ml
Kunststof flacon 100ml
Kunststof fles 1000ml, liter

 

Productie
In India gewonnen en verwerkt in Europa.

 


 

Amla Olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Amla Olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

Amla Olie Puur

visibility

Amla Olie Puur 100ml flacon

Amla Olie is een pure en onbewerkte natuurlijke olie, gemaakt van de Indiase kruisbes. Heerlijke olie voor natuurlijke haar- en...

15,95

visibility

Amla Olie Puur 50ml flacon

Amla Olie is een pure en onbewerkte natuurlijke olie, gemaakt van de Indiase kruisbes. Heerlijke olie voor natuurlijke haar- en...

9,95

20%
visibility

Amla Olie Puur Liter

Amla Olie is een pure en onbewerkte natuurlijke olie, gemaakt van de Indiase kruisbes. Heerlijke olie voor natuurlijke haar- en...

99,95

79,95

Amla Poeder Zuiver

visibility

Amla Poeder 100% Zuiver 100gr

Amla poeder is onbewerkt poeder van gedroogde Amla bessenzaad, ook wel Indiase kruisbes genoemd. Dit zuivere poeder ruikt natuurlijk en...

5,95

10%
visibility

Amla Poeder 100% Zuiver 1kg

Amla poeder is zuiver en onbewerkt poeder van kruisbessen zaad, ook wel amla genoemd. Dit zuivere poeder ruikt natuurlijk en kan worden...

29,95

27,00

Passend bij Amla Olie

Cacay Olie - Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Shikakai Poeder 100% Puur

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Wasnoten Poeder 100% Puur

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

De informatie zoals weergegeven op deze website of in deze gebruiksaanwijzing is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. De olie kan per fles verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in de fles aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.
 
De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om dit product te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen.