Amarant Olie: Informatie, gebruik, werking en toepassingen

Amarant Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Amarant Olie is een heerlijke, natuurlijke en onbewerkte olie. Deze 100% plantaardige olie is een geweldige verzorging voor uw huid en haren. Amarant olie kan worden gebruikt om effecten van allerlei huidaandoeningen te verminderen en de huid te kalmeren.
 

  • van nature rijk aan Squaleen
  • hydratatie van de huid en haren
  • dringt diep door in de huid
  • stimuleert andere stoffen ook diep in de huid door te dringen
  • bij droog, beschadigd haar en droge lippen
  • Amarant Olie = 100% natuurlijk, onbewerkt en koudgeperst
  • koudgeperste Amarant olie uit zaden van Amarant plant
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)

 

Wat is Amarant Olie

Amarant Olie is een 100% natuurlijke en plantaardige olie uit de Verenigde Staten. Onze koudgeperste Amarant Olie is afkomstig van zaden van de Kattenstaart amarant plant, ook wel Amaranthus caudatus genoemd. Deze planten groeien tegenwoordig ook in Nederland en België en zijn populair als sierplant. In het Nederlands wordt Amarant ook vaak met een 'h' erachter gespeld, dus Amaranth.
De exacte oorsprong van de Amarant plant is echter onbekend, omdat het een basisgewas was van de oude Azteken- en Inca-beschavingen, wordt gedacht dat de Amarantplant oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt. De bladeren en de zaden van deze planten zijn eetbaar. Een amarant plant wordt meestal ongeveer 40-70 cm hoog. De bloemen zijn felgekleurd, meestal rood, met lange zogenaamde schijnaren. Dit zijn een soort lange, gekleurde bloemstengels. De zaden van de amarant plant worden gewassen, gedroogd en daarna koudgeperst. Dan komt er een mooie, plantaardige olie vrij: Amarant olie.
In het oude Griekenland was de amarant heilig voor Artemis van Efeze, een Griekse godin. Zelfs in die tijd werd al gedacht dat de Amarant genezende eigenschappen zou hebben. De naam Amarant zou uit het Grieks komen en 'ongewild' betekenen.

 

Hoe ziet pure Amarant Olie eruit

Pure Amarant olie is een lichtgele tot lichtgroene natuurlijke huid- en haarolie. Amarant olie hoort bij de half-drogende natuurlijke oliën. Pure en onbewerkte Amarant olie ruikt natuurlijk maar is vrijwel geurloos. Onze Amarant olie is zuiver en onbewerkt. We voegen geen geurstoffen of aroma's toe.
Bij koude temperaturen kan Amarant stroperiger worden en zelfs stollen, zoals na verzending via de post. Door een klein beetje verwarmen, nooit boven de 30 °C, wordt de Amarant olie snel weer vloeibaar.
 

Eigenschappen Amarant Olie

Amarant olie wordt toegepast op de huid- en als haarverzorging en heeft hierop verschillende heilzame effecten. Amarant olie bevat het essentiële aminozuur lysine. L-lysine is een belangrijke bouwsteen voor alle eiwitten in het lichaam. Het speelt een rol in de opbouw van spieren, bij genezing van letsel en bij de productie van hormonen, enzymen en antilichamen in ons lichaam. Amarant heeft ook één van de hoogste ijzergehaltes van alle natuurlijke oliën. Het meest waardevolle en unieke ingrediënt in Amarant olie is Squaleen. Amarant olie is de grootste plantaardige bron van deze stof en bevat 5-6% Squaleen.
 

Squaleen

Squaleen is een meervoudig onverzadigde koolwaterstof. Van oudsher werd Squaleen in grote hoeveelheden gevonden in de lever van haaien. Vandaar ook de naam Squaleen, die verwijst naar Squalidae en Squalus, een familie van doornhaaien. Daarnaast komt Squaleen voor in plantaardige oliën zoals olijfolie (0,7%) en in Amarant olie. Vroeger werd Squaleen dus vooral uit haaienlevers gehaald, gelukkig is dat in de meeste landen nu verboden.
In zuivere toestand is Squaleen een olieachtige vloeistof met een zwakke geur. Squaleen komt ook in het menselijk lichaam voor, vooral in talg of sebum, het beschermende vetlaagje op de huid. Talg bestaat voor ongeveer 13% uit Squaleen.
Squaleen wordt gebruikt in cosmetica producten vanwege de herstellende en huidverbeterende werking. De huid herkent deze stof als huideigen omdat het identiek is aan het huideigen Squaleen in talg. Uniek aan Squaleen is, dat deze olie zich aanpast aan wat de huid nodig heeft. Een droge huid wordt dan minder droog, een vette huid wordt minder vet en haar kan de gezonde glans weer terug krijgen. Squaleen herstelt de natuurlijke balans. Squaleen is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt raken en de huid niet helemaal wordt afgesloten.
Mensen die worden geboren hebben vaak een hoog percentage Squaleen in de huid. Vanaf uw 30ste maakt uw lichaam steeds minder Squaleen aan waardoor uw huid wat droger wordt en er mogelijk ouder gaat uit zien. Door het gebruik van bijvoorbeeld plantaardige Squaleen kan u de balans van uw huid wat herstellen. Squaleen zou heel efficiënt zijn in het bestrijden van vrije radicalen. Deze vrije radicalen verouderen ons lichaam snel en ontstaan door te veel UV-licht, zonneschade, slechte voeding en alcohol. U vindt Squaleen onder andere in olijven, tarwekiemen, bruine rijst en amarant olie.
Bewerkte Squaleen dat door het volledig te hydrogeneren chemisch is aangepast heet Squalaan. Squalaan is een verzadigde koolwaterstof. Deze wordt vaak in chemische cosmetica gebruikt omdat deze stof stabieler zou zijn dan Squaleen.
Squaleen of Squalaan een perfecte, natuurlijke vochtinbrenger of moisturizer voor de huid. Het houdt onze huid zacht, glad en goed gehydrateerd. En omdat ons lichaam Squaleen herkent als lichaamseigen stof en wordt het snel geabsorbeerd door onze huid en laat het dus ook geen olieachtig laagje achter. Daarom is het ook erg populair als lipverzorging product.
We hebben ook pure Squalaan Olie in ons assortiment, deze vindt u hier>>

 

Toepassingen van Amarant op de huid

Amarant olie is een veel gebruikte natuurlijke olie voor de haar- en huidverzorging. Deze olie is ook zeer populair als toevoeging aan shampoos, conditioners en huidverzorgende producten.
Amarant Olie wordt zeer goed verdragen door de huid en de haren en is daardoor geschikt voor elk huidtype. Amarant olie kan worden toegepast bij een zeer droge, droge en normale huid. Het is een goed vochtinbrenger. Een vette huid kan ook baat hebben bij Amarant olie door de eigenschappen van Squaleen kan Amarant olie helpen de natuurlijke balans te herstellen. Daarnaast kan Amarant helpen de huid te kalmeren en herstellen bij huidaandoeningen en bij schade aan de huid door zonlicht, slechte voeding en luchtverontreinigingen.

Amarant Olie hoort bij de half-drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten weinig glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels Amarant Olie aanbrengen op de huid is meestal al voldoende.
Dat maakt dat deze olie erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:

drogende natuurlijke olie bevat meer dan 50% meervoudig onverzadigde vetzuren 
half-drogende natuurlijke olie bevat tussen 20 en 50% meervoudig onverzadigde vetzuren 
niet-drogende natuurlijke olie bevat minder dan 20% meervoudig onverzadigde vetzuren

Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Amarant Olie

De zaden van de Amarant plantAmaranthus Caudatus Amarathaceae, worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. Bijgaand een foto van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de natuurlijke Amarant Olie uit de zaden gedrukt. Daarna wordt deze koudgeperste Amarant Olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles.
 

Aanbevolen gebruik van Amarant Olie

Amarant olie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten
 

Haarverzorging en Amarant Olie

Haar: Beetje Amarant olie op de vingertoppen doen en goed inmasseren in uw handdoek droge haren. Wikkel daarna een lauwwarme handdoek om uw haren en laat dit enkele uren zitten, bij erg droog eventueel een hele nacht. Was daarna uw haar met een milde shampoo. Meestal is 1 keer per week voldoende. Bij gezond haar is 1x per twee weken al voldoende.
 

Huidverzorging en Amarant Olie

Puur: ’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure Amarant olie aanbrengen op de huid, gezicht of hals en licht inmasseren. 
Massage Olie: Meng hiervoor Amarant olie met een andere pure olie, zoals zoete amandeloliedruivenpitolie of sesamolie. Kan in een verhouding die voor u het prettigst is.
Warm dan het mengsel dan op in uw handpalm en u kunt masseren. Uiteraard kunt u naar behoefte enkele druppels van een etherische oliën toevoegen. 
Lipverzorging: Masseer ’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure Amarant olie op uw lippen en licht inmasseren.

Amarant Olie wordt ook toegepast als basisolie. Amarant Olie laat zich prima mengen met andere pure oliën en etherische oliën. Met enkele druppels etherische olie kunt u eventueel een lekkere geur aan de Amarant Olie geven.

Onze Amarant Olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Samenstelling Amarant Olie

Amaranth Oil,  Amaranthus Caudatus Amarathaceae seed oil 99,9%, vitamine e 0,1%
 

Bijwerkingen Amarant Olie

Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap, Borstvoeding en Amarant Olie

Over gebruik tijdens zwangerschap, borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Amarant Olie niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring Amarant Olie

Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
 

Verpakkingen Amarant Olie

Glazen Pipetfles 20ml
Kunststof flacon 50ml
Kunststof flacon 100ml
Glazen Pompfles 200ml
Aluminium canister 1000ml (liter)

 

Herkomst Amarant Olie

In de Verenigde Staten gewonnen en verwerkt in Europa


 

Amarant Olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Amarant Olie, vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008