Nigella, Zwartzaad Olie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Nigella, Zwartzaad Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Nigella of Schwarzkümmel huidolie wordt gewonnen uit zaden van de Nigella plant. Nigella olie bevat de onverzadigde vetzuren Omega 3, 6 en 9 en is rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren, aminozuren, vitaminen en anti-oxidanten. Staat ook bekend als black seed oilzwartzaadolie en zwarte komijn olie.

 

 • ​droge, geïrriteerde huid
 • rijk aan onverzadigde vetzuren
 • zachte, voedende droge (huid) olie
 • ​koudgeperste olie zaden Nigella Sativa plant
 • Nigella Olie = Zwartzaadolie = Blackseed Oil = Zwarte Komijn Olie
 • Nigella, Zwarte Komijn of Schwarzkümmel = 100% natuurlijk
 • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
 • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)

Wat is Nigella Olie of Zwartzaad Olie

Nigella olie wordt gewonnen uit de zaden van de Nigella plant, ook wel Zwarte Komijn genoemd. Zwarte komijn (Latijn: Nigella Sativa), ook bekend als nootmuskaatbloem, is de bekendste soort van de Nigella-familie. Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft de plant niets te maken met het bekende kruid komijn.

Zwarte komijn werd al in de oudheid gebruikt als geneesmiddel. Het plantendeel dat het meest wordt gebruikt zijn de zaden, vooral de olie die wordt gewonnen uit deze zaden. In het oude Egypte heeft men zwarte komijn gevonden dat was meegegeven in de graven van edelen.

Mohammed zou, volgende de overlevering gezegd hebben: "Gebruik zwarte komijn (Arabisch: habba as-sawda), het is een geneesmiddel tegen elke kwaal, behalve de dood". Ibn Sina (980-1037) beschrijft deze plant als energieleverancier en geschikt tegen vermoeidheid en depressiviteit. De toepassingen die hij voorschreef waren met name uitwendig, bij eczeem en haaruitval. Dit verklaart dat tot op de dag van vandaag zwarte komijn, in islamitische gemeenschappen over de hele wereld ,te vinden is. Vooral de Nigella olie van zwarte komijnzaden, is er erg populair. Zoals zo vaak bij populaire oliën, zijn deze bekend onder allerlei andere namen. Bij Nigella olie is dat niet anders. Deze olie heeft ook als namen: Zwartzaad olie, Zwarte komijnolie, blackseed oil, Habba Sawda, Nigella Sativa Olie, Schwarzkummel en dan hebben we het lijstje nog niet compleet...

Nigella olie hoort bij de drogende oliën.

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg. Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen. 
Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Nigella, Zwartzaadolie

De Nigella zaden worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.

Er is ook Nigella zalf, dat is Nigella Olie met Shea Butter, deze Nigella zalf vindt u hier>>
 

Toepassingen Nigella Olie  

BeriVita Nigella Olie is een zachte voedende, drogende huidolie die niet vet aanvoelt. Nigella Sativa olie wordt traditioneel gebruikt bij een droge of geïrriteerde huid maar ook bij allerlei huidaandoeningen.
 

Vitiligo en Nigella olie

Vitiligo is een huidaandoening waarbij melkwitte plekken ontstaan op verschillende plaatsen in de huid. Dit komt doordat pigmentcellen verdwijnen uit de huid. Er aanwijzingen dat Nigella olie bij vitiligo de witte plekken zou laten krimpen. Bij een studie werd Nigella olie aangebracht op de witte plekken. Er werd gezien dat deze witte plekken langzaam krompen gedurende een periode van zes maanden. Overigens is vitiligo een grillige aandoening waarbij de grootte en vorm van de plekken in de loop van de tijd kan veranderen.
 

Aanbevolen gebruik Nigella Olie

 • ’s Morgens en ’s avonds enkele druppels pure Nigella olie aanbrengen op de huid en licht inmasseren
 • 20ml Nigella olie mengen met 70ml Shea Butter en 10ml Argan Olie, zonodig aanbrengen op de aangedane huid.
 • Baden: 10ml Nigella Olie toevoegen aan het badwater.


BeriVita Nigella, Zwartzaadolie is bedoeld voor uitwendig gebruik.


Bevat 

Nigella Sativa olie 99,9%; vitamine e 0,1% 
 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen of bij pinda allergie. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen. 
 

Bewaring 

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking 

10ml rollerfles glas
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
200ml pompfles glas
1000ml, liter fles
100ml blik Nigella zalf
Nigella olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Nigella olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008